Agatha Christie - Nyaraló gyilkosok

"Hercule Poirot azt reméli, hogy békességben töltheti vakációját az exkluzív tengerparti nyaralóhelyen. Sajnos, már az első napok is zaklatottan telnek – mindenki arról susog, hogy a híres „férfifaló”, a szépséges színésznő, Arlena Stuart ezúttal kire vetette ki hálóját. Kavarognak az indulatok a szépasszony körül – mígnem egy különlegesen szép, verőfényes napon rábukkannak a holttestére! És éppen Hercule Poirot volt az, aki utoljára beszélt Arlenával, amint a csábos teremtés titkos találkára osont… Poirot úrnak természetesen ezek után nem adatik meg a nyugalmas nyaralás! Mivel a szép Arlenára sokaknak volt okuk haragudni, a gyanúsítottak száma sem csekély. Monsieur Poirot azonban nem volna méltó hírnevéhez, ha végül nem sikerülne kibogoznia a nem mindennapi rejtély szálát – és lelepleznie a valódi gyilkost."

Ismét hangoskönyvként hallgattam meg Poirot újabb kalandját, ezúttal Csankó Zoltán előadásában.
A történet egy különleges szigeten játszódik, ahol még az 1700-as években épített házat egy kapitány. A szigeten később szállodát alakítottak ki, ide érkezik meg Poirot, hogy pihenjen, és élvezze a késő nyári napokat.
Nagyon részletesen megismerjük a szálloda többi vendégét, az amerikai házaspárt - Mr. és Mrs Gardenert (rajtuk sokat derültem, a nő folyton beszél, néha a férje is szóhoz jut, de általában csak helyesel a felesége kérdéseire), az össze nem illő házaspár - Kenneth és Arlena Marshall, és a férfi első házasságából született lánya, Linda; Patrick és Christine Redfern - a férj láthatóan beleszeretett Arlenaba, ez nyílt titok a vendégek között; Rosamund Darnley a sikeres divatszalon tulajdonos, aki régről ismeri Kenneth Marshallt és szereti; Barry őrnagy, a fanatikus Lane tiszteletes, és a hangoskodó-kellemetlen Horace Blatt.
Mindenkinek megvan a véleménye Arlenáről, aki korábban színésznő volt, és mindenki tudja, hogy egyetlen öröme a férfiak magába bolondítása, mostohalánya, Linda gyűlöli, érthető hisz épp serdülőkorban van, és nehéz együtt élnie egy tökéletesnek tűnő nővel. Linda Chrisitnennel és Rosamundal barátkozik össze.
Rosamund nem titkolja Kenneth előtt a véleményét a feleségéről, ők már gyerekkoruk óta ismerik egymást, és Rosemund szeretne Arlena helyébe lépni. Lane tiszteletes megszállottan üldözi a gonoszt, és egy alkalommal azt is mondja, hogy Arlena maga a gonosz.

Tehát több gyanúsított is van, aki megölhette Arlenát. Poirot a helyi rendőrséggel nyomoz, és gyűjti a bűnügy kirakósának darabjait, hogy összeálljon a kép...

5/5

A legújabb kiadás:
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás éve: 2010
Sorozat: Európa Krimi
Eredeti cím: Evil under the sun
Oldalszám: 280
Ár: 2200 Ft
Borító: 5/5

Készült több filmfeldolgozás, számítógépes játék belőle.

1 megjegyzés:

  1. Szia Dóri! Már egy ideje olvasom a blogodat, nagyon tetszik, több könyv olvasására is kedvet kaptam már a leírásaidból, ezért is szeretnélek meglepni egy díjjal, melyet nálam megtalálsz! :) Szabina

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.