Havi zárás - Augusztus

augusztus 31, 2023

Az augusztus a Balatonról és a kirándulásokról szól - előbbi könyves szempontból is képviseltette magát :D

Három új könyv került hozzám, egy csere Dominikával és két kiadói újdonság. A szeptember-október ennél biztos erősebb lesz, napról napra jönnek ki az ígéretes címek!

Szerzemények:

1. Kimberly Brock: Eleanor Dare elveszett könyve
2. C. J. Cooke: Szellemerdő
3. Ellery Adams: Titkok Könyvklubja 

Olvasmányok:

1. Jessa Maxwell: Aranykanál 4/5
2. Silvia Avallone: Egy barátság története 4/5
3. Zajácz D. Zoltán: Gyilkos Balaton 5/5
4. Zajácz D. Zoltán: Haragos Balaton 4/5
5. Zajácz D. Zoltán: Dermesztő Balaton 5/5 
6. Király Anikó: A ​balatoni sellő 5/5
7. Agatha Christie: A fogorvos széke 4/5
8. Lipták Gábor: Aranyhíd 5/5
9. Taylor Jenkins Reid: Malibu Rising 4/5
10. Joyce Maynard: Nyárutó 5/5
11. Zalka Csenge Virág: Nagyvárosi népmesék 5/5
12. Marjorie Liu: Monstress: Fenevad 7. 4/5
13. C. J. Cooke: Szellemerdő 5/5
14. Fodor Ákos: Benső beszéd: hangminta 4/5
15. A Hogwarts Legacy világa 4/5
16. Ellery Adams: Titkok Könyvklubja 5/5

A korábbi hónapok 20 körüli olvasmányszámaihoz képest 'keveset' olvastam, de ezt nem élem meg hiányként :D Végre lekerült a polcomról A visszaadott lány után egy másik több éve beszerzett olasz kötet - az Egy barátság története. 

Ahogy írtam több Balatonhoz kapcsolódó könyvet sorra kerítettem a nyári szabadságom alatt - Zajácz D. Zoltán Véres Balaton sorozatának részeit, Király Anikó ifjúsági regényét és az évek óta tervezett mondagyűjteményt Lipták Gábortól.

A vízparti tematika mentén maradva olvastam el az egyik júliusi szerzeményeket, a Malibu Rising regényt (azóta jött a hír, hogy egy másik regényével együtt ez is érkezik magyarul).

A havi újraolvasásom az időjáráshoz - hónaphoz kapcsolódótt - a Nyárutóval.

Agatha Christie sem maradt el - A fogorvos székével folytattam a Poirot-sorozatot (ill. most még függőben van az Öt kismalac). 

Könnyed krimiknél maradva a hónap elején fejeztem be az Aranykanál c. könyvet, ami remek kikapcsolódást nyújtott. Az Animus Kiadó újdonsága és új sorozatuk híre miatt újra fellángolt bennem a zsáner iránti szeretet - ennek egy külön bejegyzést szenteltem, ill. ma este tervezem befejezni a Titkok Könyvklubját. (Az őszi terveim között több ide illő könyv is szerepel, hogy sikeresen teljesíteni tudjam a saját kihívásomat :D)

A hónap végére több rövidebb olvasmány is beesett - az új Zalka Csenge kötet (tőle szintén érkezik új válogatás ősszel), az új Monstress, és egy Fodor Ákos hangoskönyv.

Őszre jó szívvel ajánlom a Szellemerdőt, ami egy Skóciában, két idősíkon játszódó 'gombás'-dark fantasy! 

Egy félbehagyásom is volt: Celeste Ng új könyvét 20 oldal után letettem, vártak is rá a könyvtárban, rossz vélemények is hatottak rám, pedig úgy szerettem az előző két kötetét!

Filmek - sorozatok

A nyári szünetem alatt ledaráltam a Vaják 3. évadát, megnéztem két korai Cillian Murphy filmet (Oppenheimer-hatás), befejeztem a Roxforti házak bajnokságát (nemtetszettigazán), ill. Miss Marple és Poirot részeket néztem. A legutóbbi kedvenc krimisorozatom, a Gyilkos a házban is folytatódott a 3. évaddal - ebből is néztem már néhány részt (őszre nagyon ajánlom ;))

Nem film, de a Youtube várólistámról is megnéztem sok videót, ami több órányi anyag volt :D

Mindenmás

A kevesebb olvasás, tartalomfogyasztás több kirándulást - kiruccanást jelez, ezekről az Instagram oldalamon találtok fotókat - rengeteg fotót! ;)

Az esős keszthelyi nyaraláson főleg a múzeumok (Pálmaház!) ill. a bakancslistás környező települések kerültek sorra; de voltunk következő hétvégén Fonyódon. A kőszegi várat barátnőimmel jártuk be, ez is egy első élmény volt, egy buszos utazásnak köszönhetően Bledbe és a Vintgar-szurdokhoz is eljutottam.

Ha Szombathely + augusztus vége --> Savaria Karnevál, amin sikerült bejutni Péterfy Bori koncertjére - + gintonik, churros, apró örömök :D

Befejeztem a tavasz óta készített gyémántfestményemet - már vár egy másik a szekrényben, ill. kaptam Zita barátnőmtől egy számfestőt is, ami hasonlóan kikapcsolónak ígérkezik :D

A hónap híre, hogy jövő áprilisban Londonba utazunk majdnem egy hétre, Harry Potter Studio sem fog elmaradni - teljesen be vagyok már zsongva, hogy mi mindent kell megnéznünk! O.O

Várom az őszt, nem csak a szuper megjelenések miatt (szeptember, október), hanem a kedvenc évszakom természeti változásai, néhány kirándulás és a Könyvfesztivál miatt is!

A többiek augusztusa:

Pupilla

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.