Friss könyvek - Szeptember

július 28, 2023


Colleen Hubbard - Ingó ​ingatlan

Megjelenik: 2023. szeptember 6., Park, 4499 Ft
„Egy ​fiatal, a világgal és önmagával küzdő nő fordulatos fejlődésregénye.” Karen Joy Fowler, a Majd' kibújunk a bőrünkből szerzője
Baljósan mulatságos történet, életigenlő kiruccanás Amerika ezer sebből vérző, furcsa szívébe.
A lenyűgöző bemutatkozó regény főhőse egy fiatal nő, Del, akit nem igazán húz haza a szíve. Szülei botrányos válása után megszakadt a kapcsolata a rokonsággal, el is költözött a kisvárosból.Apja halála után azonban visszavág. Nagybátyjának kellene a telek, ahol egyetlen öröksége, a szülői ház áll, és Del őrült alkut kínál. Ám hamarosan rádöbben, hogy vállalása nem csak a saját régi emlékeit kavarja föl. Egymás után kopognak be hozzá a rokonok, megannyi széthullott élet.
Ez a szikár hangvételű, lenyűgöző regény egyrészt a családi viszonyokat átszövő tehetetlenségről, a sérelmekről és a fájdalomról szól, másrészt azokról a pillanatokról, amikor a nyomorúság legmélyén felcsillan az újrakezdés ritkán adódó esélye.
„Ott vannak az állott dohányszagban, ott vannak a kiszuperált sütőben, ahol vasárnaponként az apja vékonyra szeletelt, roston sült marhát készített, ott vannak a fürdőszobában, ahol az anyja az ajtóra ragasztotta a keresztrejtvényt, olyan magasságban, hogy lássa a vécéről, ott vannak az apja által felhalmozott könyvtári könyvekben, amelyeket soha nem vitt vissza.”
A New England-i születésű Colleen Hubbard jelenleg az Egyesült Királyságban él a családjával. A Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál (NHS) dolgozott, első regényét, az Ingó ingatlant egyéves szülési szabadsága alatt írta. A University of East Anglia kreatívírás-mesterképzését dékáni elismeréssel végezte el.

Patkó Ágnes - Halálos ​rozé

Megjelenik: 2023. szeptember 11., General Press, 3990 Ft
Renáta a nyüzsgő Budapestről egy nyugodtabb élet reményében költözik Szekszárdra. Egy szokatlanul meleg, októberi napon veszi birtokba a buja kertben megbúvó új házát, és lelkesen veti bele magát a lakberendezésbe, a kertészkedésbe, illetve a várossal meg a lakóival való ismerkedésbe.
A rangos Rozémustrán összebarátkozik a legjobb rozénak járó díjat elnyerő borásszal is, ám amikor másnap reggel pincelátogatásra érkezik hozzá, holtan találja a férfit. A rendőrség szerint egyértelműen baleset történt: a borász óvatlan volt, ezért mustgázmérgezést kapott. Renáta azonban biztos benne, hogy a férfi gyilkosság áldozata lett, ezért maga áll neki kinyomozni, ki lehetett a tettes.

T. J. Klune - A bábuk élete

Megjelenik: 2023. szeptember 13., Metropolis Media, 6490 Ft
Az erdő mélyén, fákra épített, különös házakban három robot lakik: Giovanni Lawson, a feltaláló android, Ratched nővér, egy szadista hajlamú, szigorú nővérrobot, valamint egy apró porszívó, Rambo, aki szeretetre és figyelemre vágyik. És él ott egy kamaszfiú is, Victor Lawson. Ők így együtt szerető családot alkotnak, a világ elől elrejtőzve, biztonságban élnek.
Egy napon Victor talál egy ismeretlen androidot, aminek a mellkasán a "Hab" felirat díszeleg. Megjavítja a működésképtelen gépezetet, és idővel megtudja, hogy valamikor a múltban Gio és Hab ismerték egymást - abban a távoli múltban, amikor még emberek is éltek a Földön.
A világ jelenlegi urai, a titokzatos Főhatóság által irányított robotok felfedezik az erdő mélyén rejtőző telepet, Giót elfogják, és elhurcolják az Elektronikus Álmok Városába, ahol az androidra a leselejtezés vár, vagy ami még rosszabb, az újraprogramozás.
Victor és a többiek útra kelnek, hogy megmentsék társukat...
T. J. Klune ezúttal egy robotokkal benépesített különleges világba kalauzolja az olvasót, hogy újra megmutassa, mit jelent egymás elfogadása és a feltétel nélküli szeretet.

Maggie O'Farrell - A ​fiú, aki a szívében hordozta a csodát
Megjelenik: 2023. szeptember 18., Manó, 4990 Ft
Amikor ​Jem és családja vidékre költözik, Jem kicsit sem kedveli az új otthonát. Ráadásul az iskolában is nehézségekkel küzd, nem egyszerű odafigyelni az órán, nem hintázni a székkel, és mintha a betűk is folyton összecserélődnének…
A domboldalban fekvő, régi házikóban, furcsa dolgok történnek: a cipők megtelnek gesztenyével, a lépcsők gyapjúlabirintussá változnak. Jem kishúga, Verity biztos benne, hogy mindez egy pajti műve, aki mélyen a dombban élő, ősi teremtmény.
Jem azonban megingathatatlan abban, hogy ilyen lény nincs. Azonban ez mások szívére és elméjére oly' érzékenyen hangolódó apró, mitikus teremtmény valóban létezik! Mi több, a csodatévő eszköztárában lapuló tréfa, huncutság és csintalanság segítségül hívásával elhatározza, hogy segít Jemnek felébreszteni a gyermek szívében kihunyt varázslatot.
A könyv nemcsak a gyerekekhez, hanem a gyermeklelkű felnőttekhez is szól, mindazokhoz, akik még hisznek a csodákban, varázslatban. Mindannyian esélyt kapunk arra, hogy visszatérjünk a saját gyerekkorunkba, amikor a valóság és fantázia határai még oly könnyen átjárhatóak voltak. Mert a csoda bennünk, a szívünkben lakik!
Ebből a varázslatos meséből, mely tökéletes ajándék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, mindannyian erőt meríthetünk.
Maggie O'Farrell, az Ahol a Hóangyalok laknak többszörösen díjnyertes írójának új gyermekkönyve ismét Kádár Annamária csodálatos fordításában, és Daniela Terrazzini lenyűgöző illusztrációival jelenik meg.

Sólyom Anna - A ​test bölcsessége

Megjelenik: 2023. szeptember 18., Jelenkor, 4299 Ft
Sólyom ​Anna legújabb könyve gyakorlati útmutató, amelynek segítségével könnyebben vívhatjuk meg mindennapi csatáinkat lelki eredetű betegségeinkkel, traumáinkkal és a stresszes élethelyzetekkel. Minden, amit tapasztalunk, érzünk és gondolunk, különféle fizikai érzetek és testi jelzések – fájdalom, merevség, görcsök, elzáródások, általános fáradtság – formájában nyilvánul meg. Ha megtanuljuk feltérképezni a testünket, illetve jól olvasunk a jelekből, akkor időben felismerhetjük a problémákat, és hamarabb jutunk el a megoldáshoz is. Gyakori jelenség, hogy fejben akarjuk megoldani a helyzeteket, miközben elhanyagoljuk a testünk jelzéseit. Az érzelmek egyfajta hidat alkotnak az elménk és a testünk között: ha hajlandóak vagyunk érezni őket, könnyebben ki tudunk szállni a fejünkből, és hazatalálhatunk a testünkhöz. A szerző többek között arra buzdít, hogy bánjunk jól magunkkal, lazítsunk az elme szorításán, és teremtsünk kapcsolatot a testünkkel, mert így végre le fogunk tudni horgonyozni a jelen pillanatban. Ez az itt és most pedig az egyetlen hely, ahol békére lelhetünk.

Jennifer Egan - A mézeskalács ház

Megjelenik: 2023. szeptember 18., Jelenkor, 4299 Ft
"Miért kell az embereknek színlelniük, hogy azok, amik?"
Bix Bouton, a nagy sikerű Mandala techvállalat tulajdonosa kifejleszt egy technológiai eljárást, amely lehetővé teszi emlékeink feltöltését a felhőbe, sőt akár mások emlékeihez is hozzáférést biztosít. Világrengető ötletének, a Saját Tudattalannak alig egy évtized alatt tömegek válnak megszállottjává.
Ebben a hátborzongatóan ismerős világban a "számlálók" tartanak rendet, akik gépiesen nyomon követik és felhasználják adattá alakított vágyainkat. Idővel azonban egyre többen eszmélnek rá, milyen árat fizetnek azért, hogy belekóstoltak a mézeskalács házba, és inkább elrejtőznek a Mandala mindent látó szeme elől. A bravúrosan felépített regény egyes részeiben más-más szereplő nézőpontja érvényesül, akik közül sokan ismerősek lesznek Az elszúrt idő nyomában olvasóinak.
A mézeskalács ház mély együttérzéssel megírt kaleidoszkóp az elmúlásról és az emlékezésről, az emberi kapcsolódás utáni vágyakozásról, amit a technológia sem vehet el tőlünk. A regényből és Az elszúrt idő nyomában előzménytörténetéből Olivia Wild rendez hamarosan sorozatot.

Wellness ​almanach

Megjelenik: 2023. szeptember 18., Scolar, 8995 Ft
Tapasztald meg a mindfulness csodáját, szeresd magad minél jobban és élvezd a holisztikus egészség örömét ennek a varázslatos kötetnek hála, ami szívednek, lelkednek, elmédnek és testednek is jót fog tenni.
Válassz egy hónapot, és mélyülj el az olvasottakban. Ez a lélekemelő almanach segít kialakítani a megfelelő spirituális szokásokat az évszakhoz illeszkedő megerősítésekkel, rituálékkal, gondolatébresztő gyakorlatokkal, továbbá a kreatív mindfulnesst, a természettel való harmóniát és önmagunk megértését célzó meglátásokkal.
A Leaping Hare Press munkatársainak szívéből szóló kötet lapjait @madebyralu csodaszép, megnyugtató képei díszítik. A Wellness Almanach egész évben társad lesz, ha igyekszel minél tudatosabban élni életedet.”

Zalka Csenge Virág - Hétlábú ​paripák és jó boszorkányok
Megjelenik: 2023. szeptember 19., Móra, 4999 Ft
A Hétlábú paripák és jó boszorkányok Csíkszentdomokos mesevilágából ad izgalmas válogatást. A történeteket Belatini Braun Olga gyűjtötte Erdélyben az 1940-es években, majd 2013-ban Dr. Benedek Katalin tette hozzáférhetővé az Estefia, Éjfélfia, Hajnalfia című kötetben, amelynek pontosan rögzített és lábjegyzetelt szövegei elsősorban a kutatókat célozzák.
Zalka Csenge mostani válogatása azonban a szélesebb kortárs közönségnek szól: a kötet mai nyelven megfogalmazott, de az eredeti mesék ívét és zamatát híven őrző darabjait bárki örömmel mesélheti vagy olvashatja.

Valérie Perrin - Trió
Megjelenik: 2023. szeptember 20. , Európa Kiadó, 5999 Ft
Mulandó ​és örök, mint az ifjúság, a barátság, a szerelem.
1986. Adrien, Étienne és Nina a felső tagozaton ismerkednek meg egymással, és rövid időn belül elválaszthatatlan barátokká válnak. Van egy közös álmuk: együtt akarják elhagyni a porfészket, ahol felnőttek, hogy Párizsba költözzenek, és örökre életükre együtt maradjanak.
2017. Egy autó kerül elő a szülővárosuk melletti tóból. Virginie, az újságírónő kapja a feladatot, hogy tudósítson az ügy fejleményeiről. Lassan, lépésről lépésre tárul fel előttünk az a rendkívüli kötelék, amely a három gyermekkori jóbarátot összefűzi. Megtudjuk, hogy mi lett velük, hogy a barátságuk története miként kapcsolódik a hirtelen előkerült autóroncshoz.
Valérie Perrin képes megragadni az élet apró dolgainak gyakran nem is sejtett árnyalatait. Ebben a megrendítő és lebilincselő történetben a kamaszkor mélységeit tárja fel előttünk, a múló időét, amely nemcsak egyesíthet minket, hanem akár közénk is állhat, hogy mindörökre elválasszon egymástól. Előző regényei, a Másodvirágzás és A vasárnap koldusai óriási sikert arattak, és immár harminc nyelven, összesen több millió példányban keltek el világszerte.

Mélissa Da Costa - Manon ​virágai
Megjelenik: 2023. szeptember 20. , Európa Kiadó, 5499 Ft
Kárpótolhat-e ​az élet a szeretteink elvesztéséért? Nyílhatnak-e még új utak előttünk, ha úgy érezzük, nincs tovább?
Két óra! Amande egész addigi élete mindössze két óra leforgása alatt romba dől. Vidékre menekül, egy magányos auvergne-i házba, hogy háborítatlanul gyászolhassa a férjét és a kislányát.
Bezárkózik, senkit és semmit nem enged magához, ám ahogy telik az idő, előbb egy pillangó, majd egy girhes szürke macska jut be a házba, és végül rábukkan az előző tulajdonos falinaptáraira, és az azokon szereplő feljegyzések, tanácsok segítségével nekilát, hogy életre keltse az elgazosodott kertet és veteményest. Az évszakok váltakozásával egyre több erőt merít a földdel, a természettel való közvetlen kapcsolatból, fokozatosan válik egyre nyitottabbá az új élményekre, az új találkozásokra. Minden egyes nap egy-egy újabb lépés a jövő, a teljesebb és boldogabb élet felé.
Mélissa Da Costa arra biztatja az olvasóját ebben a bátor és érzelemgazdag könyvben, hogy tárja szélesre az elméjét, a szívét és a lelkét a világ előtt, és hagyja szétáradni magában ennek a természethez szóló himnusznak a csodálatos dallamát, amely a legnehezebb pillanatokban is vigaszt nyújthat és képes megbékíteni az élettel.

Francesc Miralles - Szerelem ​kisbetűvel
Megjelenik: 2023. szeptember 20., Partvonal, 4499 Ft
„Élvezetesen ​abszurd, életigenlő ünneplés. Szó szerint felpattantam és hangosan éljeneztem az utolsó sor után!” – Matthew Quick, a Napos oldal szerzője
Amikor Samuel, a német tanszék magányos egyetemi oktatója felébred az új év első napján, biztos benne, hogy ez az esztendő sem hoz számára mást, mint szenvedő igéket és jelentéktelen pillanatokat. Pedig még túl fiatal ahhoz, hogy élve eltemesse magát. Egy nap váratlan vendég surran be barcelonai otthonába, aki nem hajlandó egyhamar távozni. Misima, a kóbor macska események láncolatát indítja el, ami kibillenti Samuelt a kedvenc könyveivel, német művészfilmekkel és komolyzenével körülbástyázott élete kényelméből, a pillangóhatás pedig legnagyobb megrökönyödésére megállíthatatlannak bizonyul. A négylábú jövevény olyan helyekre repíti a férfit, ahol még sosem járt, valamint olyanokkal ismerteti össze, akiket másképpen biztos nem sodor az útjába a sors. És ami még jobb, Samuel azt is megtanulja, hogy a szerelem néha a legapróbb írásjelekben rejlik.
Humor, romantika és varázslat keverednek ebben a különleges hangulatú regényben, amely visszaadja a hitünket a szerelem mindenkit megváltoztató és mindent legyőző erejében.
Francesc Miralles Barcelonában született író, oktató, számos bestseller könyv szerzője. Az angol és német nyelvű irodalom szakavatott ismerőjeként fordít, szerkeszt, valamint művészetterápiás foglalkozásokat tart. A Szerelem kisbetűvel az első regénye, amelyet eddig 27 nyelvre fordítottak le, a magyar kiadás a 28. a sorban.

Rupi Kaur - Gyógyító ​szavak
Megjelenik: 2023. szeptember 22., Könyvmolyképző Kiadó, 4999 Ft
A New York Times bestsellerszerző, Rupi Kaur irányított versírási feladatokat alkotott, hogy segítsen az olvasónak feltárni a traumáit, a veszteségeit, a szívfájdalmát, a szerelmet, a családot, a gyógyulást, és segítsen ünnepelni önmagát.
A Gyógyító szavak irányított utazás vissza önmagunkhoz, katartikus, figyelmes felfedezőút az íráson keresztül.
A feladatoknak ez a gondosan összeállított gyűjteménye csak annyit kér tőled, hogy nyílj meg, és légy őszinte saját magaddal és az üres papírral is.
Nem kell hozzá írónak lenned, hogy elindulj ezen az úton. Elég, ha írsz – ennyi az egész.

Emma Törzs - Vér, ​tinta, nővér, írnok
Megjelenik: 2023. szeptember 25., Libri, 5999 Ft
Varázslatos ​regény hűségről, árulásról és a mágia feletti hatalom megszerzéséről.
A Kalotay család generációk óta őrzi könyvritkaságokból álló gyűjteményét. Olyan köteteket, amelyek képessé teszik az embert arra, hogy falakon hatoljon át, tükrökön keresztül üzenjen, vagy virágba borítsa a szobát – varázskönyveket, amelyeket a két nővér, Joanna és Esther gyerekkorától fogva csodálattal tisztel, és amelyeknek a megvédésére a családi hagyomány kötelezi őket.
Egyesek ugyanis szemet vetettek a különleges régiségekre, és semmitől sem riadnak vissza, hogy megszerezzék őket. Így aztán Esthernek tizennyolc éves korában el kell hagynia a családját, és minden évben más országba kell költöznie. Csak így kerülheti el azt a végzetet, ami az anyjának jutott, akit vérfagyasztó kegyetlenséggel meggyilkoltak. Joanna pedig bezárkózik a szülői házba, ahol a mágikus könyvek tanulmányozásának szenteli életét.
Amikor azonban az apjuk egy varázskönyv lapozgatása közben hirtelen meghal, Joanna rájön, hogy össze kell fognia évek óta nem látott nővérével, hogy megmentsék a családi örökséget – és az életüket. Azt azonban nem sejtik, hogy a könyvtár mélyén halálos titok várja őket…

Kordos Szabolcs - Egy ​város újabb titkai
Megjelenik: 2023. szeptember 26., Agave, 8490 Ft
BUDAPESTI ​LEGENDÁK – LEGENDÁS BUDAPESTIEK
Huszár Dávid fotóival
1862 egy szép napján betért egy gazda az üzletbe, és a feje tetejére állt Saxlehner András világa. A gazda, bizonyos Bayer József arra panaszkodott, hogy földet vett a budai Dobogó-hegy déli oldalában, azonban az ott fúrt kútból származó víz nem jó semmire, keserű, mint a rettenet, az állatai nem isznak belőle, vagy ha mégis, az még rosszabb, mert hasmenésük lesz tőle… A Hunyadi János keserűvíz aztán Magyarország valaha volt legsikeresebb exportterméke lett.
Kordos Szabolcs több sikerkötet szerzője és egyben Budapest szerelmese is. Egykori újságíróként beszélgetőtársai segítségével hozta el az igazi budapesti meséket mindazoknak, akik könnyed, mégis tartalmas szórakoztatásra vágynak, és szívesen megismernék a város titkait.
Kordos Szabolcs (42) tíz riportkönyv, az Egy város titkai című kötet, és több ezer cikk szerzője. Dolgozott a repülőtéren, újságíróként és lapszerkesztőként, jótékonysági szervezetnél, élt Észak- és Dél-Amerikában, jelenleg pedig egy kommunikációs ügynökség társtulajdonosa.
Mi köze a Kiscelli Múzeum épületének a Mágnás Elza-gyilkossághoz? Milyen kripták rejtőznek a Ferenciek tere alatt? Miért tartott tyúkokat zuglói villájában Rákosi Mátyás? Hol élt valójában Rejtő Jenő? A kötet választ ad ezekre a kérdésekre, valamint besétálhatunk segítségével a legnagyobb mágnások életébe és máig álló palotáikba. Kinézünk Csontváry műtermének tetőtéri ablakából, találkozunk Buda ókori, letűnt népével. Egyszóval megismerjük Budapest titkait, amelyek gyakran végig ott voltak a szemünk előtt, de soha nem tudtuk megfejteni őket.
Az Egy város újabb titkai Kordos Szabolcs nagy sikerű, több utánnyomást megért könyvének, az Egy város titkainak folytatása, amely újabb izgalmas titkokról lebbenti le a fátylat.
A gyönyörűen illusztrált kötet egyszerre oknyomozás, historikus pletykálkodás, és színes alakok forgatagának megörökítése. Képes történelemkönyv, lenyűgöző, szórakoztató felderítőút fővárosunk megunhatatlan történetében.

R. F. Kuang - Bábel, ​avagy az erőszak szükségszerűsége
Megjelenik: 2023. szeptember 26., Agave, 7980 Ft
Traduttore, ​traditore: A fordítás mindig egyben árulás is.
1828, Kanton. Robin Swift elárvul a kolera következtében, és hamarosan Londonban találja magát a titokzatos Lovell professzornak köszönhetően. Ott éveken keresztül tanul latint, ógörögöt és kínait, hogy felkészüljön a napra, amikor beiratkozik a patinás Oxfordi Egyetem Királyi Fordítói Intézetébe – másnéven a Bábelbe. A torony és annak hallgatói a fordítói világ szíve, és ami még fontosabb, a mágiáé is. Az ezüstmunka – a fordítások közben elsikkadó jelentést ezüstrudak segítségével hasznosító tevékenység – a briteket páratlan hatalommal ruházta fel, mivel ezt a misztikus eljárást a Birodalom gyarmati terjeszkedésének szolgálatába állították.
Robin számára az Oxford utópia, amely által tudásra tehet szert. A tudás azonban meghajol a hatalom előtt, és mint Britanniában nevelkedett kínai rájön, hogy a Bábelt szolgálni nem jelent mást, mint elárulni a szülőföldjét. Ahogy halad a tanulmányaival, Robin a Bábel és az árnyak közt rejtőző, a birodalmi terjeszkedést megállítani akaró szervezet, a Hermész Társaság közé szorulva találja magát. És, amikor Britannia alaptalan háborút hirdet Kína ellen az ezüst és az ópium miatt, Robinnak döntenie kell…
Meg lehet változtatni egy nagyhatalmú intézményt belülről, vagy elkerülhetetlen az erőszak, ha forradalomról van szó?

Benjamin Stevenson - A ​családomban mindenki gyilkos
Megjelenik: 2023. szeptember 26., Agave, 4980 Ft

A ​családomban mindenki gyilkos. Néhányan – az eszelősebbek – többször is öltek már. Tudom, hogy ez így elég drámaian hangzik és előítéleteket szülhet, de hidd el, nem vagyunk rossz emberek. Vagy legalábbis nem mindannyian.
Engem Ernest Cunninghamnak hívnak, de nyugodtan szólíts Ernnek vagy Ernie-nek. És igen, bárcsak végezhettem volna azzal a nyomorulttal, aki kitalálta, hogy a nagy családi összejövetelünk egy síparadicsomban legyen, mert akkor most nem ragadtunk volna itt egy haláleset miatt, amihez esküszöm, semmi közöm nincs.
De ennél ez egy hosszabb történet. Remélem, van időd meghallgatni.
A családomban mindenki gyilkos Agatha Christie és Arthur Conan Doyle találkozása a Tőrbe ejtve-filmekkel és A csütörtöki nyomozóklubbal. Ördögien csavaros történet, ami a klasszikus krimik szabályrendszerét tiszteletben tartva nyújt valami felejthetetlenül újat. Az ausztrál Benjamin Stevenson rendkívül eredeti és humorban bővelkedő műve hazája egyik legnépszerűbb megjelenése volt tavaly: vezette az eladási listákat, és nem meglepő módon az HBO jelentkezett be a megfilmesítési jogokért.

Deanna Raybourn - Bérgyilkosok ​veszélyes korban
Megjelenik: 2023. szeptember 26., Magnólia, 4780 Ft
A ​Múzeum fedőnevű szervezet bérgyilkosok elit hálózatát foglalja magában. Az Eredetvizsgálat részlegük jelöli ki a célpontokat. A Beszerzések garantálja a szükséges eszközöket. Az Időszaki kiállítások kezeli az épp rendelkezésre álló erőforrásokat. Az Igazgatótanács hozza a döntéseket, és lendíti mozgásba az eseményeket.
Billie, Mary Alice, Helen és Natalie negyven évig dolgozott a hálózatnak, és iktattak ki célszemélyeket a világ minden pontján. A módszereik mára jobbára elavultak, de ők nem érzik még, hogy eljött volna a nyugdíjazásuk ideje. Pláne nem akkor, amikor ez valójában a likvidálásukat jelenti, azon a búcsúajándéknak szánt, fényűző hajóúton, amire a munkáltatójuk fizette be őket.
A négy operatív ügynök pedig nem szeretne idő előtt távozni az élők sorából, ezért saját magukat mentve összeállnak egy utolsó küldetésre. Egy küldetésre, ahol senki és semmi nem állhat útjukba. Lehet ugyanis, hogy mind betöltötték már a hatvanat, de továbbra is ugyanolyan halálosak, mint fénykorukban.
Deanna Raybourn regénye változatos helyszíneken játszódó, izgalmas bevetésekkel tarkított történet, és egyben elgondolkodtató szembenézés az öregedéssel. A Bérgyilkosok veszélyes korban a New York Times bestseller listáján nyitott, jelölték a thrillerirodalom egyik legnevesebbnek számító díjára, a Barryre, illetve az olvasók beszavazták a Goodreads könyves közösségi oldal legjobb tíz thrillere közé a megjelenése évében.

Julie Murphy - If ​the Shoe Fits – Én, a cipő meg a nagy Ő

Megjelenik: 2023. szeptember 26., Manó Könyvek, 3990 Ft
Cindy ​imádja a cipőket, egy helyes masni vagy egy divatos sarok az önkifejezésének az eszköze. Divatmegszállottként és molett lányként sosem talál rá illő dizájner-ruhadarabokat, de a cipők sosem hagyják cserben.
Amikor megszerzi a tervezői diplomáját, nem tudja, mihez kezdjen, és hazaköltözik a mostohaanyjához, Erica Tremaine-hez, a világ legnagyobb párkereső valóságshowjának produceréhez. Amikor az utolsó pillanatban kiesik egy lány a műsorból, hirtelen Cindy kerül a rivaldafénybe. Talán ha megvillantja a tévében a menő cipőkollekcióját, akkor az lökést jelenthet a karrierjében is. És addig is miért ne randizgasson a partiképes nagy Ő-vel?
De mivel ő az első és egyetlen plus-size versenyző a műsorban, egyik napról a másikra kész szenzációvá és a testpozitivitás ikonjává válik. És ami még elképzelhetetlenebb: valóban beleszeret a hercegbe! Cindy ad egy esélyt a sorsnak, hogy a kétértelmű bókok, az alattomos műsorkészítők és a kétszínű játékostársak ellenére végig tudja vinni ezt az egészet, úgy, hogy a szíve nem törik darabokra a kalandos út során.

Taylor Jenkins Reid - Szikrázó ​Malibu
Megjelenik: 2023. szeptember 26., Könyvmolyképző Kiadó, 4399 Ft
„Reggel ​hét órára Malibu partszakasza lángokban állt.”
Malibu, 1983 augusztusa. Elérkezett Nina Riva éves nyár végi bulijának napja, és a várakozás izgalma a tetőfokára hág. Mindenki a híres Riva testvérek kegyeit keresi. Nina tehetséges szörfös és szupermodell, Jay szörfbajnok, Hud ismert fotós, Kit pedig a többiek imádott kishúga. A testvéreket mindenki elragadtatott csodálattal figyeli egész Malibuban és még azon túl is – főleg mivel a legendás énekes, Mick Riva gyerekei.
Csupán egyetlen ember nem várja kitörő lelkesedéssel az év partiját: maga Nina. Ó, és talán Hud sem, mert már rég ideje lenne megvallania valamit a fivérének, akivel születésüktől fogva elválaszthatatlanok.
Jay azonban számolja az estig hátralévő perceket, hiszen a lány, akire állandóan gondol, azt ígérte, eljön.
Kitnek is megvannak a maga titkai – például egy vendég, akit a többiek tudta nélkül hívott meg.
Éjfélre a buli teljesen kicsúszik a testvérek irányítása alól, ám a hajnali első szikra előtt még tele vannak a poharak, szól a zene, és a család generációit formáló szerelmek és titkok mind felszínre kerülnek.
A Szikrázó Malibu egy család felejthetetlen éjszakájáról szól, amikor mindannyiuknak el kell dönteniük, mit tartanak meg az életüket alakító örökségből… és mit hagynak maguk mögött.
Hagyd, hogy magával ragadjon!
Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

Martha Hall Kelly - Elveszett ​rózsák (Orgonalányok 2.) 
Megjelenik: 2023. szeptember 26., Könyvmolyképző Kiadó, 4999 Ft
1914-et ​írunk – a világ már annyiszor került a háború közelébe, hogy a New York-i lakosok csupán futó érdeklődéssel viseltetnek a dolog iránt.
Eliza Ferriday izgatottan utazik Szentpétervárra Szofja Sztresnajvával, a Romanovok unokatestvérével. A páros két évvel korábban, nyáron ismerkedett meg Párizsban, és azóta is kebelbarátnők. Eliza most élete utazásába vág bele, és hazalátogat Szofjával megtekinteni Oroszország csodáit: a drágaköves mozaikokkal díszített templomot, a cár Téli Palotájában tartott Rembrandt-képeket, a híres balettet.
Ám amikor Ausztria háborút üzen Szerbiának, és Oroszország uralkodói dinasztiája hanyatlásnak indul, Eliza még visszajut Amerikába, míg Szofja és családja vidéki birtokukra menekülnek. Túl kevés az alkalmazottjuk, így felveszik Varinkát, a helyi jövendőmondó lányát, ezzel azonban nagy veszélyt engednek a házukba.
Eliza az Atlanti-óceán túlpartján mindent megtesz, hogy biztonságba juttassa a forradalom elől bujdosó fehérorosz családokat. Ám amikor Szofja hirtelen nem küld több levelet, attól kezd tartani, hogy legjobb barátnőjével a legrosszabb történt meg.
Szentpétervár nyüzsgő utcáitól kezdve az arisztokraták vidéki birtokain és az orosz menekültek lakta párizsi sugárutakon át egészen a Long Island-i kúriákig Eliza, Szofja és Varinka élete különös módokon keresztezi egymást.
A szerző legújabb erőteljes történetén keresztül ünnepli a történelem legsötétebb napjaiban is elszakíthatatlan női barátságok kötelékét.
A több mint kétmillió példányban elkelt Orgonalányok előzménytörténete.
Élt át felemelő szépségét!
Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

Alex T. Smith - A ​Grumpusz és gátlástalanul galád karácsonyi terve

Megjelenik: 2023. szeptember 26., Manó Könyvek, 6990 Ft
Hallottatok már a Grumpuszról? Nem? És Gátlástalanul Galád Karácsonyi Tervéről? Erről sem? Esetleg arról, hogy mi történt vele karácsony este? Semmi? Akkor tényleg ideje, hogy elmeséljem nektek...
A nagy sikerű Claude sorozat, és A kisegér, aki... könyvek alkotója most fantasztikus, ünnepi hangulatú karácsonyi kalandra hívja az olvasókat főhősével, egy rettentően morgós alakkal. A krampusz és a Grincs alakja ihlették ezt a szívmelengető történetet, amely a karácsony valódi értelméről szól, és ellenállhatatlan, színes illusztrációi teszik igazán tökéletes olvasmánnyá az egész család számára.
Az aranyozott borító és a szerző gyönyörű illusztrációi igazi ünnepi hangulatot adnak a könyvnek, amely tökéletes karácsonyi ajándék, és alighanem olyan karácsonyi klasszikussá válik, amelyet évről-évre felnőttek és gyerekek egyaránt szívesen vesznek újra kézbe.

Shelley Read - Akár ​a folyó
Megjelenik: 2023. szeptember 27., Central, 4590 Ft
Megható ​történet egy fiatal lányról, akinek egy váratlan találkozás után gyökeresen megváltozik az élete…
A tizenhét éves Victoria Nash egy barackfarmon él a coloradói Iola városában, ahol a család egyedüli nőtagjaként, nehéz természetű férfiakkal körülvéve kell a háztartást vezetnie. A rejtélyes múltú fiatal vándor, Wilson Moon el kellett, hogy hagyja a szülőföldjét, így kénytelen másutt boldogulni.
Victoria teljesen véletlenül találkozik Willel az utcán. A köztük lévő ellenállhatatlan vonzalom felforgatja mindkettejük világát, szenvedélyes kapcsolatuk viszont megannyi veszélyt rejt… Amikor bekövetkezik a tragédia, Victoria maga mögött hagyja addigi életét, a környező hegyekbe rejtőzik, ahol a túlélésért küzd, és nem tudja, mit hoz a jövő. Minden erejét össze kell szednie, hogy talpra álljon a veszteségből, majd továbblépjen. Főképp, amikor a Gunnison folyó bekebelezi az otthonát, a gyümölcsöskertet és mindent, ami generációkon át a családjáé volt.
Felemelő regény a hatvanas években megsemmisült Iola városának igaz történetéről, egy különös szerelemről, a nehézségekkel való szembenézésről, a bátorságról, a kitartásról, a barátságról és az otthonról, amelyre ott is rálelhet az ember, ahol a legkevésbé várná. Shelley Read megmutatja, mit jelent úgy irányítani az életünket, mintha folyó lenne. Sok mindent összegyűjtve, áramolva, és az akadály ellenére mindig megtalálva az előrevezető utat.
Az Ahol a folyami rákok énekelnek olvasóinak különösen ajánljuk.

Baráth Katalin - Aki gróf úr akar lenni
Megjelenik: 2023. szeptember 28., GABO, 4490 Ft
Mialatt Angliában Jane Austen a legújabb regényét körmöli, addig Magyarországon egy balsorsú grófkisasszonyt csak a házasság menthet ki szorult helyzetéből.
Ám a kisasszony legalább olyan makrancos, mint amilyen ágrólszakadt.
A szomszéd kastély urának jobbkezét, egy fortélyos, közrendű férfit szintén csak a házasság segítheti hozzá, hogy följebb kapaszkodjon a ranglétrán.
Ám a férfi legalább olyan csapodár, mint amilyen becsvágyó.
Ők ketten talán megakadályozhatják a merényletet, amely végveszélybe sodorná az országot. Nincs visszaút: együtt kell menekülniük kémek, titkos társaságok és egyéb ármányok – no meg az esküvő fenyegetése elől.
Baráth Katalin nyolcadik regényében kaland, intrika és csipkelődő főhősök várnak minden olvasót, aki szívesen elmerülne egy színes és derűs történelmi mesében.

James O'Barr - A ​holló
Megjelenik: 2023. szeptember 28., GABO, 9990 Ft
„Olyan ​fakó a Holló és olyan elkeseredett. Erős, lélekben mégis roncs. Hangosan kacag az utcai lámpa fénykörében, démoni mosolya egy olyan léleké, aki élt, meghalt, és mégis él…”
Amikor James O’Barr személyes tragédiájának minden fájdalmát és kétségbeesését A holló rajzaiba sűrítette, az egész világon olvasók sokaságát érintette meg Eric története, aki visszatér a halálból, hogy bosszút álljon az utcai bandán, amelyik megölte őt és menyasszonyát. A kultikus filmadaptációt követően 2011-ben a képregény kibővített kiadásban jelent meg újra.
A szerző eredeti szándékát tükröző, definitív kiadásban megtalálható:
• További harminc oldal képanyag, közte a „Csillámló jelenés” című zárófejezet és a „Karácsony augusztusban” című jelenet
• James O’Barr előszava
• A szerző eredeti rajztechnikájával reprodukált elveszett képsorok
Ez a kiadás továbbviszi A holló örökségét. A bosszúálló angyal és az igaz szerelem története épp olyan húsba vágó és felejthetetlen, mint amikor először megjelent.

Agatha Christie - Őszi ​borzongás
Megjelenik: 2023. szeptember 28., Helikon, 5499 Ft
„Száz évvel az első könyve után még mindig az ő árnyékában állunk.” Andrew Taylor
Ősz… párás reggelek, bekuckózós esték… de amikor a levelek hullani kezdenek, az éjszakák hosszabbakká, az árnyak pedig sötétebbé válnak.
Borzongató kalandozásra hívjuk Agatha Christie rajongóit. A napsütötte Rodosztól és Afrikától a ködös Londonig, vidéki udvarháztól az Old Bailey tárgyalóterméig vezet az utunk. Magányos házikók, baljós kastélyok, kószáló kísértetek, elátkozott családok népesítik be ezt a kötetet, valamint Hercule Poirot, Miss Marple és Agatha Christie további kedves nyomozói.

Ali Hazelwood - A ​szerelem elmélete
Megjelenik: 2023. szeptember 28., Maxim, 4999 Ft
Elsie ​Hannaway elméleti fizikust végül utoléri számtalan élete. Nappal tanársegéd, rengeteget gürizik és termodinamikát tanít abban a reményben, hogy állandó állást kap. Más napokon Elsie úgy pótolja ki nem létező fizetési csekkjét, hogy felajánlja a szolgálatait kamubarátnőként, felhasználva tökéletesre fejlesztett „emberek kedvére tevő” képességét, hogy azt a verzióját alakítsa, amelyikre az ügyfélnek szüksége van.
Legyünk őszinték, ez így elég klassz; aztán a gondosan felépített Elsie-verzum darabokra hullik. Mert Jack Smithről, a kedvenc ügyfele bosszantóan vonzó és arrogáns bátyjáról kiderül, hogy ő az a kőszívű kísérleti fizikus, aki tönkretette a mentora karrierjét és az összes elméleti fizikus hírnevét aláásta. És ő az a Jack Smith, aki az MIT fizika tanszékét irányítja, és Elsie és álmai munkája közé áll.
Elsie felkészül a tudományos szabotázs totális háborújára, de… azok a hosszú, mélyreható pillantások… Hogy ha a férfival van, akkor nem kell másnak lennie, mint önmagának? Amikor kísérleti pályára áll, vajon készen áll a szerelemmel kapcsolatos legféltettebb elméleteit átültetni a gyakorlatba?

Krystal Sutherland - Hollow ​lányok
Megjelenik: 2023. szeptember 28., Maxim, 4499 Ft
Iris ​Hollow és két idősebb testvére kétségtelenül furák. Gyerekként egy skót utcáról tűntek el, és csak egy hónap múlva tértek vissza emlékek nélkül, úgy, hogy fogalmuk sem volt hol jártak, vagy mi is történt velük. Még ennél is megdöbbentőbb, hogy külsőleg is megváltoztak: kék szemük feketére sötétült, régebben fekete hajuk tejfehérré vált. Ahogy egyre idősebbek lesznek furcsa, hátborzongató történések járnak a nyomukban. Az emberek felkavaróan megrészegítőnek találják külsejüket, kibírhatatlanul gyönyörűnek látja őket mindenki, miközben kiszámíthatatlanul veszélyesek.
A tizenhét éves Iris mindent megtesz azért, hogy sikerüljön beilleszkednie a hétköznapi emberek közé, és elvégeznie időben a középiskolát, amit két híres, ragyogó, világjáró idősebb testvérének, Grey-nek és Vivinek sosem sikerült. De Grey hirtelen eltűnik a föld színéről, és bizarr nyomokat hagy hátra húgainak, így Vivi és Iris a keresésére indulnak. Azonban ezzel nincsenek egyedül. Ahogy egyre több természetfeletti dologra bukkannak nővérük nyomában, Iris hamarosan ráébred, hogy a múltjukról szóló történetek nem valódiak, és hogy a világ, ahonnan visszatértek láthatóan sérülésmentesen tíz évvel ezelőtt, újra visszaszólítja őket.

Én ​vagyok Loki
Megjelenik: 2023. szeptember 28., Vad Virágok Könyvműhely, 10990 Ft
A Mi vagyunk a Marvel képregénygyűjtemény kötetei kedvenc Marvel-karaktereid legfontosabb történeteit mutatják be informatív cikkekkel kiegészítve, amelyekből rengeteg háttérinformációt ismerhettek meg a bemutatott karakterről.
A sorozat 2. kötetében Lokiról olvashattok.

M. C. Beaton - Agatha ​Raisin és a meztelen igazság
Megjelenik: 2023. szeptember?., Erawan, 4999 Ft
Ki ​hinné, hogy egy sokat megjárt országutat övező buja zöld takarásában meztelen emberek élvezik a napfürdőzést és a nyár minden örömét? Erre a meghökkentő felismerésre jut Agatha és hű asszisztense, Toni, amikor barátjuk, Bill Wong esküvőjére autózva egy anyaszült meztelen férfi rohan ki eléjük az úttestre. A rémült fiatalember nemcsak egy naturistaklub berkeibe vezeti el a sokat látott két nyomozót, de egy lehetséges bűntény hűlt helyéhez is. S bár épp a legfőbb bizonyítéka tűnt el annak, hogy valóban gyilkosság történt, Agatha Raisin csalhatatlan szimata működésbe lép, és elhiszi a fiatalembernek, milyen vérfagyasztó látványra bukkant ott, ahol a madár sem jár – és ahol most semmi sincs. Kivéve egy ősöreg követ, amelyen a legenda szerint egykor embereket áldoztak…
Ahogy puhatolózni kezdenek a furcsa ügy szereplőinél, a szálak összefonódni látszanak a magánnyomozó iroda egy másik esetével: egy elit gimnáziumban felüti a fejét a drog, de fogalma sincs senkinek, ki által szivároghat be az iskolai falai közé.
Agatha Raisin most sem retten vissza sem fenyegetéstől, sem halálos veszélytől, sem holmi erőszakos maffiózótól – de még attól sem, hogy ha muszáj, hát elvegyüljön egy nudistaklub tagjai között. Csak egyetlen dologgal nehéz zöld ágra vergődnie: a férfiakkal. Márpedig most a régiek mellett két új jelölt is felbukkan.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.