Robin Stevens - Egy ​kis arzént a teába?

Tavaly ősszel lelkesen vetettem bele magam az Úrilányok nem gyilkolnak sorozatba és már nagyon vártam a folytatást!
 
A második rész a tavaszi szünete alatt játszódik, amit Hazel Daisy-ék birtokán tölt, Fallingfordban. Erre a hétvégére esik Daisy születésnapja, így egy gyerekzsúr is kilátásban van a pihenés, néhány tanulószoba óra és a közös játékokon kívül.

Ám a hétvégét beárnyékolják a szülők - Lady és Lord Hastings - veszekedései, ill. egy bizonyos Mr. Curtis érkezése, aki úgy mutatkozik be, mint Daisy anyukájának barátja. A lányok néhány találkozás után érzik, hogy Mr. Curtis körül nincs minden rendben: furcsán méregeti Fallingford értékeit és túlságosan bizalmasan viselkedik Lady Hastingsszel...
Aztán, ahogy már az első oldalon kiderül - Mr. Curtisszel történik valami, amit a nyomozóirodának feladatot ad.

A szülinapi zsúrra megérkezik Kitty és Beanie, a lányok barátai, az összezártság miatt pedig a Nyomozóirodát ki kell bővíteniük velük. Daisy, mint az elnök vezeti a nyomozást - furcsa módon saját családtagjait is gyanúsítottként kell számba vennie, amire Hazel többször emlékezteti, vagy próbálja finoman terelni.

Agatha Christie zárt szobás krimijei előtt tiszteleg ez az ifjúsági verzió - van itt bőven gyanús körülmény, a családon kívül néhány kevésbé ismert személy is a házban tartózkodik, akik egyre több gondolkodnivalót adnak a lányoknak. Apránként nyomoznak, kutakodnak, miközben egyre jobban megismerjük Fallingfordot és a benne élőket.

Remek szórakozást nyújtott ez a rész is, kimondottan tetszett az Agatha Christie-s párhuzam a vidéki úriházzal és vendégeivel, akik között egy gyilkos bujkált. Hazel és Daisy szerethető és életszerű karakterek, akik minden lelkesedésük ellenére időnként megijednek, elbizonytalanodnak vagy kétségbe esnek. Szerencsére barátságuk kitart a viszontagságok ellenére.

A kiadásról is szót kell ejtenem - a ma divatos élfestéssel került forgalomba, az első részben megszokott hangulatos kis térképekkel - jegyzetekkel együtt.

Várom a következő részt, ami talán nyáron?, de egészen biztosan az Orient Expresszen játszódik :D

Azoknak ajánlom ezt a sorozatot - a kiskamasz célközönségen kívül - akik szeretik a krimiket és egy könnyedebb verzióval szeretnének kikapcsolódni és vonzza őket a század eleji hangulat, a bentlakásos iskola világa!

5/5

Kiadó: Manó Könyvek
Kiadás éve: 2023
Eredeti cím: Arsenic for Tea
Sorozat: Úrilányok nem gyilkolnak 2.
Fordító: Ruff Orsolya
Oldalszám: 336
Ár: 3990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:

A Deepdean Leányiskola KÉT NYOMOZÓJA, Daisy Wells és Hazel Wong a szünidőt Fallingfordban tölti, ahol Daisy elbűvölő édesanyja ünnepi zsúrt szervez lánya születésnapjára. A meghívott vendégek között van a kissé bogaras Saskia néni és a lenyűgöző stílusú Félix bácsi is.

Ünneplés közben azonban valaki MEGHAL, és minden jel arra utal, hogy MEGMÉRGEZTÉK!

Kint ítéletidő tombol, szakad az eső, mindent elönt a víz, így a házat senki nem tudja elhagyni – és a rendőrség sem tudja megközelíteni a bűntett színhelyét. Az ódon kastélyban egyre feszültebb a légkör. Senki sem az, akinek látszik, és MINDENKI REJTEGET EGY-KÉT TITKOT.

Daisy és Hazel nyomozásba kezdenek, de nagyon óvatosnak kell lenniük, hiszen a gyilkos egészen biztosan a házban van!

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.