Cecilia Lattari - Holdfázisok

Az elmúlt években a spiritualitás/boszorkányság/wicca világszerte egyre jobban felkapott téma lett. Több platformon informálódhatunk a témában: videócsatornákon, Instagram oldalakon, Tiktokon, podcastokban és persze a könyvekből, amelyekből magyarul néhány jelent meg az utóbbi évek felkapott kötetei közül. Kíváncsiságképp több felhasználót követek a témában, engem főként az vonz, ami az Holdfázisok bevezetőjében is megjelent:

A hold megfigyelése és a holdfázisokkal való munka az öngondoskodás és a személyes fejlődés terén is nagy hasznunkra válik. Segít jobban megérteni belső ritmusainkat, és kapcsolódni a természethez.

Az olasz Cecilia Lattari színésznőként végezte tanulmányait, gyógynövényszakértő, ill. szociálpedagógusként dolgozik. A Holdfázisok nem az egyetlen könyve; adott már ki tarot kártyapaklit (sőt előkészületben is van néhány).

Ez a könyve először a dizájnjával fogott meg; de szerettem volna olvasni egy átfogó munkát a holdfázisokról, arról a ritmusról, ami segíthet hatékonyabbá válni, jobban kapcsolódni önmagunkhoz.

A kötet végigmegy az egész éven: hónapról hónapra felvillantja milyen változások történnek a természetben, ezekhez hogyan tudunk kapcsolódni. A hold fázisaihoz ajánlott tevékenységeken, rituálékon kívül szót ejt a hónapokhoz kapcsolódó növényekről, gyógyhatásaikról; ill. szimbólumokról. Ami kicsit nekem kilógott a koncepcióból - a gondolom kedvenc - sztárjainak minden második hónaphoz való kapcsolása volt. A rövid ismertetőkben megmutatta, hogy milyen értékeikkel, viselkedésükkel köti össze őket az adott holdhónaphoz.

Összességében tetszett a könyv, ami többet is adott, mint amit a címe alapján gondoltam. Minden hónapra meríthetünk belőle inspirációt, a hold fázisainak követése és az azokhoz kötődő folyamatok (elengedés, új dolgok kipróbálása, elmélkedés, összegzés, célok meghatározása) segíthet rendszert adni a hónapjainknak. Aki fogékony a spiritualitásra, ötleteket kaphat a rituálékhoz, a hétköznapokba való ’varázslat’ becsempészéséhez.

Viszonylag rövid kötetről van szó, sok illusztrációval (Emilio Ignozza munkái), amelyek szépen kiegészítik a mondanivalót. Aki rövid, könnyen olvasható könyvet keres a témában - ezt ajánlom.

4/5

Kiadó: Partvonal
Kiadás éve: 2023
Eredeti cím: Moon Phases
Fordító: Bosnyák Gabriella
Oldalszám: 160
Ár: 4499 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:

Cecilia Lattari a gyógynövények szakértőjeként olyan kézikönyvet ad a kezünkbe, amelyből megismerhetjük az egyes hónapokat uraló hold legfontosabb jellemzőit és a holdfázisok mögött rejlő gazdag szimbolikát. A kötetből választ kapunk arra, melyek a különböző holdak idején leghatékonyabban alkalmazható kövek és gyógynövények, illetve olvashatunk az egyes holdakat megtestesítő népszerű popikonokról is. Néhány egyszerű, a holdhoz köthető gyakorlat révén visszatalálhatunk a természethez, kapcsolódhatunk önmagunkhoz, valamint a szabad és teljes élethez szükséges varázslatos napi rutint teremthetünk magunknak.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.