Lucy Strange - The ​Mermaid in the Millpond

(A Netgalley.com-nak köszönhetően jutottam hozzá ehhez a kisregényhez - bőven a megjelenése előtt.)

Lucy Strange belopta magát a szívembe a korábbi, magyarul megjelent könyveivel (A ​fülemüleerdő titkaA világítótorony legendája, A ​kastély szelleme) ezért is ugrottam a lehetőségre, hogy elolvassam legújabb művét. Meglepődtem, hogy milyen gyorsan befejeztem, de ez a korábbi 300 oldalas ifjúsági regényeihez képest tényeg csak egy kisregény a maga 120 oldalával.

Főszereplőnk Bess, aki egy londoni dologházból kerül egy pamutot előállító malomba, ahol több árva sorstársával együtt kemény körülmények között dolgozik. Édesanyja halála óta nem enged magához közel senkit, sőt még verekedni se rest, hogy megőrizze a kemény külső látszatát.
Egy vézna kislány, Dot mégis lassan a szívébe lopja magát - Bess rájön, hogy egy baráttal az oldalán könnyebb elviselni az életet a malomban. 

Az a monda járja, hogy a malomtóban egy sellő él, aki tűéles fogaival könnyen a mélybe rántja a gyanútlanokat... Bess természetesen nem hisz ebben, de kíváncsian nézegeti a tó vízét azokban a rövid szünetekben, amikor nem kell dolgoznia.

Mivel elég rövid a történet, ezért többet nem is árulok el, rövid de érdekes mesét kapunk ismét Lucy Strange-től. Bess és a többi gyerek szinte embertelen körülmények között dolgozik, veszélyes és fárasztó munkát végeznek nap mint nap. Főszereplőnknek nem csak ezzel, hanem saját gyászával és az ebből fakadó elhatározásával is meg kell küzdenie. A történet végén belátja, hogy az ismeretlen nem mindig rossz, és a barátság ereje sok mindenen átsegíti. 

A történet helyenként elég ijesztő, de ismét nagyon megfogott az írásmód, a helyszín. Pam Smy illusztráció szépen kiegészítették a történetet. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy magyarul megjelenik-e (remélem!) és milyen formában :) Nyelvgyakorlásnak is tökéletes a rövidsége miatt.

5/5

1 megjegyzés:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.