Friss könyvek - Július

június 12, 2020

Sophie Mackintosh - Kék ​sorsjegy
Megjelenik: 2020. július 1., Athenaeum, 3999 Ft
Életed lottója: ha egyszer húztál, nincs visszaút
Borzongató regény az anyaságról, az egyéniségről, a szabad akaratról, a sorsról, az emberi vágyakozásról és az állati ösztönről.
Calla tudja, hogy működik a sorslottó. Mindenki tudja. Amikor először megjön egy lány havivérzése, jelentkezik a lottózóban, hogy megtudja, miféle nő lesz belőle. A fehér sorsjegy gyermekekre jogosít. A kék sorsjegy szabadságra.
Leveszik a válladról a döntés rettentő terhét. És ha egyszer húztál, nincs visszaút.
De mi van, ha tévedés a neked jutott élet?
A Kék sorsjegy felkavaróan beszél a szabad akaratról, az anyaság problémáiról, emberi mivoltunk és állatias ösztöneink széles határmezsgyéjéről.

A brit írónő, Sophie Mackintosh 1988-ban született. Első, a The Water Cure című regényét Man Booker-díjra jelölték 2018-ban.

Szentesi Éva - A ​legfontosabbat utoljára hagytam
Megjelenik: 2020. július 1., Libri, 3499 Ft
2015. május 13-án megkaptam életem legfontosabb eredményét: negatív lett a PET CT eredményem, azaz a teszt szerint a daganat tökéletesen eltűnt a szervezetemből. Azért is volt nagy szó ez, mert az orvosok ennek leginkább nulla, de legfeljebb is maximum egy százalék esélyt jósoltak. Azóta eltelt szinte percre pontosan öt év, az állapotom fontos fordulóponthoz érkezett, s a legfrissebb eredmények még mindig negatívak. Ez a könyv részben ennek az ünneplése, részben pedig egyfajta tudás és élményanyag átadása. Ebben a kötetben benne van mindaz, amit megtanultam a lelkemről és a fizikai valómról a sokszor fájdalmas gyógyulás és testi-lelki rehabilitáció kőkemény évei alatt.
Szentesi Éva

Bella Ellis - Az ​eltűnt hitves (A Brontë nővérek nyomoznak 1.)
Megjelenik: 2020. július 6., General Press, 3690 Ft
"Amikor Mrs. Elizabeth Chester, egy jómódú földesúr felesége eltűnik a szeles yorkshire-i lápon álló kastélyból, két kisgyermeket, illetve egy vérben úszó szobát hagy maga után. És megannyi megválaszolatlan kérdést. Mi történt vele? Elrabolták volna, vagy a legrosszabbtól kell tartani? Ha egy betörő járt a házban, hogyhogy nem vették észre a férje vérebei? És miért lett a ház urának első felesége öngyilkos?
A bűntett helyszínétől nem messze lakó Brontë nővérek értesülnek az esetről, és a rejtély felkelti Charlotte, Emily és Anne érdeklődését. A hatóságok tehetetlenségét látva elhatározzák, hogy ők maguk járnak a talányos bűntény végére. Nyomozás közben azonban válaszok helyett egyre több kérdésre bukkannak, és egyre nagyobb rosszallással találkoznak, amiért három jól nevelt hölgy a vidéket járva detektívesdit játszik. Ám őket semmi sem tarthatja vissza feltett szándékuktól, hogy megtalálják az eltűnt hitvest – még az sem, ha ezzel a saját életüket is veszélybe sodorják…"

Donny Cates - Kozmikus ​Szellemlovas: A bébi Thanosnak meg kell halnia
Megjelenik: 2020. július 15., Fumax, 5500 Ft
– ​Ki tanított meg harcolni, mi?
– Thanos. Az ördög. És az Egyesült Államok tengerészgyalogsága.
Egykor úgy ismerték: a Megtorló. Aztán Frank Castle szerződést kötött az ördöggel, így ő lett a Szellemlovas. Majd egy Galactusszal kötött alku kozmikussá tette. Egy paktum Thanosszal pedig halottá. De nem kell megijedni, Castle nem hal meg oly könnyen! Visszatért – és van egy terve az univerzum jobbá tételére…
A nagy sikerű Thanos győz fergeteges folytatása egy szinte nevetséges módon kézenfekvő ötlettel kezdődik. Nehéz elhinni, hogy másnak még nem jutott eszébe: visszamenni az időben, és eltenni láb alól a csecsemő Thanost. De ami elsőre egyszerűnek tűnik, arról gyakran bebizonyosodik az ellenkezője. Castle-nak dolga akad egy istenség orrával, jól beolvas Odinnak, szembeszáll a Galaxis Őrzőivel, egy kocsmai bunyó során pedig magával Galactusszal is összefut! És akkor a bébi Thanosról még nem is beszéltünk. Ez még Frank… vagyis… a Megtor…ööö… a Kozmikus Szellemlovas mércéjével mérve is pályafutásának legőrültebb kalandja!

A kötet a teljes Cosmic Ghost Rider (2018) minisorozatot, valamint a 2018-as Thanos Legacy fő történetét tartalmazza.

Agatha Christie - Zátonyok ​közt
Megjelenik: 2020. július 20., Helikon, 2999 Ft
Gordon, a Cloade család dúsgazdag patrónusa London második világháborús bombázásakor életét veszti. Hatalmas vagyona azonban nem a népes család pénzszűkében lévő tagjaira, hanem teljes egészében ifjú feleségére, a szemrevaló Rosaleenre száll. A rokonság sorra megkörnyékezi a tehetős fiatal özvegyet, ám kalandornak tartott testvére többüket elutasítja. Cloade-ék - akik sérelmezik, hogy kisemmizték őket az örökségből - és a hatalmas vagyon közt egy ember: Rosaleen Hunter áll...
Ekkor a kisvárosba egy rejtélyes idegen érkezik. Azt rebesgetik róla, hogy sok mindent tud Rosaleen első férjéről. Ha az illető még élne, akkor Rosaleen Gordonnal kötött házassága is érvénytelen lenne, így a vagyon a jogos örökösök kezébe kerülhetne... A városka álmos életét egy gyilkosság rázza meg. Az érdekek hálójában egyre jobban összekuszálódó szálakat ismét Hercule Poirot-nak kell kibogoznia.

Fiala Borcsa - Drill
Megjelenik: 2020. július 15., Libri, 3499 Ft
András, ​negyvenes férfi, szép karrier, feleség, két gyerek – minden, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ő azonban egy ideje mégsem elégedett. Kicsinek, szűknek érzi a mindennapokat. Nyomasztja a mindenhonnan érkező felelősség, a sok teher, a megfelelés. Fiatal és gondtalan szeretne maradni. Judit, a feleség számára a család mindenek felett áll, ennek rendeli alá az egész életét. Bár már belefáradt kissé a rutinba és a mindennapos verklibe, a férjét sem kívánja úgy, de szent meggyőződése, hogy nekik együtt kell maradniuk a gyerekekért, magukért, a mindenért. Különben is, ilyen a házasság.
Réka, céltudatos, erős és okos nő, aki korábban inkább a karrierjére koncentrált, emiatt viszont úgy fogytak az évek és a lehetőségek, hogy szinte észre sem vette. Amikor megismerkedik a munkahelyén Andrással, lenyűgözi a férfi kisfiús bája, kedvessége, szép családja, és azt is hamar észreveszi, hogy a régóta házasságban élő üzletember fejét valószínűleg nem lehet olyan nehéz elcsavarni…
Fiala Borcsa, a népszerű WMN online magazin főszerkesztője új regényében kíméletlenül világít rá a kapcsolatok törékenységére, az élet azon apró mozzanataira, amelyek szép lassan beférkőznek a kövek közé és megrepesztik egy házasság szilárdnak hitt falát. Fájóan ismerős élethelyzetekből felépülő könyve azt a kérdést feszegeti, vajon tényleg ismerjük-e azt, akivel megosztjuk az ágyunkat, és meddig tartható fenn egy család a megszokásokra és a rutinra építve?

Agatha Christie - Lord ​Edgware meghal
Megjelenik: 2020. július 20., Helikon, 2699 Ft
Míg a lord haláláról már a regény címéből értesülünk, és az írónőt ismerve ez csakis gyilkosság lehet, addig a tett elkövetésének oka nem ennyire nyilvánvaló. Magyarázatként kínálkozik szinte azonnal, hogy a lordnak nem állt szándékában elválni szépséges feleségétől, aki máshoz kívánt nőül menni, ám Poirot még az áldozat halála előtti napon személyesen találkozik vele, és a lord közli a felügyelővel, hogy semmi kifogása a válás ellen.
Akkor hát miért kellett meghalnia? A talány megfejtése olyan nagy kihívást jelent Poirot számára, hogy néha már a hűséges Hastings is kezd Japp felügyelővel egyetérteni abban, hogy még egy akkora zseni is tévedhet néha, mint Poirot. Holott erről szó sincs.

Caleb Carr - A ​sötétség angyala (Dr. Laszló Kreizler 2.)
Megjelenik: 2020. július 23., Agave, - Ft
Alig ​egy év telt el Laszlo Kreizler első, sikeres nyomozása óta. Manhattan még nagyobb lett, még modernebb, még izgalmasabb – és még veszélyesebb. Egy napon riasztják a rendőrséget, hogy elrabolták a spanyol nagykövetség egyik munkatársának tizennégy hónapos kislányát. Rosszabb időpontban nem is történhetett volna a bűntett, hiszen az Egyesült Államok és a Spanyol Birodalom közti kapcsolat végleg elmérgesedett. Hamarosan kiderül, hogy a kislányt nem politikai céllal rabolták el: egy olyan asszony karmai közé került, aki feltételezhetően már több csecsemőt megölt. Stevie Taggert és Sarah Howard nyomozni kezdenek, csatlakozik hozzájuk John Schuyler Moore is, és a kor minden rendelkezésre álló nyomozati eszközét bevetik, hogy bíróság elé állíthassák a nőt, akinek ügyessége olyan ördögi, hogy segítségért kell fordulniuk a vonakodó Laszlo Kreizlerhez. De könnyen előfordulhat, hogy még a nagyon elszánt kerületi ügyész és a mindent látott elmeorvos eszén is túljár a tettes, aki sem könyörületet, sem kegyelmet nem ismer.

Caleb Carr A halál angyalához írt folytatása az 1997-es megjelenését követően szintén hatalmas kritikai sikert aratott, aminek eredményeként a szerző a század eleji történelmi thrillerek ünnepelt sztárjává vált. A könyv alapján forgatták a Daniel Brühl, Dakota Fanning és Luke Evans főszereplésével készült televíziós sorozat második évadát, amelyet 2020-ban mutattak be.

2 megjegyzés:

  1. A Lord Edgware-nek nagyon bejön a borítója! :)
    A Kék sorsjegy csábít kicsit, de nem akartam recizni semmit... Az Atwood hasonlításnak meg pláne nem örülök :D Majd megnézek egy-két véleményt. Te fogod azt olvasni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is tetszik (meg mindegyik Helikonos :D)
      Engem nem vonz egyelőre, most főleg én is az egyéb könyveimmel akarok haladni.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.