Tudok jobbat! Borítótervezés!

augusztus 30, 2019
A Témázunk bejegyzéssorozat legújabb részében a borítók fontosságáról mesélünk. Én megmutatok 5 könyvet, amihez megálmodtam egy jobb borítót. Olyan könyvet alkottam újra, amit már olvastam és szerettem, de szerintem nem olvasták még olyan sokan. Többet ezek közül újra is szeretnék olvasni, mert már a múlt homályába veszett az olvasmányélmény. 
Ez volt az első és legkönnyebben megvalósítható ötletem, nem volt nehéz megálmodni a Budapestről szóló zsebkönyvnek a borítóját - próbáltam lilás filtert tenni az eredeti képre, hogy tükrözze az eredeti borítót.
Egy francia kisregény - egy könyvzúzógép üzemeltetőjével, aki naponta megment néhány oldalt, majd a metrón olvassa fel. Szeretném újraolvasni, mert az alapsztorin kívül már nem nagyon emlékszem rá - a Líra nagy nyári leértékelésem vettem belőle egy példányt, szóval a lehetőség adott :D (Augusztus 31-ig még megvásárolható 400 Ft-t ;))
A borító újragondolásánál meghagytam a metrós témát, de egy lendületesebb, élénkebb képet - feliratot választottam hozzá. Azok a rúzsnyomok az eredetin bántották a szemem.
Mara Meimaridi könyvét 7 éve olvastam, szintén újraolvasásért kiált. Az eredeti borító olyan komor meg fura ezzel a prémes asszonysággal - ehhez ezt a fotót használtam fel, bár a könyv a 19. században játszódik, de gondoltam ez a női sziluett még belefér. Mivel két női karakterről szól elsősorban a regény, ezért belemagyarázhatom, hogy az a lámpaoszlop őket jelképezi. A kép amúgy elvileg Izmirban (Szminrában) készült.
A végére kedvenc szerzőm két könyvét hagytam, aminek 16 és 32 éves már a magyar változata, ezért ráfért a frissítés - minimalista, letisztult és egymáshoz passzoló borítókat alkottam, sima stock fotókból.
Hogy tetszenek? 
Témáztak még:
Pupilla, Czenema, Anett

Utóvédként csatlakozott:
Sister, Nita,

11 megjegyzés:

  1. Tök jók lettek, felveheted őket az önéletrajzodba :))

    VálaszTörlés
  2. De szuper változatok, tök kreatív vagy. Simán megvenném a felolvasós könyvet és a Maynardokat ebben a változatban :) Mondjuk nekem a POKET zsebkönyvek pont azért tetszenek, mert nincs a borítójukon semmi, csak a szín. De Budapestről tényleg annyi szép képet lehet találni, már csak instán böngészve. A Szmirnai boszorkányok könyv borítója nekem kifejezetten tetszik, bár az a baj, hogy a modern borító szerintem nem illene a történethez, ami végtelenül uncsi és vontatott (én legalább így emlékszem rá, és nem is tervezem végigolvasni, mert ezzel szenvedtem a legtöbbet a tavalyi évben).

    VálaszTörlés
  3. már harmadszorra jövök vissza újra megnézni, a tieid sokkal jobbak, mint az eredeti.:D

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm! :)))
    Anett - hú a Szmirnai nekem jó élmény volt anno, ezért is szeretném újraolvasni hogy most mit váltana ki.
    Nima - kösziiii! :D :D Pirulok!

    VálaszTörlés
  5. Wow, Dóri, tisztára el vagyok ájulva! :O Elképesztően jókat gondoltál ki és alkottál meg! ♥ Imádom mindet, egytől egyig! Én is csak görgetek vissza és nézegetem! Mind jobb az eredetiknél, és tetszik a stílusuk. A felolvasónak tényleg nagyon gány a mostani borítója, a rúzsfoltok engem is zavartak.
    A Poketben én is szeretem az egyszínűséget, de mivel a Budapest 100 kötetek kilógnak a sorból (nem olyan a kötésük sem), simán lehetne mindig egy ilyesmi szép, budapesti látkép rajtuk. :)
    Nagyon király vagy, hogy tényleg mertél tervezni, én nyuszi voltam hozzá! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen :)))))
      Igen a Bp 100-hoz illene valami extrább borító, ami mutatja, hogy ez más projekthez tartozik.

      Törlés
  6. Jövök én is dícsérni, szuperek lettek! :) Legjobban a budapesti borítós, és a Szmirnai boszorkányos tetszik - ott a felirat stílusa sokkal jobban passzol a képhez. :) De az összes többi ízléses munka, valamennyit megvenném így, ezekkel a borítókkal! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon kreatív vagy, százszor jobbakat alkottál, mint az eredeti borítók. :)

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.