Havi zárás - Január

január 31, 2019
Jól kezdem az évet... A decemberben kitűzött céljaimhoz - miszerint megpróbálok kevesebb könyvet venni és azokat minél előbb olvasni, nem sikerült teljesítenem. 
A 6 szerzeményből 3-at vehetek olvasottnak (A szenvedély korábbi olvasmány). Mondjuk a 992 oldalas Londonnal majd akkor fogok kísérletezni amikor legalább egy hetet otthon leszek :D A Longbourn már a várólistámon volt egy ideje, és bevallom ez impulzusvásárlás eredménye (700 Ft volt a Tescoban). A Kis tüzekre a megjelenése óta vágytam, mert Celeste Ng korábbi regénye nagyon tetszett.

1. Tara Westover: A tanult lány
2. Jo Baker: Longbourn árnyékában
3. Jeanette Winterson: A szenvedély
4. Lovranits Júlia Villő: Macskakő
5 .Edward Rutherfurd: London
6. Celeste Ng: Kis tüzek mindenütt

Olvasmányaim: 20,5 db :D
Januárban rekord mennyiségű verseskötetet olvastam (8), de volt két képregény is, illetve a téli tervek listáról is sikerült teljesítenem (3). Már korábban is észrevettem, hogy szinte havonta rákattanok valamire: korszakra vagy műfajra - most a versek nyertek.
Sort kerítettem két újraolvasásra - Simon Márton új verseskötetét és Sarah Andersen első képregényét olvastam újra.
Most sem sikerült minden könyvről külön bejegyzést hoznom - a hónap közepén írtam egy közös bejegyzést többről, de az utána következőkről majd egy későbbiben számolok be.

Volt a hónapban egy Témázunk poszt is, ill. frissítettem a könyves-filmes várólistámat és persze itt az év elején nagy lelkesen írtam, hogy miket szeretnék elolvasni ebben az évben (a listáról amúgy már 2 könyvet olvastam - Hatalmas kis hazugságokat, és egy Gaiman kötetet).

A legnagyobb élményt Christelle Dabos, Caleb Carr és Tara Westover szolgáltatta. Örülök, hogy sorra került végre Liane Moriarty, Amy Schumer, és Emily Dickinson is.
Meglepetés volt Lovranits Júlia mesekönyve, Neil Gaiman életrajza Douglas Adamsről.
Sajnos becsúszott pár feledhetőbb kötet (Gonghangok, Marie Kondo manga, Ár), ill. A mágia története sem fogott meg most, hogy már olvastam a gyerekverziót ill. láttam a dokumentumfilmet.

Összességében volt több jó olvasmányom, de ismét belefutottam feledhetőbbekbe is. Ezen az arányon szenretnék javítani :)

A többiek januárja:
Nita, Amadea, Pupilla, Anna, Sister, Szilvamag, Liliane, Nikkincs

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.