Évösszegzés 2016

december 31, 2016
2016 felemás év volt szerintem sokunknak - több rossz hír érkezett a világból, több ismerősöm is negatív élményekről számolt be ebből az évből - nekem is elég nehéz volt az év utolsó része. De most a jóra fókuszálok és van minek örülnöm több téren is. :)

Nyáron 7 éves lett a blog - hihetetlen, hogy már milyen régóta vezetem állandó lelkesedéssel. A félévemről is írtam ugyanebben a bejegyzésben

2016 az olvasás szempontjából - ahogy többször is említettem már - a nonfictiök éve volt nekem. A műfaj bizonyos témájú könyveitől idegenkedtem eddig, de egyre jobban rákapok a pszichológiai, önsegítő könyvekre is. Az életrajzok mindig is érdekeltek, idén ebből is többet olvastam, és jövőre is van pár amit sorra kerítek. 

A nyár nagy élménye volt a Nyírd ki ezt a naplót kipróbálása - nagyon lelkes voltam, videókat is készítettem. Most jó érzés kézbe venni és átlapozgatni ezt a fura naplót, lehet hogy jövőre is veszek egyet :) 

Idén is változatos könyveket olvastam: verseket, színdarabot, önsegítő könyveket, regényeket, képregényt - és nemzetiség szerint is válogattam. Az ilyen komfortzónatágítás nagy élménye volt az év elején Tan Twan Eng Az ​Esti ködök kertje című könyvének elolvasása, ami a kedvencem lett!

Na de nézzük mit/mennyit olvastam 2016-ban - és kik lettek az új kedvenceim!

Idén olvasott könyvek:

✎ 136 - meghaladtam az utóbbi évek olvasásait, mondjuk ebben volt képregény, rövid könyv, 'nemkönyv' :)
✎ ebook: 33
✎ angolul: 11
✎ Könyvtárból: 30
Kb.: 39496 oldal


Beszerzett könyvek:

✧ 69 db
✧ 4 ebből már  nincs nálam (cseréltem, eladtam vagy elajándékoztam)
✧ Csere: 6 érkezett
✧ Rukkoláról: 5 jött
✧ Reci: 12 + 4 ekönyvként érkezett

A blogról

Ha jól számoltam, akkor éppen 100 könyvről írtam, összesen 240 bejegyzés született. 

A rovatok közül a legnépszerűbb a TILT, a Friss könyvek és a Havi zárás, én is ezeket szeretem a legjobban írni :) Újdonság volt idén a Tumblren láttam, és a Top 5 rovatot is felélesztettem, az évszakonkénti legjobb olvasmányaim bemutatásával. 

Újdonság a felső menüben található Kreatív menüpont, ahová a blogon található - mily meglepő! - kreatív, nem olvasós könyveket, bejegyzéseket gyűjtöttem össze. Tavaly a felnőtt színezők voltak a slágerek, idén a Nyírd ki ezt a naplót :) A másik új menüpont a Reading the world, ahol megpróbálom összegyűjteni, hogy milyen nemzetiségű íróktól olvastam már.

2016 legjobbjai

Kedvenc új kiadók: Partvonal, HVG Könyvek
Top könyvek: lásd az alábbi képet (molypolc). Idén úgy érzem, hogy nagyon sok jó könyvet olvastam, és sokféle műfajban.

Kedvenc új író: Elizabeth Gilbert egyértelműen, aki kellemesen meglepett mindegyik könyvével :)
Könyves élmények: idén nem jutottam el egyik pesti könyves rendezvényre sem, viszont többször találkoztam azokkal a bloggerekkel, akiket évek óta olvasom és annyira jó érzés, hogy már a barátaimnak tudhatom őket - még ha az ország távolabbi pontjain élnek is, akkor is úgy érzem számíthatunk egymásra.

Csalódásokról most nem akarok külön írni, de több várólistacsökkentős könyem ide tartozik :D

A 2016-os tervek megvalósulása:

✓ többet olvasni angolul - 11 könyvet sikerült elolvasnom idén, volt ezek között recenziós szakirodalom és egy regény is, na meg persze több rövidebb könyv, és két képregény is.
újraolvasás: Harry Potterekkel haladtam, hála az illusztrált kiadásoknak :)
✓ többféle műfajt olvasni: a könyvbingóm ezt is segítette, plusz nagyon rákaptam az ismeretterjesztőkre, ami megint egy kis komfortzónatágítás volt

Ami nem sikerült, vagy nem teljesen:
x Annyi könyvet megvenni, amennyit el is tudok olvasni - ez nagyrészt sikerült: 68 könyvet szereztem be (csere, reci, vettem), és ezek közül 14 maradt olvasatlan
x Több könyvet szereztem be mint tavaly, és egy hangoskönyvre se kerítettem sort.

Tervek 2017-re:

Ezt már egy korábbi bejegyzésben összefoglaltam, és még mindig szeretném ehhez tartani magam :)

A többiek évzáró bejegyzései

Amadea, Nita, Zakkant, ColourfulFantasy, Anna, Nikkincs, Katacita, Pupilla

15 megjegyzés:

  1. Szerintem elmondhatod, hogy könyves szempontból mindenképpen jó évet zártál. Szerettem olvasni a bejegyzéseidet. :)
    BUÉK!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen :) Köszönöm, remélem idén is velem tartasz! Boldog új évet neked is! :*

      Törlés
  2. Nagyon örülök neki Dóri, hogy jó éved volt, még ha voltak is benne "elakadások"! Atyaég, rengeteget olvastál, ezt mindig nagyon csodálom benned, főleg, amikor a zárásban írod, hogy nem olvastál sokat és az a mennyiség nálam egy jó hónapnak számít :)
    Van két közös pontunk a top könyvekben: Arkangyal éjjel és a Gonosz pálya, de majd csemegézem jövőre tőled, és pl. a 2017es vcs-be miattad tettem bele az Esti ködök kertjét :)
    Nagyon ügyes vagy, hogy a beszerzetteket ilyen jó arányban olvastad el, nekem ez idén nem sikerült úgy mint tavaly.
    A Könyves élmények szekciót remélem jövőre majd tovább tudjuk bővíteni :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért is jók az évösszegző posztok, mert ilyenkor rájövök hogy úristen, én kb tényleg egész évben olvastam :D De ahogy írtam Nitának remélem változik az arány idén, és nem fogok panaszkodni ha csak 5 könyvet sikerül egy hónapban elolvasni, de azok inkább legyenek jók plusz változatosabban szeretné tölteni a szabadidőmet.
      Ohhh - remélem tetszeni fog az Esti ködök! Szeretném megvenni és újrázni vele, különleges élmény volt.
      Igeeen - mindenképpen! Könyvfeszt? :)

      Törlés
    2. Megértem, idén én is inkább kevesebbet, de átlagban sokkal jobb könyvet olvasnék, 2016-ban volt pár tök átlagos könyvem...
      Könyvfeszt mindenképpen, de hátha korábban is adódik majd valami! :)

      Törlés
  3. Azta, tök jó, hogy ilyen sok könyvet olvastál.:) Jó kis összefoglaló ez is!
    Boldog új évet!:)

    VálaszTörlés
  4. Mindig irigykedem, mikor látom, mennyit olvastál és blogoltál. :)
    A Gonosz pálya nálam is kedvenc lett, viszont ez a Nyírd ki ezt a naplót nem annyira az én műfajom, azért ott van a polcomon és emléknek jó lesz 2016-ról. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De te sokat utaztál és több programod volt ;) Igazából így jött össze olvasmány, hogy sokat volt egyedül. Remélem az idei évben megváltoznak az arányok!

      Törlés
  5. Dóri, engem is mindig lenyűgöz a fáradhatatlan olvasás-szereteted, hogy sosem kerül parkolópályára nálad ez a tevékenység! :)
    Közben épp befutott hozzám a kommented: mostantól biztosan kevesebbet leszel egyedül, de biztos, hogy így is meg fogod tudni oldani, hogy sokat olvass továbbra is!

    Na basszus, a saját zárásomba bele se írtam a közös bandázásainkat, pedig folyton eszemben volt!

    Gilbertet én is bírom, írhatna már valami újat! :D
    Tök jó, hogy ennyi közös kedvencünk van (bezzeg a molyon meg negatívban van a tesóságunk:D), az Esti ködök kertje meg nálam is rég várólistás, csak olyan "komolynak" tűnik és ezért nem merek nekiállni, tudom, hülye vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Azért rosszabb időszakaim nekem is vannak-voltak, de egy-két hét max.
      Gilbert - na igen, hát csak ír majd valami újdonságot :)
      Moly nem érzi át az igazi tesóságot :D
      Esti ködök - eteti magát, szóval nem kell küzdeni vele ;)

      Törlés
  6. Szuper összefoglaló, és rengeteget olvastál, woow! :) A lelkesedésed, a töretlen poszt-onthatnékod én is csodálom mindig - pedig bennem is van jó adag ilyesmi, de te abszolút túlszárnyalod. :)))
    BÚÉK és sok-sok jó könyvet, a céljaid-terveid elérését kívánom! :))

    VálaszTörlés
  7. Tyűűűű! Azta! Tök ügyes vagy, hogy ennyi olvastál és köztük sok jó olvasmányod volt, még az új könyveiddel is haladtál. Ez tök jó cél lenne nálam is, hogy amit megveszek egyből el is olvassam, vagy ne vegyem meg, ha tudom hogy nem lesz rá időm :D Bár csak ilyen kitartó lennék én is. Én nem csináltam a Nyírd ki sorozatot, de bevallom nálad voltak a legjobb videók a témában és jól végig is néztem őket, hogy lássam mit tud a könyv, amit én sosem fogok megvenni :D A Big Magic már több oldalon szembe jött velem, úgyhogy jól fel is írtam a listámra, mert tudhat valamit, ha ennyire sokan kedvenceltétek. Hajrá a 2017-es évhez és köszi a linkelést alul :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor ezeket a fogadalmakat-tanácsokat kívánom neked idénre: olvasd el amit megveszem (amúgy ebben nekem Nikkincs volt a példakép ;)), Big Magic szerintem neked is tetszene ;) Nyírd ki- kösziiii, érdekes volt a könyv is meg kicsit a videózásba is belekóstolni.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.