Top5 - 2018 tavaszi olvasmányai

június 03, 2018
Rengeteg szuper könyvet olvastam az elmúlt három hónap alatt, nehéz volt 5-öt kiválasztani közülük - ezért úgy válogattam, hogy többféle műfajt képviseljen ez a lista :)

Lucy Strange - A ​fülemüleerdő titka: a legfrissebb élmény, egy szép ifjúsági könyv a gyászról, illetve a családról. "Lucy Strange könyve egy igazi különlegesség, amiben érződik a korábbi ifjúsági könyvek hatása is, ill. a könyvek-történetek szeretete, ezt megfejeli egy aktuális témával (depresszió, család szétesése), ami miatt fontos olvasmány lesz."

Katherine Arden - A ​medve és a csalogány: egy régóta várt fantasy, ami egyenesen az orosz télbe repített el. Jól éreztem, hogy tetszeni fog nekem, az év egyik legjobb olvasmányélménye lett! "Nagyon tetszett ez a könyv és próbáltam elhúzni az olvasását, mert jó volt ebben a borzongató, néha kegyetlen és ijesztő világban lenni. Igazából ez egy jó családregény, amit átjár az orosz mitológia, és egy erős női karakter a főszereplője - a tökéletes kombináció számomra!"

Lindsay Jayne Ashford - Rejtély az Orient Expresszen: regényes életrajz + női sors - a másik szuper kombináció számomra :D "Nagyon tetszett ez a könyv: kikapcsolt, megismertem néhány új dolgot a kedvenc krimi írónőmről, és érdekes volt bepillantani az ásatások világába is. Ajánlom ezt a könyvet, ha szeretitek Christie krimijeit, érdekel hogy milyen lehetett az Orient Expresszen utazni, milyen volt egy ásatás a 20. század elején, vagy csak egy izgalmas női sorsokról szóló regényt szeretnétek!"

Naomi Alderman - A hatalom: az idei könyvfesztiválos megjelenések egyik megkerülhetetlen könyve - egy régóta várt, megosztó disztópikus történet. Engem megfogott: "Remek gondolatkísérlet ez a regény, amin érezhető a nagy disztópikus elődök nyoma (Merle: Védett férfiak, Atwood: A szolgálólány meséje), de újszerűen, a kemény téma ellenére szórakoztató formában megvalósítva. Érezhető a bejegyzésből is gondolom: nagyon tetszett, biztosan újra is fogom olvasni - izgalmas, merész és mélyen megérintett. Több jelenetnél úgy éreztem mindjárt az én kezemből is elektromosság fog kicsapni."

Celeste Ng - Amit sohase mondtam el: a nehezen bekategorizálható könyv: családregény, korrajz, thriller, ami valahogyan az Öngyilkos szüzek hangulatát idézi. "Celeste Ng díjnyertes első regényét elég nehezen tudnám bekategorizálni: "literary thriller"-ként emlegetik. A könyv első oldalán egy halálesetről olvashatunk, de nem krimi és nem 'tipikus' thriller bontakozik ki előttünk. Inkább egyfajta keveréke a családregénynek, korrajznak, amiben egy félig amerikai, félig kínai család életét ismerhetjük meg az 1950-70-es években. ... Ez a könyv nagyon jókor talált meg - a sok YA történet után igazi gyöngyszemnek érzem, és remélem, hogy Celeste Ng második regényét (Little fires everywhere) is olvashatjuk magyarul - ha nem, akkor nekiállok angolul"

+1 mert ezt nem hagyhatom ki! :D
Elena Ferrante - Az új név története: a Park Kiadó nagy dobása lett a Briliáns barátnőm sorozat - azóta beszereztem az első részt is, erre a másodikra pedig betegségtől szobafogságra száműzött hétvégén kerítettem sort. "Az új név története ott veszi fel a történet fonalát, ahol a Briliáns barátnőm véget ért. Az elbeszélőnk továbbra is Lena Greco, aki több forrásból építi fel barátnőjével, Lilával közös múltjukat. Kezdve Lila és Stefano esküvőjével, ami már botránnyal ért véget... Lila mélységesen csalódott - immár - a férjében; számára egy meghasonlott időszak köszönt be, ahol nem találja a helyét és undorodik mindentől. ... Ez a regény is olyan hipnotikus, mint amilyen az első rész volt - egyhuzamban elolvastam belőle 100-100 oldalakat."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.