Könyv Kemping Readathon 2021 | TBR

március 13, 2021

A tavalyi readathonról lemaradtam, de most időben felfigyeltem erre az olvasós kihívásra. A magyar booktube közösség rendezi meg, 2021. március 29. és április 4. között (húsvéti hétvége ;)).

A lényeg: a megadott szempontok szerint kell olvasni, minimum két pontot teljesítve - a többi 8 szabadon értelmezhető/teljesíthető - össze is vonható. 

Mutatom miket tervezek olvasni a megadott pontokra:

1) Otthonról hoztam – magyar szerző: Rejtő Jenő - A ​tizennégy karátos autó (Poket)

2) Válogatáskazi – egy könyv valamilyen listáról VAGY zene a könyvben💿📼: Rejtő Jenő - A ​tizennégy karátos autó (Poket-lista + Nagy Könyv)

3) Fotóalbum – képregény/illusztrált kötetek📷: The ​Witcher/Vaják: Történetek Ríviai Geraltról (The Witcher 1-3.)

4) Kincsesláda – egy könyv, ami számodra kincs, vagy drága volt, számodra sokat ér, vagy nagyon szereted, ahogy kinéz, vagy újraolvasás, régi kedvenc👑: Michael Ende - A ​Végtelen Történet - gyerekkoromban olvastam, kölcsönpéldányként - 2019-ben egy bloggeres kiránduláson Katacita szúrta ki nekem pont abban a kiadásban, amiben kerestem :)) Ideje elolvasnom - ezzel vagy a márciusi vagy az április újraolvasásomat is kipipálhatnám.

5) Sprint – rövid kötet🏃: Pilinszky János - Kalandozás ​a tükörben (mese - 20 oldal mindössze, sok illusztrációval)

6) Vízpart – kék borító és/vagy olyan könyv, ami vízparton játszódik, nagy szerepet kap benne a víz🌊 - Kiss Noémi - Balaton - kék is, Balaton mellett vagyis vízparton játszódik és már jó ideje olvasatlanul vár a polcomon! (+ magyar szerző, ha az első ponthoz nem sikerülne olvasnom)

7) Még 10 perc – egy könyv, amit a KK előtt kezdtél el☕️🍵 - ezt majd meglátjuk, de lehet a Waldent (10-es pont fogom előbb elkezdeni, hogy végezzek vele a hét végére) :)

8) Tanösvény – egy ismeretterjesztő kötet, vagy egy olyan könyv, amiből úgy érzed tanulhatsz valamit🌱🎓 - James Clear - Atomi ​szokások (erre még Brigi miatt figyeltem fel egy tavalyi podcast adásban)

9) Csillagok között – ezt lehet szó szerint érteni is, tehát űrben játszódó sci-fi, de érthetjük átvitt értelemben is, mint megírták a csillagokban💫 Michael Ende - A ​Végtelen Történet - nagyon tágan értelmezve

10) Hálózsák – egy könyv, ami kívül esik a komfortzónádon⛺️ - Henry David Thoreau
Walden ​/ A polgári engedetlenség iránti kötelességről - esszé, filozófiai mű, de a természet témája miatt tökéletes a 'kempinghez'

+ Közös könyv: Peter Wohlleben – A fák titkos élete 🌿🍃🌱 - én ezt már tavaly olvastam, de épp márciusban érkezik a szerzőtől egy új könyv: A természet jelbeszéde, ami szintén érdekel!

A kihívás ideje alatt több platformon készülnek majd tartalmak, videók, bejegyzések a kihívásban résztvevők Youtube csatornáján vagy a magyar booktube discordján.

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy te is indulsz. Eleinte hátrahőköltem, hogy mennyi könyvvel, de aztán csak legyintettem, "hiszen Dóriról beszélünk" :D

    A végtelen történetet jó pár éve elkezdtem, a feléig jutottam (azt hiszem, maga a film is csak annyit vett alapul), de egyszer majd folytatom :)

    Jövök hamarosan én is a TBR listámmal :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi vagyok mikkel indulsz, figyelem majd a blogod! :)
      Hehehehe, a húsvéti hétvégén bízom, meg vannak rövidkék a kupacban, de majd meg kell hajtanom - mostanában igyekszem lassabban, kevesebbet olvasni (magamhoz képest).

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.