Havi zárás - Március

március 31, 2024

Márciusban megérkezett az első idei szerzeményem: A Starling-ház, amit már elolvastam. Az olvasmányaim többségét ebben a hónapban is könyvtári példányok adták, a hónap végén a saját polcomról került le A lélekkert, ami szépen kapcsolódott a márciusban olvasott történetek tematikáihoz. 

Szerzemény

1. Alix E. Harrow: A Starling-ház

Olvasmányok

1. Kerstin Gier: Zafírkék 3/5
2. Kerstin Gier: Smaragdzöld 3/5
3. Alice Oseman: Nick és Charlie 4/5
4. James Norbury: A macska, aki zent tanított 5/5
5. Lynn Messina: Arcátlan kíváncsiság 4/5
6. Én vagyok Vasember 4/5
7. Riley Sager: Már csak egy maradt 5/5
8. Bella Swift: A kiskutya, aki nyuszi akart lenni 4/5
9. William Joyce: Ollie hazatalál 4/5
10. Freya Marske: Csodálatos világosság 5/5
11. Freya Sampson: Az elveszített jegy 5/5
12. Alix E. Harrow: A Starling-ház 5/5
13. Brigitte Luciani – Eve Tharlet: A találkozás 4/5
14. Joanna Bicknell – Nick Page: Az eltűnt gyémánt rejtélye 4/5
15. Sara Nisha Adams: A lélekkert 4/5
16. Kasivai Hiszasi: A Kamogava Kifőzde 3/5
17. Kavagucsi Tosikadzu: Mielőtt az emlékeid elhalványulnak 4/5

Március elejét az Időtlen szerelem trilógiával kezdtem, ami nem fogott meg annyira. 

A Nick és Charlie volt a havi újraolvasásom. A következő olvasmányok nagy része pedig viszonylag újdonság volt, mint például James Norbury harmadik könyve, vagy Riley Sager regénye. 

Több februárra tervezett olvasmányt sikerült sorra kerítenem, de voltak random választások is (Ollie hazatalál, A találkozás, Az eltűnt gyémánt rejtélye, A Kamogava Kifőzde). 

A hónap középen összegyűjtöttem több kedves olvasmányt, ez volt a mini-TBR-om a hónapra. A hat könyv közül végül 4-et elolvastam, félbehagytam viszont Sangu Mandanna: The Very Secret Society of Irregular Witches regényét - nagyon lassan haladtam vele, megnéztem néhány negatív értékelést, ezekkel lebeszéltem magam róla. Nem mondom, hogy lehet egyszer elolvasom, de most nem volt hozzá türelmem. 

A másik dolog, amit alapján válogattam ebben a hónapban: London és Anglia - ha jól számoltam 7 regénynek volt a helyszíne.

A hónap utolsó napjaira két hasonló olvasmányt választottam: a Kamogava kifőzde nem fogott meg, de az időutazós kávézós sorozatban most sem csalódtam :)

Molyon készítettem egy új kihívást, amiben olyan könyveket kell olvasni, amiket a tavaszhoz kötök - pl.: francia szerző, klasszikus regény, történelmi romantikus, stb. 


Filmek-sorozatok

A március elején egy Harry Potter maratonnal kezdtem, vészesen közelített a saját kihívásom határideje :D Most néztem végig eredeti szinkronnal a részeket, új élmény volt - az elején még furcsa, de egyre jobban megszoktam.

Voltunk moziban: megnéztük a Dűne 2. részét, ami tetszett, kíváncsi vagyok a folytatásokra - ill. bele kellene kezdenem a regénybe!

A HP maraton miatt előfizettem az HBO Maxra - itt néztem meg az új Wonka filmet (nagyon jó lett) és a Barbie-t (érdekes volt, de jobb mint amire számítottam).

Mindenmás

Ebben a hónapban megélhettem az egyik kedvenc tavaszi tevékenységemet: virágfotózás - voltunk a most is varázslatos Dobogó-erdőben, de a városban is nyitott szemmel jártam.

Voltunk Sopronban, a bevásárlókör után meglátogattuk a két kedvenc helyünket - Fórum pizzériát és a Kultúrpresszót.

A hónap még a londoni útra való készülődéssel telt: útvonalmódosítások, táskák - termékek beszerzése, pénzváltás, hasonlók :))

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.