Havi zárás - November

november 30, 2018
Na, amennyire visszafogtam az októberi könyvbeszerzéseimet, novemberről ez már nem mondható el - a december is hasonlóan erőteljes lesz, mert most fut majd be az idei év több várt megjelenése. Novemberben egy cseppet úgy érzem lassítottam az olvasási tempómon - úgy tűnik 10-15 hosszabb-rövidebb könyv az ideális mennyiség jelenleg. 

9 könyv érkezett hozzám, ebből több olyan van, amit korábban már olvastam - a többi új megjelenés, amikről kettő kivételével már írtam is bejegyzést. A vásárlások közül A holland szűz érte meg a legjobban, 500 Ft-ba került a Nyugatinál talált könyvárusnál! 
Olvasmányaim: 14 könyv
Olvasások terén a novemberi listámmal nem haladtam - több könyvet inkább vissza is vittem a könyvtárba, mert csak tologattam magam előtt; hármat sikerült elolvasnom a tervezettek közül. Viszont a Nagy Őszi Olvasmánylistámnak a felét teljesítettem szeptember óta, aminek örülök, mert ezek saját könyvek voltak.

Volt több régóta halogatott olvasás, pl. a Madarak a dobozban, az Egy különc srác és Alice Munro 'regénye', vagy a legutóbbi, az Akhilleusz dala. 
Olvastam ismét képregényeket is - a The Witcher sorozat első két részét, amik annyira nem fogtak meg, hogy írjak róluk. 

Érdekes élmény és kihívás volt az alaszkai életbe bepillantást engedő The smell of other people's houses, vagy a Kisbohémek, de az Engedetlenség is. (Észrevettem magamon, hogy minden hónapban van valami téma amire fel tudom fűzni több olvasmányomat - ez most az idegen 'népek', helyzetek lenne :))

Varga Bea könyvét nem titkoltan a molyos plecsni elnyerése miatt olvastam el, de hasznos volt bepillantani a szerkesztők, kiadók munkájába a könyvén keresztül!

Hollóhátas táskadíszem is lett :) 
Agatha Raisinnel is csetlettem-botlottam, kicsit még jobb is volt ez a rész, mint a korábbi néhány. Viszont egy régebbi szerző, Paul Evans inkább csalódást okozott az első könyvével, A karácsonyi dobozzal. A 101 éves ember története se épp azt hozta, amit vártam - több politika és kevesebb jó poén szorult bele, ami az én naiv lelkemnek nem feküdt annyira.

Decemberre több új megjelenést terveztem be, ill. folytatom az évszakos olvasmánylistáimat (amire már könyvtári könyveket is beválogattam, hogy haladjak azokkal is). Szeretnék két karácsonyi történetet olvasni, ill. A titkos történetet újraolvasni végre! :) 

A november más téren nagyon pörgős volt, több kihívással, utazással, jó programokkal - nem az a szürkeség, amire gondolni szoktam, amit ehhez a hónaphoz társítok. :D

A többiek novembere:
Dóri, Amadea, Pupilla, Heloise, Nita,

2 megjegyzés:

  1. Nekem még mindig hihetetlen, hogy a programjaid mellé ennyi olvasás belefér. :) De az jó, hogyha úgy érzed, ez olyan mennyiség, ami mellett még meg is tudod emészteni, amit olvastál.
    Annyira szép az a táskadísz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Esténként szoktam, elalvás előtt olvasni (na meg a buszon ez naponta min. 20-25 perc :D).
      Ugye? A többi ékszere, könyvjelzője is nagyon szép, nehezen tudtam ellenállni (vettem még egy nyaklánc-fülbevaló szettet az alkotótól) :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.