Könyvfeszt18

április 22, 2018
Néhány éves kihagyás után ismét belevetettem magam a könyvfesztiváli forgatagba, és egy napot - fél napot töltöttem a Millenárison. Lelkes és néhány praktikus infóval megfűszerezett élménybeszámoló következik sok képpel (a képek kattintásra nőnek, és lapozhatóak ;))

A vonatom a Déli pályaudvarra ért be, ahol nem volt sok időm, így a Poket automata mellett el is jöttem úgy, hogy észre se vettem - de este pótoltam a mulasztásomat :D 

Némi keringés - és rohanás az aluljárókon keresztül - , után felszálltam a 17-es villamosra, ami a Széna tér felé ment, és a Mammut bevásárlóközpont előtt szálltam le, amivel egy 15-20 perc sétát megspóroltam. Innen már csak egy utcányira van a Millenáris, ahol idén sem kellett belépőt váltani - így még gyorsabban bejutottunk. 

A vonatom is késett, na meg a villamos-keresés is elvett az időmből, de csodák csodájára Meli barátnőmmel odaértünk a D épületbe 11 körül. Az idő azért volt fontos, mert részt akartunk venni a Twister Kiadó által szervezett blogger workshopon. Olyan ügyesek voltunk, hogy még tudtunk a D épületben is egy rövid kört tenni. A workshopon Anett és Pupi foglaltak nekünk helyet, és Deszyt is láthattam élőben :)
[Az előadásról írtam egy külön bejegyzést ;)]

Ezután, ha már a D épületben voltunk meglátogattam a Fumax és a Főnix közös standját, ahol felmarkoltam az előrendelt Macskapásztoromat, és egy kollégámnak Imre Viktória Anna novellásfüzetkéjét (A villámsújtotta torony). Sajnos dedikáltatni nem tudtam Tót Barbarával, a képregény fordítójával, mert délelőtt egy betegség visszatartotta :( Remélem már jobban vagy! :)

Ezután átvonultunk a B épületbe, ahol már nagyobb nyüzsgés fogadott minket, meglátogattuk az Agave standját, megcsodáltuk a kellemesen kuckósra kialakított 21. Század Kiadóét, majd tettünk egy kört, és a galériáról is megnéztük a látványt. 

Az Olvashop boltjánál is megálltunk és Pupi után Meli is vett könyves fülbevalót, nagyon szépen kidolgozott munka mindegyik, ha hordanék lógós fülbevalókat vettem volna én is :)

Természetesen Tompa Andrea
könyvjelzőt hoztam,
jövő kedden a könyvtárunk vendége lesz!
A sok látnivalóval eltelve a kinti terepet vettük szemügyre, itt is több kiadó standja kapott helyet, ill. itt volt a Bookline könyves-kávézós busza, a Book24 babzsákos kitelepülése, na és a Libri közönségszavazós pultja. 
Mi is leadtuk a szavazatunkat a 10 kortárs író közül egyre, cserébe kaptunk egy korábbi Könyves Magazint, ceruzát és könyvjelzőt. Na és egy esélyt a könyvcsomag megnyerésére. Ezt amúgy online is megtehetitek a Libri oldalán május 10-ig ;)

Ebédelni szokás szerint a Mammutba vonultunk át, és a sütizős - kávézós pihenést is beiktattunk. Na persze az szokásos Yves Rocher boltlátogatás sem maradt el, és az egyet fizet - két terméket kap akciónak hála gazdagodtam egy verbénás testpermettel. Köszönöm Meli! ❤

Háromkor volt még egy fix program amire vissza akartam érni, a Scolar Kiadónál dedikáltak a Scolar L!ve sorozatban megjelent kötetek írói, köztük Stermeczky Zsolt Gábor, akinek a verseskötetét az április 11-i bejegyzésemben is ajánlottam

Ezután tettünk még egy kört a B épületben, megcsodáltuk a HVG Kiadó könyvtornyát, sőt meg is tippeltük, hogy mennyi könyvből állhat. Itt volt amúgy az egyik legnagyobb akció, 30% minden könyvükre! 
Idén nem néztünk meg egyesével minden standot, a tömeg miatt ez nehéz volt, ill. el is fáradtunk - de célirányosan teljesítettük a napot! :)
A sok sétálásban - nézelődésben kifáradva kinn a fűben ültünk le (még egy tipp: vigyetek valamit amire lecsüccsenhettek, nekünk megfelelt a kabátunk :D), ahol még beszélgettünk Pupival és Tittivel
Az összes szerzemény
5 körül elhagytuk a helyszínt - indulunk kellett a vonatra, de elsétáltunk még a Széll Kálmán térre, hogy megkeressük a Poket zsebkönyv automatáját, de erről egy újabb bejegyzésben mesélek majd a könyvekről tett első benyomásokkal együtt. ;)

Ti kint voltatok a könyvfesztiválon, netán láttatok is? :))

Élménybeszámolóim a korábbi könyvfesztiválokról: 2014, 2015

A többiek bejegyzései:
Anett, Pupilla, Tícia

4 megjegyzés:

  1. De jó kis beszámoló lett! :) Örülök, hogy találkoztunk megint! Szép a zsákmányod is, és azért igazán visszafogott. ;)
    A könyvtoronynál mit tippeltél, hány könyvből állt? Amúgy asszem a Deltánál 33% volt az alapkedvezmény, de az e HVG-s 30 is nagyon szupi volt, vettem is ott könyvet, bár csak ajándékba. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, és én is örülök, hogy találkoztunk és Tittit is megismerhettük! :)
      1200-ra tippeltem, vajon mikor és hol vallják be, hogy mennyiből állt?
      Ohh, na őket kihagytam a túrából - meg sok más kiadót is. Lehet, hogy jövőre csütörtökön vagy pénteken mennék fel, amikor nincs ekkora tömeg ;)

      Törlés
    2. Azt láttam, hogy ápr 25 lesz a sorsolás, talán akkor kikerül valamelyik platformjukra a válasz. :) Én ezret tippeltem. :)
      Gyere, akkor tényleg lehet nézelődni. :) Mondjuk a Deltánál én nem szoktam vásárolni egyáltalán, de hát ne maradjon ki semmi. :D

      Törlés
    3. Köszi, akkor holnap figyelek! :))))
      Jóó, időben leszervezem, jobb lenne. Én is csak néha, a Bűvölet pl. Deltás és nagyon szerettem.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.