Havi zárás - Április

április 30, 2016
Ez a hónap a sok új könyvmegjelenésről szólt, és szerintem most azok a bloggertársaim is szép havi zárást készíthetnek, akik a korábbi hónapokban megtartóztatták magukat. Én meg szokás szerint vásároltam szépen :D

A legjobban a Rengetegre voltam kíváncsi, a Tizenegyes állomást csak úgy mellé csaptam a rendelésemkor, mert elég jó vélemények születtek már róla. 
Ha április, akkor versek - Szabó Márton István verseskötetére kattantam rá, nem volt hosszú olvasmány, de majd még ízlelgetem. 
Grecsót muszáj volt megvennem, bár annyira nem varázsolt el, az Abban a házban meg kihagyhatatlan volt - 600 ft és csupa jó értékelés ról a molyon!

A beszerzett könyvek közül 3-at olvastam el, és a Rengeteg folyamatban van :)
  1. Grecsó Krisztián - Jelmezbál
  2. Szabó Márton István - Másodlagos kötések
  3. Esther Kinsky - Banatsko
  4. Emily St. John Mandel - Tizenegyes állomás
  5. Naomi Novik - Rengeteg
  6. Mary Higgins Clark - Téged nem lehet elfelejteni
  7. Mariam Petroszjan - Abban a Házban
Az olvasmányaimról
13 könyvet olvastam el, ezek közül volt 4 egészen rövid is, és 3 angol (Tackling Tumblr a szakdolgozatomhoz, egy képregény és egy életmódkönyvparódia). A havi terveim közül 5 könyvet elolvastam a 6-ból, persze a várólistás maradt el :) 
Olvastam több cuki könyvet, ajánlom a 7esévelt, a Garantált hepiendet és az Adulthood is a myth c. képregényt. Az első áprilisi olvasmányom - amire megérte várni - tetszett nagyon: Az igazság a Harry Quebert ügyben lenyűgözött. Volt két csalódás a Stoner és a The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck voltak.

Aminek örülök, hogy sokat tudtam olvasni és nagyon változatos könyveket - friss, magyar szépirodalmat, szórakoztató irodalmat és angolul is lecsúszott pár könyv. Az áprilisi listámat is hasonlóan képzelem el - lesz egy magyar klasszikus (egyik beadandómhoz), a friss megjelenések (Tizenegyes állomás), valami vicces angol nyelvű (pl.: Jen Campbell: Weird Things Customers Say in Bookshops), na meg ami jön :)

A többiek zárásai
Katacita, Nita, Pupilla, Nikkincs, AmadeaKrittaAnna, Zakkant

4 megjegyzés:

  1. Juhúú, Jen Campbell reklámozása jól sikerült. :D
    Ügyes vagy, hogy nem szállt el veled a ló, persze nem voltál a feszt közvetlen csábításában. ;) Én még meg se mertem írni... :D

    VálaszTörlés
  2. A tizenegyes állomásról kíváncsi leszek a véleményedre, én is beszereztem, de még nem kezdtem el az olvasását.

    VálaszTörlés
  3. A hét az még nem is olyan sok. :) Szerintem a Tizenegyes állomást nem fogod megbánni, ismerve az ízlésedet, szeretni fogod. :)

    VálaszTörlés
  4. Igen, ez az április mindenkinél szép termést hozott :)
    A Rengeteg a közös pontunk, tegnap én is belekezdtem. Az Abban a házban-ra miattad figyeltem fel, nem lehet rossz, pláne ennyi pénzért. A Jelmezbálon én is gondolkoztam, de akkor majd könyvtárból levadászom, bár az ő könyvei, még a régebbiek is, mindig a sikerkönyvek között vannak.

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.