Friss könyvek - Május

április 19, 2016
Tudom még el se kezdődött a Könyvfesztivál (amire sajnos nem tudok mégse menni), de én már a következő havi megjelenésekkel szemezek :) Van egy-kettő amit tuti beszerzek, kezdve Elizabeth Gilbert könyvével, amit az év eleje óta várok!

Elizabeth Gilbert - Big Magic
Megjelenik: 2016. május 2, 3490 Ft, Partvonal
Az Ízek, imák, szerelmek írónőjének lelkesedése szinte tapintható és ragályos – történetei és saját tapasztalatain alapuló tanácsai olyanok, mintha a legjobb barátnőnk szólna hozzánk játékos, beszélgető stílusban. A New York Times sikerkönyveinek írónője izgalmas kulisszatitkokat árul el a regényírás folyamatáról, saját félelmeiről és kudarcairól. Legújabb írása nemcsak íróknak vagy művészi hajlammal megáldott olvasóknak szól, hanem mindenkinek, aki inspirációra és bátorításra vágyik, hogy követhesse kíváncsiságát, és végre belevághasson életkortól, nemtől függetlenül abba, amire a lelke mélyén mindig is vágyott.

Geralin Thomas - Rend a lelke mindennek!
Megjelenik: 2016. május 9, 4400 Ft, Bioenergetic
"Jó lesz ez még valamire, a múltkor is épp ilyesmit kerestem... Ebben a lakásban már mozdulni sem lehet! Csak nem fogom kidobni, hiszen emlék!" - ismerősen hangzik?
A legtöbben felesleges kacatoktól és lomoktól mentes, rendezett környezetre vágyunk, ám a rendrakásnak már a gondolata is feszültséget vált ki. A helyzet sokszor olyan kilátástalannak tűnik, hogy azt sem tudjuk, hogyan fogjunk hozzá. Bármilyen hihetetlen, de a rendteremtés akár élvezetes is lehet! A szerző hasznos tanácsokat és szempontokat kínál, hogy mi alapján dönthetjük el, mi az, amit érdemes megőriznünk, és mi az, ami nélkül prímán megleszünk, legyen szó akár a konyháról, a hálószobáról vagy a gyerekek birodalmáról. Segítségével felszámolhatjuk a számítógépünkben uralkodó káoszt, hatékonyabban megszervezhetjük a családunkkal töltendő időt, és ahhoz is kapunk tanácsokat, hogy hogyan tudjuk fenntartani rendet, és hogyan küzdhetjük le a halogatást.
Minden eszközt a kezünkbe kapunk tehát ahhoz, hogy lakásunk ne lomtár legyen, hanem az a hely, ahol valóban otthon érezzük magunkat, és ahová nap mint nap szívesen térünk haza.

Eleanor Shakespeare - Kollázsnapló
Megjelenik: 2016. május 9, 4400 Ft, Bioenergetic
Ezt a könyvet Te írod! Töltsd meg a lapjait a gondolataiddal, álmaiddal, emlékeiddel és vágyaiddal! Fedezd fel a világodat, gyűjts képeket és fotókat, vágj és ragassz, alkosd meg saját kollázsaiddal teli naplódat. Életre szóló emlékké válhat, bármikor felidézheted életed szép, inspiráló és rendhagyó pillanatait.




Marc Pastor - Bioko
Megjelenik: 2016. május 10, 3500 Ft, Libri
"Bármi történjen is, minden csak a sziget határain belül történik. A világ többi része csak egy anekdota, amit több millió liter víz választ el tőlünk."
A fiatal, ámde engedetlen katonát, Moises Corvót, aki éppen Észak-Afrikában állomásozik, felségárulás és lopás vádja miatt a távoli Bioko trópusi szigetére helyezik át. Örül, hogy megússza a kivégzést, de ekkor még nem ismeri új otthona gúnynevét: a halál szigete.
Az elviselhetetlen klímájú hely a legaljasabb gonosztevők menedéke, de Corvo itt sem marad észrevétlen, egyszerűen vonzza a bajt. Miközben egy bennszülött nő eltűnésének ügyét próbálná felgöngyölíteni, szörnyű mészárlás szemtanúja lesz. Megmagyarázhatatlan, természetfeletti jelenségek kezdik hatalmukba keríteni az itt élőket, melyek nem csak a szigetlakók sorsát változtatják meg, hanem az egész világét... Moises Corvo újabb kalandja sci-fi és kalandregény egyben, Verne stílusában megírt álutópia és fordulatos thriller, amiben sosem tudhatjuk, honnét érkezik a következő csapás. 

Marc Pastor elismert bűnügyi szakértő, számos sikerkönyv szerzője. A Barcelona árnyai című bestsellerével elnyerte az év bűnügyi regényének díját Katalóniában. Műveit angol, német, olasz és francia nyelvre fordították.

Norbert Winney - Sárkányok, farkasok és almák
Megjelenik: 2016. május 16, 2990 Ft, Athenaeum Kiadó
"A sorozat első kötetében Vízfüttyő Loson három kalandját izgulhatjuk végig.
Közhírré tétetik! Aki megmenti a királylányt a sárkánytól, elnyeri a kezét és a fele királyságot! Az árva, nincstelen kamasz is nekivág, de előtte még Füzesújmajor rangidős boszorkányát is ki kell cseleznie. Losont, a hivatásos kalandort Vholkográdba szólítja küldetése, s egy titokzatos boszorkány farkasemberré változtatja. Csak akkor törik meg az átok, ha legyőzi a farkasok úrnőjét.

Tanofil király kérésére Loson egy üvegcipellőt helyez el a Halál birodalmában. Amikor visszatér az erdőrengetegbe, nemcsak a Halál várja, hanem Hórózsa királylányt is meg kell mentenie."

4 megjegyzés:

  1. Na, kollázsnapló! Megérkeztek. :D Amikor a színezők elkezdték térhódításukat, mondtam, hogy a következő ilyen terület a scrapbookolás lesz. :))) Amerikai filmekben csomószor lehet ilyet látni.
    A Winney könyvet én is fogom olvasni! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már vártam egy ideje, hogy legyen pár Wreck this journal szerű könyv, ez valami olyasminek tűnik :D
      Én is szeretném, második sárkányos könyvem lenne idén :)

      Törlés
  2. A Bioko meg a Big Magic is várós! Basszus, én azt hittem, hogy a Könyvfeszt körüli időszakkal letudom a nagybevásárlást, de most jönnek ezek is, meg aztán Galbraith, Peter Grant 3, Baráth Kata-könyv...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még csak most jön a java! :D Hú tényleg új Rowling, meg Baráth Kata könyve is - nyárig megsínyli a pénztárcánk ezeket a friss megjelenésket azt hiszem!

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.