Mary Higgins Clark - Téged nem lehet elfelejteni

április 24, 2016
Mary Higgins Clark egy amerikai bestseller író - a hölgy 86 éves és rengeteg krimikönyve jelent már meg, többet meg is filmesítettek. A molyon nézelődve ezek közül egész sok olvasható magyarul is korábbi kiadásban. Most a 21. Század Kiadó kezdi kiadni a műveit, kezdve ezzel a kötettel, ami A gyanú árnyékában sorozat első része. 

Ütősen kezdődik a regény - dr. Greg Moran boldogan játszik a 3 éves fiával egy new yorki játszótéren, amikor a semmiből előkerül egy fegyveres és lelövi a kis Timmy szeme láttára... 
A történet 5 évvel az eset után játszódik - a tettest azóta sem kapták el, Timmy kezd kilábalni a traumából, de anyukája, a tévéproducer Laurie, és az az ő apja, az exzsaru árgus szemekkel figyelik és védik őt. Van is rá okuk - a titkozatos kék szemű férfi megfenyegette a kisfiút, hogy az apja után az anyja, majd ő következik...

Laurie épp egy nagy projektet indít el - egy új valóságshowt, amiben egy 20 évvel ezelőtti bűntényre igyekeznek fényt deríteni.
forrás
Betsy Powellt álmában meggyilkolták, azután a parti után amit lánya és három barátnője diplomázásának alkalmából adtak. 
Ahogy megismerjük a nők történeteit, mindegyikük gyanús - mindegyiküknek lehetett rá oka, és még ott vannak más szereplők a történetben, akik kapcsolatba hozhatók az áldozattal. Ki lehetett a tettes?

A regény erre az agatha christie-szerű - egy helyen több gyanúsított - szálra koncentrál, de ott van a Kékszemű is a háttérben.

Tetszett a krimi rész, persze nem jöttem rá ki is volt a tettes, mindegyikük gyanús volt, erre szépen rá is játszott az író. Ami nem tetszett - a sok ismétlés, és az elég egyszerű stílus. Egyszeri kikapcsolódásnak jó - tele van titkokkal, ármánnyal és féltékenykedéssel. 
Az epilógus tetszett és előrevetíti a folytatást is.

4/5

Kiadó: 21. Század Kiadó
Kiadás éve: 2016
Eredeti cím: I've Got You Under My Skin
Oldalszám: 304
Ár: 3490 Ft A kiadónál olcsóbb ;)
Borító: 4/5

Fülszöveg:
A The New York Times No. 1 bestsellerében egy manhattani baleseti sebészt a kisfia szeme láttára ölnek meg egy játszótéren. Öt év elteltével a gyilkos még mindig szabadlábon van. Amikor Laurie Moran férjét brutálisan meggyilkolták, csak a hároméves Timmy látta az édesapja gyilkosának arcát. Az átható kék szempár még öt évvel később is kísérti álmában Timmyt. Laurie-t még nagyobb félelem nyomasztja a gyilkos fenyegetése, amelyet odakiáltott a fiának, miközben elmenekült a helyszínről: Mondd meg anyádnak, ő lesz a következő, utána pedig te jössz. És az asszonynak most ismét gyilkossággal van dolga, ezúttal egy megtörtént, de megoldatlan bűnügyekkel foglalkozó tévésorozat producereként. A sorozat első részében egy nő húsz évvel korábbi, felderítetlenül maradt meggyilkolása a téma. Az élénk társasági életet élő asszonyt a friss diplomás lánya tiszteletére rendezett gála után megfojtva találták az ágyában. A nagy port kavaró gyilkosság országszerte szerepelt a hírekben, így Laurie biztos benne, hogy az ügy a maga pazar környezetében és az akkori éjszaka vendégeinek közreműködésével sikerre viszi majd a műsort. Ám amikor megkezdik a forgatást Betsy azóta elhidegült barátaival, világossá válik, hogy valamennyiüknek titkai vannak kinek kisebbek, kinek nagyobbak. És közben rájövünk, hogy az átható kék szempár még mindig figyel.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.