Sarah Knight - The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck

április 20, 2016
Erre a könyvre azt hiszem a Popkultcsajokstb podcastban figyeltem fel, legalábbis Lobo és Brigi Goodreadses polcán is szerepel. :D 
Ez a könyv a tavaly olvasott Marie Kondo könyv nem titkolt koppintása - csak nem az otthunk rendberakásáról szól, hanem a fejünkben felhalmozott gondok és problémák kerülnek a középpontba. 

Sarah Knight akkor kezdett a könyvbe, amikor felmondott a munkahelyén, hogy szabadúszó író lehessen. Ezáltal több gondtól is megszabadult és több ideje lett - rájött, hogy vannak dolgok, amiket szépen magyarul le kell szarni. A könyvben szinte minden második szó a fuck, és a giving vagy not giving a fuck - az első oldalak után már nagyon untam

A könyv 'tanítását' össze lehetne foglalni egy-két bekezdésben, ami nem valami nagy vaszisztdasz :D Értem én hogy paródia, de annyira untam, és már le se szartam a sok példát, és helyzetleírást...

Mit kell leszarni?
- az emberek gondolatait rólad - ezeket úgysem tudod megváltoztatni
- azokat a dolgokat, amikre nincs befolyásod (időjárás, politika)
- azokat a dolgokat, amiket szerinted meg kéne tenned, de még sincs hozzá kedved/időd/energiád/pénzed
forrás
Ahhoz, hogy nyugodt szívvel megtehesd azt, hogy bizonyos dolgokkal nem foglalkozol, először is önismeret szükséges, hogy tudd rangsorolni a dolgokat - mi az igazán fontos neked, a munkád, a családod, a józan eszed szempontjából. 
Nem kell mindenre automatikusan igent mondani, elvállalni olyan dolgot, amihez tényleg nincs kedved, tanulj meg nemet mondani. 
Nem kell elnézést kérned mindenért - jogod van megosztani másokkal a véleményed, persze maradj meg udvarias - de mondd el az igazat, ez sokszor megkönnyíti a dolgokat.

És hát kb ennyi a könyv lényege. Amúgy pár hónapja Farkas Lívinek is volt hasonló videója, amiben segített a felhalmozott problémáinkat átlátni és megoldást találni - inkább nézzétek meg azt, hogy ha úgy érzitek elborít titeket a sok feladat, gond.

2/5

Kiadó: Little, Brown and Company,
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 192
Borító: 3/5

Fülszöveg:
"The surprising art of caring less and getting moreAre you stressed out, overbooked, and underwhelmed by life? Fed up with pleasing everyone else before you please yourself?It's time to stop giving a f*ck.This brilliant, hilarious, and practical parody of Marie Kondo's bestseller The Life-Changing Magic of Tidying Up explains how to rid yourself of unwanted obligations, shame, and guilt--and give your f*cks instead to people and things that make you happy.The easy-to-use, two-step NotSorry Method for mental decluttering will help you unleash the power of not giving a f*ck about: Family drama Having a „bikini body”Iceland Co-workers' opinions, pets, and children And other bullsh*t! And it will free you to spend your time, energy, and money on the things that really matter. So what are you waiting for? Stop giving a f*ck and start living your best life today"

2 megjegyzés:

  1. Hát engem is már mióta vár ez a könyv, hogy elolvassam... de lehet, hogy kicsit odébb teszem.
    Amúgy nem érzed, hogy valójában a legtöbb ilyen önsegítő típusú könyvet 3 oldalban is össze lehetne szedni? A lényeget? S nem kéne 230?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)
      Igen, mondjuk lehet, de ez valahogy még blődlibb, mint a többi :D jó hogy rajta van, hogy paródia, de na, mást vártam.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.