Könyves-Filmes - Sorozatajánló

április 07, 2013
Egy jövő héten induló sorozatra szeretném felhívni a figyelmeteket:
Émile Zola Hölgyek öröme c. könyvét tavaly megfilmesítette a BBC, egy 8 részes minisorozatban. Magyar feliratot nem találtam hozzá, de kedden 21.05-kor indul az m1-en és remélhetőleg vissza is lehet majd nézni a videótárukból! :)

Mivel nemrég olvastam a Tisztes úriházat, és ez a könyv a folytatása, mindenképp nekiállok a sorozatnak is és a könyvnek is. :)

Ismertető:
"Az addig példa nélküli fejlődésnek indult Anglia egyik északi városának első divatáruháza szolgál a cselekmény helyszínéül, amelynek középpontjában egy vidékről felkerült ifjú hölgy áll, akit magával ragadnak a modern világ káprázatos újdonságai.
Az érzékeny, ugyanakkor céltudatos Denise az áruház női osztályán kezdi felemelkedését az alkalmazottak szigorú rend szerint felépített ranglétráján, intrikák és konfliktusok során át, kivívja a tulajdonos, a merész és zseniális üzletember, John Moray megkülönböztetett figyelmét. Moray szeme azonnal megakad a bájos fiatal lányon, amint megpillantja az áruházában, ám a puszta vonzalmon túl őszinte nagyrabecsülést is érezni kezd iránta, amint Denise egyre másra adja bizonyságát, hogy a csinos külső mögött egy éles eszű és tehetséges üzletasszony rejtezik. Morayt eközben nagyhatalmú befektetőjének elkényeztetett és nem kevésbé céltudatos lányához, Katherine Glendenninghez fűzik érzékeny szálak.
A Hölgyek öröme romantikus szerelmi történet, amelynek hősei egy beköszöntő új kor kihívásait követik, miközben szembe kell nézniük a múltjukból utánuk nyúló titkokkal is. Az angol verzióban The Paradise címen futó sorozat főszerepeit Joanna Vanderham, Emun Elliott (Prometheus; Trónok harca) és Elaine Cassidy (A Harper-sziget; Felicia utazása) alakítják." forrás
A könyv angol címe: The Ladie's Paradise, a francia: Au Bonheur des Dames.
A készítők megváltoztatták az események színhelyét: Párizs helyett egy észak angliai városba helyezték át.
Kíváncsian várom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.