Könyves-filmes - Filmajánló

április 09, 2013

A múltkori sorozatajánló után hadd ajánljak egy kedves független filmet, amit persze nem sok helyen reklámoznak, de hát erre vannak a bloggerek :)

A Liberal arts (port.hu-n Így jártam én címmel fut) c. filmet Josh Radnor rendezte és ő maga játssza a főszereplőt, a 35 éves Jesset, aki New Yorkban él, és egyetemi tanácsadó. Épp a film elején szakít vele a barátnője, ezért kapva kap az alkalmon, amikor régi professzora visszahívja a régi egyetemére, a nyugdíjba vonulására rendezett vacsorára. Jesseben feltörnek a régi emlékek, hogy mennyire szerette az egyetemi életet, ráadásul a prof bemutatja egy szimpatikus, fiatal lánynak Elizabethnek (Elizabeth Olsen játssza, a híres Olsen-ikrek húga - persze nem jöttem rá honnan olyan ismerős :)), akivel még jobban megy a régi emlékek felidézése. Barátságuk egyre jobban elmélyül, ám ott áll köztük a 16 évnyi korkülönbség...

Tele van érdekes gondolatokkal a film - az öregedésről, a változásról, és persze a könyvekről! Jesse rengeteget olvas, a kedvenc részem az volt, amikor a Twilightról vitatkoztak.

Számomra ismeretlen színészek játszottak a filmben - kivéve Zac Efront, akinek elég érdekes szerep jutott, de jól állt neki :D.

Aki egy tartalmas filmre vágyik, nézze meg ;)
(Szinkronosan sajnos nem elérhető, és amilyen feliratot találtam az is hagyott kívánnivalót maga után, de ez ne tántorítson el senkit ;)

Előzetes:

1 megjegyzés:

  1. Olsen? Wow, ha nem mondod, rá sem jövök :) Most már mindenképpen megnézem ezt a filmet!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.