Katarina Mazetti - Családi sírbolt

Ahogy írtam pár napja, amint befejeztem A pasi a szomszéd sír mellől-t máris nekiláttam ennek a könyvnek, hiszen egy nagyon izgalmas részén maradt félbe a történet...

Desirée kérésére (akinek nagyon ketyeg a biológiai órája) Benny három éjszakát vele tölt, hogy gyerekük lehessen. A nő annyira vágyik rá, hogy anya legyen, hogy akár egyedül is felnevelné, persze Benny nem akarja elengedni megint; Desirée végre leköltözik a tanyára, eladja a lakását és vesz egy autót, amivel bejár dolgozni.
Ott van még Anita (Benny unokahúga!! mi van itt?), akivel a férfi majdnem egy évig együtt élt, fájdalmas a szakítás, de mindennél jobban vágyik a különc "Garnélára", így a tökéletes "Tanyatündérnek" mennie kell...

Ahogy az első könyvből megszokhattam innen sem mennek simán a dolgok, sőt innen kezdődik a neheze:
D. lassan beleszokik a tanyasi életbe, segíteni is próbál, ám a terhessége akadályozza, és még mindig ott vannak a felfogásbeli különbségeik.

A kedvenc részeim azok voltak, amikor örömmámorban úsztak a gyerekvárás miatt, utána viszont egy panaszáradat a könyv: Benny fáradt, nem győzi egyedül a munkát és fél a hatóságoktól, a szabályozásoktól és nincs szex sem; - Desirée szintén fáradt, dolgozik, gyereket nevel és még a háztartást is rendben kell tartania. Mégis a sok gond, baj után is együtt maradnak, egy példaértékű házasságot állítanak az olvasók elé :)
"Fogalma sincs, mennyit gürizek, mert a házimunka csak akkor látszik, ha nem végzik el. Amikor mindkét gyerek egyszerre bőg, minden a feje tetején áll, amikor hasogató fejfájással, kimerülten megérkezem a városból a testvérüléssel felszerelt gyerekkocsival és a nehéz szatyrokkal felpakolva, és fél órán belül vacsorát kell készítenem – akkor soha nincs ott."
A könyv hét évből mutat felvillanásokat és a sok panaszkodás ellenére én még elolvasnék egy részt Benny és Desirée furcsa házasságáról!

4/5


Kiadó: Park Könyvkiadó
Kiadás éve: 2012
Eredeti cím: Familjegraven
Oldalszám: 212
Ár: 2500 Ft
Borító: 5/5
Eredeti borító: 2/5 (Olasz 5/5) :)

Részlet a könyvből

Fülszöveg:
"A pasi a szomszéd sír mellől c. sikerkönyv folytatása! A nő könyvtáros, a férfi parasztgazda. A nő a könyveket és a biotermékeket imádja, a férfi gazdálkodik, és eszébe se jutna, hogy egy könyvet csak úgy elolvasson. De a sors egymás útjába sodorja őket, és egy rövid együttlét, majd szakítás után úgy döntenek, tesznek három kísérletet egy közös gyerek létrehozására. Ha nem jön össze, kész, vége. De összejön – Isten hozta a családi sírboltban! Katarina Mazetti író, szerkesztő, kritikus, producer, a világszerte népszerű A pasi a szomszéd sír mellől című regény szerzője. A Családi sírbolt svédül 2005-ben jelent meg, és azóta is töretlenül népszerű."

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.