Liebster Blog Award

Maszitól kaptam ezt a díjat, köszönöm itt is!! :)

"A Liebster Blog Award:
 • bloggerek adják egymásnak az online világban, lehetőséget ez arra, hogy olvasóik jobban megismerjék őket;
 • a kezdeményezés Németországból indult, innen a neve is, jelentése: kellemes, értékes, legkedvesebb, legédesebb, szeretetreméltó;
 • a lánclevelekhez hasonló módon terjed:  ha valaki megkapja, továbbadja 5-10 másik kezdő bloggernek, hadd örüljenek ők is, hadd sütkérezzenek ők is a dicsfényben;
 • senki sem kötelez arra, hogy továbbadd a jelölést, de miért is szakítaná meg az ember a sort, hiszen díjat kapni mindenki szeret;
 • marketing ötletnek sem utolsó.
A szabályok:
 • Írd meg, hogy kitől kaptad a díjat, linkeld be a posztodba a blogját!
 • Írj 10 olyan dolgot magadról, ami nem köztudott!
 • Válaszolj a jelölő személy által feltett kérdésekre!
 • Nevezd meg az új jelölteket és tegyél fel tíz kérdést nekik!"
tumblr
10 'nem köztudott dolog' rólam:
Hát ez elég nehéz, mivel már egyszer válaszoltam hasonlóra, na de akkor most igyekszem az új érdekességekre koncentrálni, de lehet hogy már a tiltekben meséltem róluk.

 1. aktuálisan a legnagyobb utazással kapcsolatos vágyam, hogy eljussak Prágába
 2. szeretek egyedül lenni
 3. feldühít, ha a könyvtárosságról a könyvek pakolászgatása jut eszébe valakinek (friss élmény, igen...)
 4. mindig tartok az olyan találkozásoktól, amikor virtuálisan megismert emberekkel találkozom élőben (Kata - remélem  nem voltam teljesen kiábrándító! :D)
 5. régen gyűjtöttem a tollakat, most a bögréket #bögremán
 6. internet nélkül nincs értelme az életemnek, mert a legfontosabb hobbijaim ide kötnek (blogolás, képeim megosztása) - szánalmas, vagy fájdalmas, de ez van.
 7. mondták már rám, hogy társaságban általában én vagyok a csendeske, de ha szólok annak van súlya/értelme (vagy legalábbis igyekszem :D)
 8. szeretek kirándulni, új városokat megismerni
 9. szeretnék jobban rajzolni, vagy legalábbis többet, gyerekként minden nap rajzoltam, színeztem
 10. van egy 13 évvel fiatalabb öcsém :)

tumblr
Maszi kérdései:
Mióta írsz, blogolsz? Ezt a blogot 2009 óta vezetem, előtte is volt pár próbálkozásom, pl.: volt freeblogon is egy személyesebb. Előtte meg hotdogon vezettem két 'magazint', ami írásnak tekinthető.

Mi alapján választod a témát? Arról írok, amit hoz az élet :) Itt ugye az adott olvasmányok, trendek, új könyveim, vagy ha vannak közös témák (körbeposzt), a másik új wordpresszes blogomon meg szintén amit látok másoknál és elgondolkodtat.

Mi az az 5 dolog, amit vinnél magadra egy lakatlan szigetre? Könyvek, kés, kötél, gyufa, takaró. (Azért a sorrendet figyelitek? :D)

Mi a kedvenc könyved? Ez gonosz kérdés :D Mutatom. Mostanában főleg azok a könyvek, amikben női sorsok, vagy egy kis misztikum is van.

Északra vagy délre utaznál szívesebben? Miért? - Hááát, a szélsőséges hőmérsékletet nem bírom, szóval max Amszterdam magasságáig (és konkrétan oda), vagy délen Róma, Athén még szóba jöhet.

Van példaképed? Ki ő? Nem is tudom. Régen is nehezen választottam példaképet, amikor voltak ilyen barátságfüzetes témák, ahova be kellett írni. Több emberben, több dolgot tartok követendő példának - szüleimben, páromban, néhány barátomban, az erős nőkben, írókban. Lényegében van bennem egy kép, amit a fenti emberek jó tulajdonságaiból mixeltem magamnak és próbálom tartani magam hozzá :)

Az európai vagy az amerikai filmeket szereted inkább? Miért? Európai! Az amerikai sokszor csak egy üres váz, látványos de különösebb történet, tartalom nélküli. Az angol és francia filmeket szeretem, van pár magyar is persze amit szintén. Nem bojkottálom az amerikai filmeket, sok kedvencem van, de valahogy sokszor erősebb élményt ad egy átgondoltabb, kevésbé csillivilli alkotás.

Melyik évszázadban élnél a legszívesebben? 20. század a legizgalmasabb szerintem, a korábbiakban a háborúk, betegségek, nők helyzete miatt inkább nem élnék, de a 20. század annyira változatos, hogy annak sok korszakában élnék.

Kávé vagy tea? Régen rávágtam volna, hogy tea, most már kávé.kávékávé, innom kéne :D

Szeretnéd, ha az írás lenne a hivatásod? Nagyon jó lenne, de ez nehéz ügy :D Maszi tudja, hisz nála tanultam, hogy próbálkoztam én újságírásból megélni, nem ment, vagy nem próbáltam eléggé. Szeretném ha az írás, blogolás egész életemben megmaradna, mert szeretem, kikapcsol.

tumblr
Az én 10 kérdésem és a jelöltjeim:

 1. Melyik a kedvenc évszakod?
 2. Mi a hobbid?
 3. Szeretsz/szoktál fotózni?
 4. Gyűjtesz valamit?
 5. Mi az a könyv, amit idén olvastál és sok embernek ajánlanád?
 6. Melyik közösségi oldalon vagy fenn? (moly, tumblr, instagram, pinterest ...)
 7. Melyik a kedvenc webshopod?
 8. Hol szeretsz kirándulni? (város <--> természet)
 9. Melyik a kedvenc városod?
 10. Mennyi könyved van?

Amadea, Chloe, DiamantKatacita, Lobo, MiamonaNikkincs, Nita, PupillaÜstökös (ha van kedvedek :))

(kétszer kaptam már ilyen díjat, ha érdekel titeket mit választoltam 2012-ben, és 2013-ban katt :D)

Megjegyzések

 1. Köszi a jelölést! :)
  Jaj, nyugi, én is így ráparázom ezekre a személyes találkozókra, és utána azon gondolkozom órákig, hogy a másik tízes skálán mennyire tart idiótának, illetve hogy hány ponton járattam le magam :D Én nagyon örülök, hogy találkoztunk, élőben is szuperjófej csaj vagy, és tényleg tök jó, hogy ezt a találkozót összehoztuk :)))

  VálaszTörlés
 2. Köszi a jelölést, én is kitöltöttem már ezt, újra nem tenném meg, de jól esik, hogy gondoltál rám. :)

  VálaszTörlés
 3. Köszönöm a jelölést! :) Igyekszem mihamarabb megírni a posztot hozzá... :D

  VálaszTörlés
 4. @katacita - :D
  @Nita - okés :))
  @Chloe - nagy a nyomás, hogy szülessen egy új poszt? :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem ártana valami értelmeset is írnom most már... :D

   Törlés
 5. Köszi a jelölést és hamarosan jelentkezem :)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

na ehhez szólj hozzá ;)