Beth Moran - Let ​It Snow – Szerelem karácsonyra

Az idei októberi megjelenések között fedeztem fel ezt a könyvet, amely a brit Beth Moran egyik friss kötete - tavaly jelent meg először. A Kossuth Kiadó csodaszép élfestett kiadásban hozta el nekünk - tökéletes volt bekucorodni ezzel a könyvvel karácsony napjain :) 
Nem egy  - túl - tipikus romantikus, ünnepi történetről van szó: egyedi helyszínekkel, szereplőkkel és helyzetekkel dolgozik. A romantikus konfliktus persze ismerős lehet más kötetekből - ellenségekből szerelem téma jelenik meg.

Bea Armstrong egy East Midlands-i (Kelet-Közép-Anglia) helyi tévécsatorna időjárásjelentője, aki imádja a munkáját. Néhány perces műsorát teljesen személyre szabta az elmúlt évek alatt: több rajongója van, akik rendszeresen kapcsolatba lépnek vele, kérdéseket tesznek fel, amiket a műsorban megválaszol. 
Kedves - szomszédlány típusú főszereplőnk viszont eléggé megzuhant az elmúlt fél évben: szakított (ismét) tinikori nagy szerelmével, a zenész Adammel és úgy tűnik már nincs visszaút hozzá. 
Karácsonyra haza kell utaznia szülei egyértelmű parancsára: a sherwood-i erdőben megbújó speciális iskolaként is műküdő birtokra, Charis House-ba. Az elmúlt években a munka mindig fontosabb volt, mint a családja, de most kényszerszabi küldték a munkahelyén, így nincs kibúvó, hogy egy igazi hamisítatlan, programmokkal teli Armstrong-karácsonyon vegyen részt. 
Hazatérve az ünnepi asztalnál ráadásul gyerekkori ellensége, ismerősre ül: Henry Fairfax, akivel családja gyerekkoruk óta próbálják összehozni. 

Beának az ünnepi időszak alatt át kell értékelnie magában több dolgot: kapcsolatát családjával, Henryvel és Adammel, ill. egy új munkalehetőség hatására a szakmai céljait. 

A vaskos regény nem csak egy romantikus fejlődéstörténetet rejt, hanem nagyban foglalkozik a szerző Bea hivatásával, egy meglepő skóciai állásinterjút is bemutat. Ha még ez nem lenne elég, Bea nagymamájának egy titkára fény derül, ami hatással lehet a családra. 

Jó szívvel ajánlom, ha vágytok egy egyedi karácsonyi romantikus történetre, amelyben humor, egy csepp rejtély és nyomozás is vegyül! A fordulatok könnyen kikövetkeztethetőek, de pont ebben rejlik a varázsa: elringat a történet, hangulatos a sok tökéletes karácsonyi pillanat a hulló hóval, az ébredező romantikus szállal, a kedves - bolondos családtagokkal, programokkal.

Kíváncsi lettem a szerző többi könyvére, ha érkezik még magyarul, akkor szeretnék még olvasni tőle!

5/5

Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2023
Eredeti cím: Let it snow
Fordító: Vágó Nándor
Oldalszám: 416
Ár: 5790 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Hull ​a pelyhes…
Bea Armstrong, a helyi időjós – miután véget ért hosszú távú kapcsolata – igyekszik kerülni a családját, ezzel együtt elkerülhetetlen „ugye megmondtam” megjegyzéseiket. Ám ahogy sebesen közeledik a karácsony, végül mégis hazafelé tart a Charis House-ba, a sherwoodi erdő mélyén megbúvó iskolába, amelyet anyja és apja vezet a régi családi otthonukban. Mindennek tetejébe az elviselhetetlen Henry Fairfax – akit a szülei a kezdetektől fogva férjének szemeltek ki – szintén meghívást kapott.
A megváltás egy utolsó pillanatban kapott meghívó formájában érkezik egy felvételi interjúra, amelyen elnyerheti álmai állását. Csak néhány apró probléma akad… Az interjú Skóciában lesz, Bea-nek nincs autója, és máris hull a hó. Az egyetlen megoldás az, hogy Henry elviszi őt. Vajon lehet ennél rosszabb ez a karácsony…?
Ám a felejthetetlen, kétnapos interjú, egy rönkházban töltött éjszaka és egy rémálomszerű, havas tájakon át vezető utazás során Henryről kiderül, hogy egyáltalán nem olyan, mint gondolta. Ráadásul, amikor Bea első szerelme, egyben friss exe is felbukkan, Bea-nek nehéz döntést kell hoznia…

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.