Havi zárás - Június

június 30, 2023

Júniusban majdnem nullás hónapot zártam - a Bloomsdayre kitelepült Bookline teraszon vettem magamnak egy könyvet - Závada Péter új verseskötetét, amit el is olvastam.

Szerzemények

1. Závada Péter: A muréna mozgása

Olvasmányok

1. Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 1. 5/5
2. Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 2. 5/5
3. Rachel Smythe: Lore Olympus – Olümposzi história 3. 5/5
4. Rachel Smythe: Lore Olympus 4. 5/5
5. Rachel Smythe: Lore Olympus 5. 5/5
6. Agatha Christie: Frankfurti utas 2/5
7. P. Djèlí Clark: Dzsinnek ura 3/5
8. Margaret Atwood: Pénelopeia 4/5
9. Kovács Tamás György: A villamos 5/5
10. Agatha Christie: Találkozás a halállal 4/5
11. Viszek egy szívet 5/5
12. Kemény Zsófi: Most vagyok soha 4/5
13. Bárány Bence – Élő Csenge Enikő (szerk.): Felhajtóerő 4/5
14. Horváth Panna – Szabados Gabriella – Vecsei H. Miklós (szerk.): Fa leszek, ha… 4/5
15. Paolo Cognetti: Nyolc hegy 5/5
16. Rudyard Kipling: A dzsungel könyve 4/5
17. Bajzáth Mária (szerk.): Erdők-mezők népmeséi 5/5
18. Závada Péter: A muréna mozgása 3/5
19. Paolo Cognetti: A magányos farkas boldogsága 4/5
20. Robin Ha: Főzz koreait! 4/5
21. Lucy Worsley: Agatha Christie 5/5
22. Vekerdy Tamás: Belső szabadság – Válogatott előadások 5/5

A hónapot egy Lore Olympus (újra)olvasási maratonnal indítottam: a három magyarul megjelent kötetet hoztam ki a könyvtárból, majd az 4. kötettől a Webtoonon folytattam az olvasást - most valahol a leendő 6-7. kötet környékén tartok az epizódok olvasásával. :D

A május végi két beragadt olvasmányommal megszenvedtem - A frankfurti utas vitte el az idei legrosszabb könyv címét (2/5 csillag :O), és sajnos a Dzsinnek ura sem nyert meg magának. 

Ezek után vágytam a rövid olvasmányokra, ami meg is látszik az elolvasott kötetek darabszámán: egy remek képeskönyv (A villamos), M. Atwood kisregénye, és 5 verseskötet is sorra került.

A magánkönyvtáramból sikerült egy néhány éve vásárolt könyvet is elolvasnom - A dzsungel könyvét, ami egy igazi klasszikus. Két idei Poket szerzeményt (Fa leszek, ha... és a Vekerdy gyűjtemény) és a már említett Závada kötetet.

Nyárra - ha már év elején és tavasszal nem sikerül - beterveztem, hogy több olasz szerzőre sort kerítek (ez a projektem átcsúszik júliusra is legalább 2 saját olvasatlan könyvvel). Így olvastam el majdnem egymás után Paolo Cognetti regényeit, amelyre nagy kedvet kaptam a Csütörtöki könyvklub adását meghallgatva.

Persze több könyvtári újdonság is becsúszott, mint a csodaszép Erdők-mezők népmeséi gyűjtemény, vagy az új Agatha Christie életrajz Lucy Worsleytól.

Filmek - sorozatok

Június kevés sorozatot néztem (inkább olvastam helyette), de végignéztem a Direkt terápia első évadát (Popkultcsajok podcast hatása), ill. a Sütimester 1. évadát, ami meglepően sok gasztrotörténelmi részletet tartalmaz az újabbakhoz képest. A mandalóri új évadába is belekezdtem, de már kevésbé fogott meg mint először. 

A hónap filmes élménye az Indiana Jones maraton - amit az új film megnézése (júliusi terv) miatt tartok :D Harrison Ford amúgy felbukkan a Direkt terápiában is, amit szintén emiatt időzítettem a júniusra.

Mindenmás

A június egy régen várt baráti találkozással indult. Kirándultunk is egyet a Badacsonyon és ugyanezen a hétvégén a már hagyományos nyári levendulaszedő programot is kipipálhattam.
Egyik barátnőmék házasságkötésén is jelen lehettem, ill. előtte tartottunk egy minilánybúcsút neki, igazi könyvtáros feladatokkal :D

A többiek júniusa:

Pupilla

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.