Havi zárás - Április

április 30, 2023

Áprilisban megszaladtak a beszerzések: egyrészt az Agave nyereményjátékán nyert könyvek érkeztek meg hozzám, ill. egy Book24 rendelést adtam le néhány friss megjelenés miatt. 

Szerzemények

1. Dacre Stoker – J.D. Barker: Dracul
2. Irene Vallejo: Papirusz
3. James D. Jenkins – Ryan Cagle (szerk.): A sötétség szavai – Rémtörténetek a világ minden tájáról
4. Elizabeth Strout: Bármi megtörténhet
5. Alan Rickman: Őrülten, mélyen
6. Carlos Ruiz Zafón: A köd városa
7. Alekszandr Nyikolajevics Afanaszjev: A tűzmadár

Olvasmányok

1. Joanne Harris: Mint pók a kulcslyukon 4/5
2. George W. Bateman – Edward Steere: Zanzibári mesék 4/5
3. Agatha Christie: Gyöngyöző cián 5/5
4. Frank Herbert – Brian Herbert – Kevin J. Anderson: Dűne: Képregény 2. – Muad-Dib 4/5
5. Ed Brubaker: A Tél Katonája: A teljes gyűjtemény 4/5
6. Georgette Heyer: Különös özvegység 4/5
7. Marina Lewycka: Cseresznyéskert Londonban 4/5
8. Alan Moore: Különleges Úriemberek Szövetsége 2. 3/5
9. Hiro Arikawa: A búcsúzó macska 3/5
10. Travis Baldree: Legendás latték 5/5
11. Alan Moore: From Hell – A pokolból 4/5
12. Yehuda Devir – Maya Devir: Ez egy ilyen nap 3/5
13. Lauren Graham: Meséltem már? 4/5
14. 12 új Miss Marple-sztori 4/5
15. Jane Austen: Emma 5/5

Az Agavés kupacig érkezéséig sikerült elolvasnom az eddigi idei beszerzéseimet, a hónap elején: Joanne Harris új regényét és a Zanzibári meséket.

Agatha Christie életművével haladtam, ill. a munkássága inspirálta 12 új Miss Marple-sztorit is kézbe vettem. Ezzel párhuzamosan elkezdtem sorban megnézni az eddig kimaradt Miss Marple sorozatrészeket is. 

Több képregényt elhoztam a könyvtárból: ezek változatos témákat fedtek le.

Avilda Időutazó romantikus readathonjára vettem elő egy Georgette Heyer regényt (amúgy is folytatni akartam egy év kihagyás után az életművét). Ill. a hasonló korban játszódó Emma egy régóta várt újraolvasás volt, amit sikerrel teljesítettem a hónap utolsó hetén.

Több újdonságot sorra kerítettem: Marina Lewycka legutóbbi regényét, A búcsúzó macska novelláskötet, véééégre a Legendás latték engem is elvarázsolt, és Lauren Graham legutóbbi esszékötetét.

Két április végi olvasmányom a következő hónapra csúszik: Alan Rickman naplói és a Nyitott Akadémia legújabb kötetet (Mit tehetünk magunkért?).

Filmek - sorozatok

Április elején megnéztem két Ghibli Studio-s animációs filmet - a Földtenger varázslóját (kedvem lett beleolvasni Ursula K. Le Guin életművébe) és a Nauszikát. DVD-n megnéztem egy régi nagy kedvenc sorozatom, a Két duci hölgy első évadának 4 részét - érdekes élmény volt.
Most már mondhatom, hogy az egyik új kedvenc sorozatom a Ted Lasso - aminek végre elindult a 3. évada, ezt lelkesen daráltam. Ahogy írtam Miss Marple részeket is néztem, a 3. évadot fogom majd elkezdeni májusban.

A hónap utolsó napjain moziba is eljutottunk Dungeons & Dragons: Betyárbecsület filmet néztük meg, ami remek szórakozást nyújtott.

Mindenmás

Áprilisban végre visszaálltunk a normál nyitvatartásra, már nagyon vártam ezt. Beindult a természet is, végre tudtam virágokat fotózni :D Több pihenős hétvége is volt ebben a hónapban - húsvét, egy hosszabb hétvége.

Rákattantam a Kinder Joy HP-s kiadására, mindenféle trükkot és kódot kipróbálva, de a teljes kollekciót egy kedves könyvmoly barátnőmnek köszönhetem.

A hónap kulturális / barátnős élménye volt Simon Márton és Boros Levente estje, amin verseket, slameket hallhattunk, zenei aláfestéssel. 

Néhány új ruhadarabbal is megleptem magam, az utóbbi évekhez képest már alig veszek valamit, de még jobb élmény, amikor beszerzek valami újdonságot. Két év után pl újra rendeltem Ezsubegz táskákat (úgy látszik erre a két éves menetrendre álltam rá 2019 - 2021 után most jött el az ideje).

Többiek áprilisa:

Pupilla

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.