Friss könyvek - December

november 27, 2022

Pattermann Kinga - Intuíció ​a gyakorlatban

Megjelenik: 2022. december 2., Kulcslyuk Kiadó, 3360 Ft
„Tudtam!” ​"Éreztem!" – kiáltunk fel sokszor, amikor beigazolódik valami, amit már előre megsejtettünk. A szembesülést pedig gyakran bosszankodás követi, hogy miért is nem hallgattunk magunkra… A belső hangot ugyanis néha (vesztünkre) figyelmen kívül hagyjuk, míg máskor nem halljuk elég tisztán ahhoz, hogy rá merjük bízni magunkat. Pedig – ha helyesen használjuk – az intuíciónk az egyik legértékesebb eszközünk lehet ahhoz, hogy jól tájékozódjunk az életünkben, és olyan döntéseket hozzunk, amelyeket később sem bánunk meg. Ellentétben azzal, ahogy sokan hiszik, nem valami misztikus, ezoterikus dologról van szó. Az intuíció a mintázat-felismerési képességünkön alapszik: amikor valamit „előre megérzünk”, valójában tudattalanul észlelt összefüggésekre támaszkodunk. Te is sokszor használtad már az intuíciódat, legfeljebb nem fogalmaztad meg magadnak, hogy ezt teszed, vagy nem így nevezted. Ezt a képességedet azonban működtetheted célirányosabban és hatékonyabban is. Ahogy nemrégiben egy HR-konferencián is elhangzott: az intuíció tudatos használata lesz a jövő munkavállalójának egyik kulcskompetenciája. A mesterséges intelligencia is az emberi intuíció tudatos használatával válhat igazán hasznossá, biztonságossá. Könyvemben több ezer munkaóra bevált gyakorlatait, módszereit, játékait gyűjtöttem össze, hogy lépésről lépésre megtanítsalak, miként támaszkodj biztonságosabban arra a képességedre, melyet magad szereztél meg az életutad során. Az általam megalkotott ICM (Imagine, Create, Manifest) modell intuitív intelligenciád fejlesztésében támogat, hogy az életed minél több területén egyre hatékonyabban ismerd fel és működtesd az intuíciódat. Ha pedig segítő szakember, coach, tréner vagy, akihez közel áll a téma, a gyakorlatok használatával másokat is eredményesen kísérhetsz ezen az úton.
PATTERMANN KINGA Vezetői coach, tréner, szervezetfejlesztési tanácsadó. Több mint 25 éve dolgozik a legkülönbözőbb csapatokkal és egyénekkel, hajléktalanoktól a nemzetközi cégek felsővezetőiig.

Carl Chinn - Peaky ​Blinders – Az igaz történet

Megjelenik: 2022. december 2., Maxim Kiadó, 4499 Ft
A ​bombasikerű tévésorozat Pengesapkásaiból süt a dráma és a borzadály. A mindig fess, ám a velejükig romlott Shelbykből olyan antihősök lettek, akiknek valóságos kultusza van. Carl Chinn, a neves társadalomtörténész, műsorvezető és író már foglalkozott a hírhedt bandával A Pengesapkások igaz története című könyvében, amelynek folytatásában megismertet a Pengesapkások örökségével Birminghamben és Birminghamben kívül. Mi történt a Pengesapkásokkal és alvilági vetélytársaikkal? Az Örökségben visszatérünk Billy Kimber bűnözőinek világába az 1920-as és 1930-as években, követjük őket országos hálózatuk kiépítésében, megtudjuk, milyen hatással volt rájuk, amikor a turf 1921-es háborúi után a belügyminiszter hadat üzent az alvilágnak, megismerkedünk az új és fantasztikus lehetőségekkel, amelyeket a bukmékerek zsarolása kínált a Sabini-testvéreknek, Alfie Solomonnak és a hozzájuk hasonló új arcoknak az alvilág sötét homályában. Carl páratlanul aprólékos kutatásokkal, interjúkkal és forrásmunkákkal kalauzol bennünket ezeknekk a hihetetlen alakoknak a közegében, miközben megismertet a Pengesapkások igazi örökségével.

Rainbow Rowell - Tévelygő ​fiú (Simon Snow 2.) 
Megjelenik: 2022. december 5., Fumax Kiadó, 4995 Ft
Simon ​Snow történetének véget kellett volna érnie.
Ő ugyanis mindent megtett, amit csak lehetett. Legyőzte a gonoszt. Megnyerte a háborút. Még szerelmes is lett. Akkor most jöhet a „boldogan éltek, amíg meg nem haltak”, igaz?
De akkor mégis miért nincs kedve Simonnak semmihez?
A barátai szerint környezetváltozásra van szüksége, más fényben kellene látnia magát és a világot.
Így köt ki Simon, Penny és Baz egy kabrióban, hogy dübörögve átszeljék Amerika nyugati részét.
Természetesen a baj megtalálja őket (sárkányok, vámpírok, borzfejű, puskával hadonászó izék formájában.) És eltévednek. Annyira eltévednek, hogy már azon tanakodnak, tudták-e egyáltalán valaha, miért is indultak el?
Csak így tovább, Simon Snow! Hősként talán véget ért az utad, de az életed még csak most kezdődött el igazán!
A Csak így tovább folytatását, a Tévelygő fiút Rainbow Rowell olyan olvasóknak írta, akikben felmerült már, mi történt a Kiválasztottal, miután megmentette a világot, olyanoknak, akiket az első csók után érdekel a második is.

Mit ​tehetünk magunkért?
Megjelenik: 2022. december 5., Kulcslyuk Kiadó, 4490 Ft
Nehéz ​időkben, amikor gyakran érezzük úgy, hogy a külső körülmények elsodornak, maguk alá temetnek minket, mindennél fontosabb, hogy arra irányítsuk a figyelmünket, ami rendelkezésünkre áll a megküzdéshez, ami a mi kezünkben van, amit megtehetünk magunkért. Így nyerhetjük vissza kezdeményezőkészségünket a kontrollvesztett pillanatokban – és így hozhatjuk ki a legtöbbet az ígéretes helyzetekből is.
Ez a könyv belső erőforrásainkról szól. Olyan értékekről és lehetőségekről, amelyeket gyakran nem is tudatosítunk, vagy nem becsülünk meg eléggé. Ha azonban ezeket következetesen számba vesszük, talán magunk is rácsodálkozunk, mi mindennel rendelkezünk, ami segíthet nekünk, hogy eredményesen birkózzunk meg a nehézségekkel, és mennyi lehetséges lépés van még, amikor már azt hinnénk, hogy nincs mit tenni.
A gyönyörű, gazdag tematikus gyűjteményes kötetben a Nyitott Akadémia korábbi kiadványaiból válogattunk össze olyan előadásokat, tanulmányokat, amelyek befelé kalauzolnak minket, hogy felfedezzük saját eszközeinket és távlatainkat. Mindazt, ami segíthet megváltoztatni, amitől szenvedünk, és elviselni, amit nem lehet megváltoztatni.
Szerzők: Almási Kitti, Bagdy Emőke, Buda László, F. Várkonyi Zsuzsa, Kádár Annamária, Pál Ferenc, Popper Péter, Szondy Máté

Travis Baldree - Legendás ​latték
Megjelenik: 2022. december 6., Fumax Kiadó, 4495 Ft
Egy ​csésze kiváló, habkönnyű fantasy
Miután belefáradt az évtizedes hadakozásba, Viv, az ork barbár egy utolsó nagy balhé után maga mögött hagyja a harcosok életét, és szögre akasztja hű fegyvereit. Egy elfeledett legenda, egy mesés varázstárgy és vérmes reményei Fövenypart városába szólítják, terve pedig nem kevesebb, mint megnyitni ott a környék első kávézóját.
Ám egyáltalán nem biztos, hogy képes lesz megvalósítani álmát, hogy a kardját kávéfőzőre cserélje, ugyanis nem csupán egy néhai barátból lett ellenség, hanem a város bűnöző alvilága is egyaránt kész keresztbe tenni az egykori harcosnőnek. Ahhoz, hogy végre valami maradandót építhessen nyugalomból és fincsi tejhabból, Vivnek új társakra, új megoldásokra, de legfőképpen új gondolkodásmódra lesz szüksége…
Travis Baldree a videójátékok világából érkezett, olyan játékok fűződnek a nevéhez, mint a Torchlight. Első regénye, a Legendás latték klasszikus sikertörténet: először magánkiadásban jelent meg, és olyan népszerű lett, hogy azonnal lecsapott rá egy nagy kiadó. A magyar kiadás tartalmazza a bónusz eredettörténetet is.

Richard Paul Evans - Noel ​naplója 
Megjelenik: 2022. december 6., Könyvmolyképző Kiadó, 4499 Ft
„A ​kegyelem csak az őszinte szeretet. Minden egyéb csak ámítás.”
Hősünk megkapja a legnagyobb karácsonyi ajándékot, amit csak el tud képzelni: a lehetőséget, hogy átírja a múltat. A romantikus regényeket író sikeres szerző, Jacob Churcher nem járt a gyerekkori otthonában csaknem húsz éve. Amikor néhány nappal karácsony előtt egy ügyvéd felhívja, hogy tájékoztassa, az anyja elhunyt, és Jacobra hagyta a házát, a férfi visszatér gyermekkora színterére. Nemcsak azért, hogy elrendezze a hagyatéki ügyeket, hanem azért is, hogy megpróbáljon megbékélni a fájdalmas múlttal.
Amint Jacob régészként feltárja a lomok egyre mélyebb rétegeit, sok meglepő tárgyra bukkan. Többek között egy naplóra, amelyet egy Noel nevű személy hagyott hátra. A férfi nem emlékszik a fiatal nőre, aki az ő családjánál lakott a várandóssága idején.
Jacob váratlan vendéget is kap. Rachel az anyját keresi, aki lemondott róla harminc évvel ezelőtt. Mindketten arra vágynak, hogy megértve a múltat, átírhassák a jövőjüket, ezért közösen kezdenek kutatni Noel után. Eközben sokkal több mindent találnak, mint amit valaha is képzeltek volna. Többek között irgalmat, megbocsátást és esélyt a szerelemre.
Öltöztesd vele díszbe a lelked!

Matthew Perry - Jóbarátok, ​szerelmek és az a Rettenet
Megjelenik: 2022. december 6., Könyvmolyképző Kiadó, 4999 Ft
„A Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet nyers, kíméletlen önvallomás, aminek a megírásához komoly bátorság kellett. Mint kiderül, Matthew Perry nagyon bátor. Őszintén ír a függőségéről, betegségeiről és a keserves magányáról. Matthew az élete során valahogy mindig képes volt arra, hogy mások számára szórakoztató módon dolgozza fel a fájdalmát, de ennek, mint mondja, ára van. Végig vezet minket a saját »poklán«, de nem dagonyázik az önsajnálatban. A kötet így reményt ad a jövőre nézve. Ha tudni akarjátok, ki az a Matthew Perry, hanyagoljátok a szennylapokat, és olvassátok el ezt a könyvet!” – MARTA KAUFFMAN , az NBC Jóbarátok című szitkomjának társalkotója
Felnőtteknek ajánljuk!

Michelle Obama - Belső ​fényünk
Megjelenik: 2022. december 9., HVG Könyvek, 5990 Ft
Páratlan ​elismeréssel fogadott, világszerte bestsellerré vált Így lettem című memoárja után Michelle Obama egykori first lady ebben az inspiráló és rendkívül személyes kötetében a mindennapi életben használható tanácsokat ad, és hatékony stratégiákat mutat be, amelyek segítségével kiszámíthatatlan világunkban is egyensúlyban maradhatunk, és bizakodóan tekinthetünk a jövőbe.
Talán nem léteznek egyértelmű megoldások vagy frappáns válaszok az élet nagy kihívásaira, Michelle Obama mégis hisz benne, hogy mindannyiunkban rejlenek bizonyos erőforrások, amelyekre támaszkodva jobban eligazodhatunk a változó világban, és amelyek kapaszkodót nyújtanak a bizonytalanságok közepette. A Belső fényünkben őszinte, egyenes párbeszédet kezdeményez az olvasókkal olyan kérdésekről, amelyek sokunkat foglalkoztatnak: Hogyan építhetünk tartalmas kapcsolatokat? Hogyan találhatunk erőt és közösséget a különbözőségünkben? Milyen eszközeink vannak a kétely vagy a tehetetlenség érzésének legyőzésére? Mihez kezdjünk, ha úgy érezzük, elegünk van?
Michelle Obama friss történetek és éles szemű megfigyelések sorozatán keresztül osztja meg velünk a gondolatait változásról, kihívásokról és erőről, valamint a meggyőződését, hogy ha másokért ragyogunk, felfedezhetjük a körülöttünk lévő világban rejlő gazdagságot és lehetőségeket, mélyebb igazságokat tárhatunk fel, és a fejlődés új útjaira bukkanhatunk. Anyaként, lányként, feleségként, barátként és first ladyként szerzett tapasztalataiból merítve megosztja velünk azokat az általa kifejlesztett szokásokat és elveket, amelyek segítségével sikeresen alkalmazkodott a változásokhoz, és győzött le egy sor akadályt; a tanult és kiérdemelt bölcsességet, melynek révén folyamatosan fejlődik, „válik valamivé”. Részletesen bemutatja leghasznosabb módszereit, például hogy „kedvesen indít”, „magasra tör” és egy „konyhaasztal körül elférő”, maroknyi megbízható barátot és mentort gyűjt maga köré. Ezenkívül rá jellemző humorral, nyíltsággal és érzékenységgel jár körül faji, nemi és láthatósággal kapcsolatos problémákat is, arra biztatva az olvasót, hogy győzze le a félelmét, merítsen erőt a közösségből és éljen bátran.
„Ha megtanuljuk felismerni saját fényünket, lesz elég erőnk használni is” – írja Michelle Obama. A Belső fényünk nagy hatású történetek és mélyreható tanácsok gazdag tárháza, amely párbeszédre ösztönöz, és arra inspirál, hogy megvizsgáljuk a saját életünket, megtaláljuk, mi táplálhatja örömünket, és nyughatatlan világunkban is tartalmas kapcsolatokat alakítsunk ki.

Catana Chetwynd - Bekuckózunk
Megjelenik: 2022. december 13., Könyvmolyképző Kiadó, 3999 Ft
Lehet még jobban szeretni?
Miért bajlódnál azzal, hogy kimássz az ágyból, ha helyette bekucorodhatsz a takaró alá a pároddal és egy meghitt, aranyos könyvvel? A Szerelmes pillanatok alkotójának legújabb sikerkönyve tökéletesen ragadja meg egy párkapcsolat őszinte, vidám pillanatait, melyekkel bármelyik pár könnyedén azonosulhat.
Chetwynd második könyve éppolyan bájos és magával ragadó, mint az első, ráadásul a benne szereplő képregények egy része még sehol sem jelent meg korábban. A Bekuckózunk a mindannyiunkra jellemző furcsaságokat, egyedi szokásokat élteti – és annak a varázsát, amikor rátalálunk a tökéletesen hozzánk illő személyre.
Hagyd, hogy elbűvöljön!

Yehuda Devir · Maya Devir - Ez ​egy ilyen nap
Megjelenik: 2022. december 13., Könyvmolyképző Kiadó, 4999 Ft
Hogyan birkózzunk meg a házasság apró kihívásaival?
A kötet a rendkívül népszerű alkotópáros életét és szerelmét mutatja be, ahogy megbirkóznak a hétköznapok hullámvölgyeivel és a friss szülőséggel járó jelentős változásokkal.
Yehuda és Maya Devir akkor kezdték képregényben illusztrálni az életüket, amikor friss házasként az első közös lakásukba költöztek Tel-Avivban. Az azóta eltelt években az Ez egy ilyen nap az egyik legnépszerűbb alkotás lett az interneten, világszerte több millió követővel.
Ez az első alkalom, hogy a Devir-képregények egy kötetben élvezhetők. Ebben a gyűjteményben szívmelengető, vicces és mindannyiunk számára ismerős helyzeteket osztanak meg. Úgyhogy még azok is, akik nem gondolják, hogy gépkarabéllyal kellene hadat üzenni egy csótánynak, könnyedén azonosulni tudnak a Devir házaspár küzdelmeivel és sikereivel. Hiszen ki nem mondta már maga is, hogy ez egy ilyen nap?!
Lepd meg vele magad és a szeretteidet, barátaidat!


3 megjegyzés:

  1. Belső fényünk, anyám... csak nekem cheesy ez a cím? Pedig Mrs. Obamában semmi cheesy nincs. Mondjuk nem tudom hogy fordítottam volna, de annyira szép az eredeti címe, ez meg, fura. :/ Nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem magyarul hosszú lett volna az eredeti tükörfordítása, Így lettem - Belső fényünk ez így szépen passzol :)

      Törlés
    2. Hmm, persze, nem tükörfordításra gondolnék én sem. Hát, nekem valahogy nem tetszik, de lehet akkor csak én vagyok máshogy bekötve. :D Én audible-ről fogom hallgatni majd. ;)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.