Havi zárás - November

november 30, 2022

November általában egy átmeneti hónap számomra, amikor a halloweenról maradt várólistámról olvasgatok, de már néhány karácsonyi könyv is a kezembe kerül. Ehhez jött még a Lobonál látott Nonfiction november, amire végül 3 könyvet olvastam el. 

Sok újdonság is érkezett hozzám, amik közül majdnem mindent olvastam (oké ezt a HP kiadást még nem, de decemberben tervezem). Az eltévedt golyót talán be is fejezem még ma este, de a 21. Század Kiadó két könyve már decemberre csúszik..

Szerzemények:

1. Györffy Kinga: Szabadulás a sztorifóbiából
2. Becky Chambers: Hosszú út egy kicsi és dühös bolygóhoz
3. J. K. Rowling: Harry Potter és a Főnix Rendje (illusztrált kiadás)
4. Richard Osman: Az eltévedt golyó
5. Lily King: Írók és szerelmek
6. James Norbury: Az ​utazás - Nagy Panda és Kicsi Sárkány

Olvasmányok:

1. Seanan McGuire: Cukorszín égbolt alatt 3/5
2. Daphne du Maurier: Madarak 4/5
3. Alice Oseman: Nick and Charlie 4/5
4. Alice Oseman: This Winter 5/5
5. Lizzie Streit: Természetes gyulladáscsökkentők 4/5
6. Stephenie Meyer: Breaking Dawn – Hajnalhasadás 3/5
7. Györffy Kinga: Szabadulás a sztorifóbiából 4/5
8. Agatha Christie: Nemezis 4/5
9. Grant Morrison: Klaus – How Santa Claus Began 5/5
10. A hivatalos Downton Abbey ötórai tea szakácskönyv 4/5
11. Grant Morrison: Klaus – The New Adventures of Santa Claus 3/5
12. Becky Chambers: Hosszú út egy kicsi és dühös bolygóhoz 5/5
13. Holly Jackson: Jó kislányok, rossz viszonyok 5/5
14. Mudlum: Breviárium 4/5
15. Richard Osman: Az eltévedt golyó 5/5

A havi újraolvasásom a Twilight saga utolsó része volt (a filmeket is újráztam) - ezzel lezárult egy kaland. Fura volt újraolvasni ezt a régi kedvenc sorozatot, átértékeltem több dolgot, de a hangulata és a helyszínek még mindig tetszenek.

Agatha Christie-től is olvastam, egy Miss Marple regény került sorra abból a kupacból, amit a könyvtárból hoztam ki.

A Scribd előfizetésnek köszönhetően több ekönyv, kisregény és képregény is sorra került. Alice Oseman két kisregénye nagyon jó olvasmány volt, ami a Heartstopper képregényekhez szolgálnak adalékul. Ezek miatt még inkább szeretnék még olvasni a szerzőtől, főleg a Solitaire regényt, amiből igazából kinőtt a Heartstopper univerzum. 
A Klaus 1 és 2 is innen került hozzám, az első rész nagyon tetszett, de a 2. nem igazán.

A nonfiction novemberre olvastam el a 21. Század Kiadó újdonságát, Györffy Kinga kötetét, a könyvtárból a Természetes gyulladáscsökkentők kötetet és a Downton Abbey ötórai tea szakácskönyvet. 

Több csalódásom is volt a hónapban - egyrészt a Cukorszín égbolt alatt kisregény, amit októberben szereztem be. Ahogy már írtam a Klaus 2 se volt egy nekem való kötet, végül a Breaking Dawnt is átértékeltem 3 pontra - de azt mégsem érzem összességében rossz élménynek.

A hónap közepén átnéztem még milyen kihívásokat szeretnék teljesíteni az év végéig. Ennek hatására olvastam el az észt Mudlum novelláskötetét. A várólistacsökkentő listámról sikerült egy könyvet elolvasnom, a Madarak novelláskötet, de ezt már tovább is adtam - tetszett, de nem fogom újraolvasni.

Filmek - sorozatok

Végignéztem a Gyilkos a házban sorozat 2. évadát - tökéletes őszi krimisorozat, várom az új évadot! Ha már Selena Gomez - örömmel vettem, amikor megláttam, hogy két hónapig ingyen ki lehet próbálni az AppleTv-t az énekes új életrajzi filmje miatt. Ezt is megnéztem, mivel nem követtem az életét, ezért nekem nagyon érdekes volt az egész. Itt kezdtem el nézni az Essexi kígyó sorozatot, ami remek őszi hangulatú - kedvem támadt újraolvasni a könyvet is - lehet hogy a jövő évet ezzel kezdem! 
Ted Lasso sorozat első évadát is ledaráltam, már évek óta a várólistámon volt - tényleg nagyon jó. :D
Már az első karácsonyi film is sorra került - szintén az AppleTv-n - A karácsony szellemében musical jól adaptálta a Karácsonyi ének történetét. 
A Breaking dawn újraolvasás után elővettem a két filmet is.
És egy mozizás is sorra került tegnap, a Fekete Párduc 2-t néztük meg. Szép pillanatokat tartogatott, kicsit lassabb hangvételű film lett a többi Marveleshez képest.

Mindenmás

A november már a bekuckózásról szólt, már elkezdtem beszerezni a karácsonyi ajándékokat, kitettem az adventi dekorokat. Rendeltem új Világok Lángja gyertyákat is, csupa karácsonyi illatot. Egy baráti este - pizzázás is belefért, ami rádöbbentett, mennyire kellenek az ilyen programok nekem is :)

A többiek novembere:

Pupilla, Amadea

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.