Holly Jackson - Jó ​kislányok, rossz viszonyok

november 25, 2022

Október végén olvastam el Holly Jackson angol írónő első regényét, a Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz c. ifjúsági krimit. A főszereplő, a nyomozás és a helyszín is egyből megfogott, ezért nem volt kérdés, hogy folytassam-e a sorozatot. 

A Jó kislányok, rossz viszonyok néhány hónappal az előző regény után veszi fel Pippa Fitz-Amobi életének fonalát. Az előző regényben lefolytatott nyomozásból főszereplőnk podcastot készített, hogy szélesebb közönség előtt is tisztázhassa a résztvevők nevét. Az egyik szereplő tárgyalása épp folyik, amiről szintén tudósítanak - barátja, Ravi segítségével a podcaston keresztül. Ám nemsokára egy újabb ügy szólítja meg az ambiciózus fiatal lányt.

Egyik barátja, Connor kéri segítségét - bátyja eltűnt, a telefonja nem elérhető, senki nem tud róla semmit. A rendőrség nem foglalkozik az vele, mert Jamie néhányszor már eltűnt családja szeme elől néhány napra - most azonban édesanyja és öccse is érzi, hogy valami baj van. Eleinte Pip nem akar belefolyni, megígérte magának és a családjának, hogy nem engedi, hogy újra feleméssze egy olyan nyomozás, mint amilyen Andie Bell-eset volt. Persze hamar kiderül, hogy nem nyugszik ameddig fel nem deríti mi történt Jamie-vel.

Az előző regényből megismert hatékonysággal és ügyességgel deríti  fel Jamie eltűnésének éjszakáját - fotók, szemtanúk segítségét kérve. A podcastnak köszönhetően rengetegen figyelik az aktuális nyomozást, ezzel néha még segítséget is adva a lánynak.

Nagyon tetszett, hogy ismét olyan extra tartalmakat hozott a szerző, mint a chat-üzenetek, a podcast beszélgetések átírása, cikkek, jegyzetek. 

A regény teljesen a nyomozásra fókuszált, most kevesebbet kaptunk Pip személyes életéből, pedig Ravi már mint a párja szerepel a könyvben, de ebből - néhány kedves gesztuson kívül - semmi sem érzékelhető. Ez kicsit fura volt számomra, jó lett volna néhány családi jelenet vagy egy-egy randi a fiúval.

A nyomozás lebilincselő volt és meg is sejtettem melyik szereplőkkel lehet a bibi, de persze a teljes kép csak a kötet végén derült ki. Már a molyon körülnéztem és a regény utolsó oldalaiból is érezhető, hogy lesz mégy folytatás. Remélem a Kolibri Kiadó ezt is elhozza magyarul! 

Azoknak ajánlom ezt a sorozatot, akik szeretnének egy gyorsan olvasható, aktuális problémákkal, helyzetekkel foglalkozó krimit olvasni, ahol nem hátrány az, hogy főszereplője még nem 18 éves. 

5/5

Kiadó: Kolibri
Kiadás éve: 2022
Eredeti cím: Good Girl, Bad Blood 
Sorozat: Jó ​kislányok kézikönyve gyilkossághoz 2.
Fordító: Good Girl, Bad Blood 
Oldalszám: 432
Ár: 3999 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
A Jó kislányok kézikönyve gyilkossághoz szerzőjének legújabb sikerkönyve
Valaki eltűnt.Senki sem beszél.
De MINDENKI figyel…
Pip Fitz-Amobi felhagyott a nyomozással. A tavaly megoldott gyilkossági ügyet feldolgozó bűnügyi podcast óriási népszerűségre tett szert. Pip mégis váltig állítja, hogy nyomozó napjainak vége.
Amikor azonban eltűnik egy közeli barátja, a rendőrség a kisujját se mozdítja, így kénytelen újra akcióba lendülni. Ha a zsaruk nem nyomoznak, megteszi Pip; ám a kisváros minden sötét titka újabb kérdéseket vet fel. Vajon Pip megtalálja a válaszokat, mielőtt kifut az időből?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.