Néhány könyvről röviden | 2024 április

Brigitte Luciani – Eve Tharlet: Zavaros viszonyok 
Az első kötetből megismert rendhagyó család kalandjai tovább folytatódnak: a róka és borz testvérek viszonya tovább árnyalódik, belakják a játékkuckójukat – amit meg kell védeniük egy ponton. A közös élet több más kihívásával is megküzdenek.
Szépen bemutatja a képregény a két család összeolvadását, a szerepek kialakulását – Vöröske fél, hogy elveszíti anyukáját – annyira hamar beépült a borzok anyukája szerepébe.
Gyors olvasmány volt, kikapcsolt – a gyerekeknek, főként hasonló családban élőknek nagyon sokat adhat ez a sorozat – ajánlom! :)
4/5

Brigitte Luciani – Eve Tharlet: Micsoda csapat!
Két erős egyéniség küzdelméről olvashatunk ebben a részben – őszi képsorokkal, levélkupacba ugrálással és hajóépítéssel. Vöröske és Borzas a két agytröszt, akik nem tudnak közös nevezőre jutni, ezért új utakon indulnak el, hogy a kötet végére tanuljanak az esetből.
A magyar kiadás ezzel a végére ért – még két rész jelent meg eredetileg ezen kívül – ill. Reni barátnőm felvilágosított, hogy ebből rajzfilmsorozat is készült, ami gondolom tovább építi ezt a kedves világot.
4/5

Kalas Györgyi: Világkóstoló 
Tavaly nyáron olvastam el Kalas Györgyi előző két, gyerekeknek szóló, informatív kötetét az ételekről. Amikor megláttam a friss megjelenések között ezt, már repült a várólistámra.
Az első két kötethez hasonlóan Horváth Ildi kedves, szép rajzai egészítik ki a szöveget – amelyben a világ több országából kapunk – hehe – ízelítőt. Nem csak a jellegzetes ételeket, hanem valamelyest az életmódjukat, történelmüket is felvillantja a szerző – mindezt rövid és élvezhető formában.
Remek lett ez a válogatás, sokat tanultam belőle – felnőtt fejjel is!
5/5

Agatha Christie: A Listerdale-rejtély
Haladok az Agatha Christie életmű legvége felé… :)
A Listerdale-rejtély novelláskötet legtöbb története ismert volt már számomra, így szinte az egész kötet újraolvasás volt.
Egyik novellában sem szerepel Poirot, Miss Marple, helyettük idős ügyvéd, rendőrök, szerelmesek, fiatal kalandorok a főszereplők – nyomozók – a bűnügyek elszenvedői, vagy épp elkövetői. Sok történet tartalmazott romantikát, ill. olyan helyzetet, amelyben a szereplők boldogulása, bevétel- vagy épp új munkaszerzés volt a cél.
A válogatás nagy része tetszett, de volt néhány, ahol furcsa volt a megoldás – ettől függetlenül jó kikapcsolódást nyújtott, majdnem fél nap alatt 'befaltam'.
4/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.