Carley Fortune - Várlak ​a tónál

Majdnem pontosan egy éve olvastam Carley Fortune első regényét, ami nagyon hamar megfogott: elvarázsolt a kanadai tóvidék, a fülledt romantikus történet, amely érdekes karakterekről szólt, de drámát is rejtett magában. Már akkor utánanéztem, hogy megjelent tőle ez a regény - bíztam benne, hogy a Magnólia Kiadó elhozza magyarul. 

A Minden elmúlt nyárhoz hasonló világban merülhetünk el, de a szereplők között nincs összefüggés ill. a helyszín is más. A Várlak a tónál szintén gyönyörű tóvidéken játszódik, ahol főszereplőnk - Fern Brookbanks családja már évtizedek óta egy nagy szállót üzemeltet. 

Szomorú ponton kapcsolódunk be a 32 éves Fern életébe: édesanyja, Maggie egy balesetben elhunyt - a fiatal nő azért utazik vissza Torontóból, hogy eldöntse mi legyen a szálló sorsa. Hamar kiderül számunkra, hogy édesanyja élete fő műve volt a Brookbanks Resort vezetése, a kapcsolattartás a vendégekkel, minden munkafolyamatot személyesen felügyelt - ebben viszont Fern nem tudta, akarta követni. 

A regény másik idősíkján 10 évet ugrunk vissza, amikor Fern az egyetem utáni utolsó napjait tölti Torontoban. Nem meri bevallani őt meglátogató legjobb barátnőjének, Whitney-nek, pasijának - Jamie-nek, és természetesen édesanyjának sem, hogy nem akar visszamenni hozzájuk. Új életet szeretne a pezsgő nagyvárosban, saját életcélokat, más munkát. 

Június 14-én találkozik egy sráccal, aki megváltoztatja az életét: Will Baxterrel Fern a munkahelyén találkozik, ahol a srác éppen egy falfestményt készít. Ahogy elkezdenek beszélgetni, egyre többet akarnak megtudni egymásról. Will megígéri, hogy sajátos túrán keresztül megmutatja a lánynak szülővárosát - ez életreszóló élmény lesz mindkettejüknek. A nap végén megígérik egymásnak, hogy egy év múlva találkoznak a Brookbanks Resort-ban, ám Fern hiába várt rá...

A jelenbe visszaugorva viszont megjelenik a férfi, mint üzleti tanácsadó, akit még Maggie fogadott fel... Fern az érzelmeivel, emlékeivel küzdve próbálja tisztázni kapcsolatát - egyrészt a szállóval, édesanyja emlékével, másrészt Willel kapcsolatban. 

A váltakozó fejezetekben egyre többet megtudhatunk arról a bizonyos júniusi napról, ill. rövidebb visszaemlékezésekben Fern gyerek- és kamaszkoráról, édesanyjával való kapcsolatáról. Harmadik szálként Maggie naplóbejegyzéseit olvashatjuk, amiből képet kapunk a múltjáról, vágyairól és lányához fűződő gondolatairól. 

A szerző nehéz helyzeteket mutat be: érthető Fern menekülése, aki hiába szereti a tóvidéket, a szállót, mégis ki akarja próbálni magát a nagyvilágban. Tragikus ok miatt tér vissza, de már 10 évvel idősebben - bölcsebben, végigkövethetjük döntése folyamatát. Közben a gyászfeldolgozásról is olvashatunk, nem csak a legközelebbi családtag, hanem Maggie egy fontos barátja szemszögébe bepillantva. 

Will nagyon titkozatos karakter, a regény végéig az ő története tartott izgalomban - miért nem találkozott Fernnel 9 évvel ezelőtt? Ki a titokzatos telefonáló, aki miatt mindig kimegy a szobából, ha más is ott tartózkodik? A szerző az ő karakterén keresztül egy fontos témát mutat be, ami nem került annyira a köztudatba - erről az utószóban olvashatunk (nagyon tetszett, hogy ilyen hosszan mutatta be a regény keletkezésének körülményeit, megrázó őszinteséggel mesélt az inspirációjáról).

Hamar beszippantott ez a regény, több mint a felét tegnap olvastam el, majdnem együltő helyemben. Tetszett, hogy az életkort tekintve a szerző ugrott - a visszatekintésben fiatal felnőtteket követhetünk, nem kamaszokat, mint az első regényében. 

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik egy mélyebb romantikus regényt keresnek, némi rejtéllyel, karakterfejlődéssel és gyönyörű helyszínekkel. (Több nyílt, 18+-os jelenetet is tartalmaz!)

Felkészül a This Summer Will Be Different? :))

Beleolvasó

5/5

Kiadó: Magnólia
Kiadás éve: 2024
Eredeti cím: Meet me at the lake
Fordította: Kéri Andrea
Oldalszám: 320
Ár: 4980 Ft (Vedd meg olcsóbban a kiadótól!)
Borító: 5/5

Fülszöveg:

Találkozzunk ​egy év múlva… És ezúttal ne hagyj cserben!

Fern Brookbanks felnőtt életének túl nagy részét pazarolta arra, hogy Will Baxteren agyaljon. A húszas évei elején mindössze egy napot töltött együtt a bosszantóan szívdöglesztő és idealista művésszel egy véletlen találkozásnak köszönhetően. Az időzítés rossz volt, a kémia viszont tagadhatatlan: minden titkukat és álmukat megosztották egymással, és megfogadták, egy év múlva újra találkoznak. Fern elment a megbeszélt helyre. Will nem.

Évekkel később, harminckét évesen Fern élete kicsit sem hasonlít arra, amit egykor elképzelt magának. Ahelyett, hogy meghódítaná a nagyvárost, édesanyja tóparti panzióját vezeti, hiába fogadta meg hajdanán, hogy erre soha nem kerülhet sor. Az egész hely egy káosz, ráadásul az ex-pasija a menedzser.

Fernnek szüksége van egy tervre – egy mentőövre. Meglepetésére ez épp Will képében érkezik, aki kilenc év késéssel, kezében bőrönddel toppan be, készen arra, hogy segítsen. Talán a férfi az egyetlen, aki megérti, min megy keresztül. De hogyan is bízhatna ebben a drága öltönyös látomásban, aki cseppet sem hasonlít arra a fiatal srácra, akit annyi évvel ezelőtt megismert? Will titkol valamit, és Fern már abban sem biztos, hogy tudni akarja, mit.

De tíz évvel ezelőtt Will Baxter megmentette Fern Brookbankset. Vajon képes lesz most a nő viszonozni a szívességet?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.