Kihívásokat ajánlok

január 09, 2023

Január végén a moly.hu tagságom 14. évfordulóját ünnepelhetem, ennek apropóján gondoltam hozok egy kis reklámot az oldalról ill. a saját tevékenységemről.

Mi a moly.hu?

Magyar könyves közösségi oldal, amelyen regisztráció után tudod vezetni az olvasmánylistádat, értékelést tudsz írni a könyvekről, meg tudod nézni más tagok véleményét - blogbejegyzéseit.
Ezen kívül rengeteg funkcióval bővült indulása óta az oldal, van például fórumszerű része (zónák), le tudsz beszélni könyveladásokat / cseréket, ill. az egyik legerősebb része az olvasásnépszerűsítést szolgáló kihívások funkciója.

Az oldal részletes súgóval is rendelkezik, érdemes ezt is átolvasgatni a regisztráció előtt/után.

Kihívások

A kihívások során a tagok különböző témákban fogalmaznak meg olvasós feladatokat, amelyekre megadott időre - megadott könyvet kell elolvasni, értékelni. Amikor teljesítesz egy kihívást, akkor kapsz egy plecsnit/jelvényt, amely megjelenik a molyos profilodon is.

Évek óta sokféle kihíváson veszek részt, a kedveceimről szoktam írni az éves terveimnél is. Azért szeretem ezt a funkciót, mert ennek köszönhetően sikerült tényleg kiszélesítenem az olvasmánylistáimat, rengeteg új szerzővel találkoztam a különféle feladatoknak köszönhetően - ezért is ajánlom ezeket, ha szeretnétek változatosabban olvasni.

Idén is elindult a két, már hagyományosnak mondható kihívásom: a Könyvbingó és a Havi egy újraolvasás, ill. novemberben készítettem egyet, amire könnyed krimket kell olvasni.

A Könyvbingó lényege, hogy a megadott táblán kell két sort kiválasztni és megadott szempontok szerinti olvasmányokat hozni. Évről évre egyre nagyobb a tábla és nő a teljesítendő könyvek száma - 2023-ban 26 olvasmány kell a teljesítéhez.

Az újraolvasós kihívásnál értelemszerűen újra kell olvasni egy könyvet, összesen tizenkettőt - minden hónapban egyet. Erre január 28-ig még tudtok jelentkezni, mert szigorúan az adott hónapban kell olvasni. 

A könnyed krimik, vagy cozy mysteries az egyik kedvenc zsánerem, amely főleg az angolszász piacon népszerű. Ez a kriminek egy olyan alfaja, melyben nem domináns az erőszak, annak ellenére, hogy ugyanúgy gyilkosság, vagy bűneset megoldásáról szólnak. Ezek a könyvek sokszor játszódnak kis, zárt közösségben, a nyomozók legtöbbször amatőrök. pl.: Agatha Raisin sorozat, vagy akár Miss Marple könyvek

A blog jobb oldali rovatában fel is tüntettem ezeket a kihívásokat, onnan is eléritek őket ;)

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.