Havi zárás - Február

február 29, 2020
Februárban nem terveztem sok könyvet beszerezni - végül 4 könyv került hozzám, kettő friss megjelenés, amiket már szerencsére el is olvastam, ill. két Anne kötet a helyi Alexandra könyvesbolt raktárvásáráról. Az idei szerzeményekkel jól állok, 10/7-et elolvastam :)

A januári nagy mennyiségű olvasásnak megfelelően februárra is 10 könyvet határoztam meg magamnak, ebből 6-ot sikerült elolvasnom, egyet félbehagytam (Úton önmagunkhoz), ami egész jó arány :)

Szerzeményeim:
Roxane Gay: A rossz feminista
Sally Rooney: Baráti beszélgetések
L. M. Montgomery: Anne és a Szivárvány-völgy
L. M. Montgomery: Avonlea-i krónikák

Olvasmányaim:
1. Graham Moore: Az éjszaka fénye
2. Ted Chiang: Kilégzés és más novellák
3. Roxane Gay: A rossz feminista
4. M. C. Beaton: Agatha Raisin és a boszorkányok fája
5. Maja Lunde: Hónővér
6. Brian Clegg: Einstein
7. Craig Thompson: Blankets – Takarók
8. Lackfi János (szerk.): Mi van?
9. Agatha Christie: Miért nem szóltak Evansnak?
10. Karin Tidbeck: Rénszarvas-hegy és más történetek a peremlétről
11. Szécsi Noémi: Lányok és asszonyok aranykönyve
12. Meik Wiking: Az emlékteremtés művészete
13. Sally Rooney: Baráti beszélgetések
14. Pompor Zoltán (szerk.): Így mesélj, hogy olvasson
15. Elena Ferrante: Az elvesztett gyerek története

A könyvtárnak köszönhetően ismét nagyon változatos a kép, több régóta tervezett könyvre sort tudtam keríteni (pl. Kilégzés, Az éjszaka fénye, Rénszarvas-hegy - jé ez mind Agavés :D), de a saját havi egy újraolvasás kihívásommal is haladtam - a Blankets magyar kiadását olvastam most el.

Az ismeretterjesztő-nonfiction könyvek közül nagyon örültem, hogy megjelent magyarul és az elsők között olvashattam Roxane Gay esszégyűjteményét. A könyvtárból hoztam ki Szécsi Noémi lányokról-nőkről szóló társadalomtörténeti kötetét, ill. Meik Wiking legutóbbi szépséges kötetét. Érdekes volt még az Einsteint bemutató InfoGrafika rész, és az olvasóvá nevelést segítő Így mesélj, hogy olvasson. Jelenleg is egy ismeretterjesztő könyvet olvasok (David Sax - Az analóg bosszúját), de ennek befejezése már márciusra marad. 

A legjobb regény címet a hónapban több könyv is elnyerte - Az éjszaka fénye, a Baráti beszélgetések, Miért nem szóltak Evansnak? és természetesen a Nápolyi regények befejező kötete is ott van a top olvasmányaim között.

Scifi-fantasy novelláskötetek közül sajnos sem a Kilégzés, sem a Rénszarvas-hegy nem nyerte el annyira a tetszésemet, bár mindkettőben voltak olyan történetek amik velem maradnak.

A február elég sűrű volt, beteg is voltam (pont a szülinapomon grrrr), munka is most elég sok ill. jövő héten megyek Szegedre egy könyvtári konferenciára, erre készülök hetek óta. Egyszóval alig várom, hogy jöjjön a tavasz és több pozitív élmény körülöttem és a világban is!
Márciusban is sok szuper könyv vár rám, már kialakult nagyjából egy újabb 10-es lista az olvasmányterveimből :)

A többiek februárja:
Nita, Amadea, Heloise, Pupilla, Liliane

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.