Jane Harper - A természet ereje

A tavalyi nyár meglepetése volt számomra Jane Harper első regénye, az Aszály, ami Aaron Falk pénzügyi nyomozóról szóló sorozat első része. A természet ereje nem sokkal ezután veszi fel a fonalat, de egy teljesen más környezetben játszódik. Az Aszály - ahogy a nevéből is sejthető - perzselő nyarat, kietlen kisvárosi környezetet mutatott be; a folytatás Ausztrália egy más részét: a Giralang hegység bozóterdejében játszódik.

Ide érkezik egy családi vállalkozás 10 munkatársa, akik csapatépítő tréning keretében töltenek el egy hétvégét túrázással, a már említett hegység erdeiben. A nők és a férfiak külön csoportban indulnak útnak az előre meghatározott útvonalon. Az erdőben egymásra vannak utalva, és ahogy várható, az amúgy is meglévő ellentétek és feszültségek egyre jobban kiéleződnek az összezártság miatt. A túra utolsó napján a férfiak csapata gond nélkül visszatér az erdőből, ám a nők késnek. Végül sérülésekkel, teljes pánikban érnek vissza az alaptáborba, de egyikük hiányzik...

Aaron Falk akkor kapcsolódik be a történetbe, amikor kiderül, hogy történetesen informátora, Alice Russell tűnt el. Aaaron és társa Carmen a cég pénzügyeit vizsgálják és a nő kulcsfontosságú iratokat ígért nekik, amiket mindenképpen meg kell szerezniük tőle, hogy lerántsák a leplet a családi vállalkozás gyanús ügyleteiről. 

Aaron és társa, Carmen Melbourne-ből a helyszínre utazik, hogy segítsenek a nyomozásban ill. teljesítsék a saját főnökeik által várt küldetésüket. 
A jelenbeli nyomozással párhuzamosan ismerjük meg a hétvége eseményeit, fokozatosan derül fény arra hogyan zajlott a női csapat túrázása ami a már ismert végkifejletig.

A könyv eleje kicsit döcögősen indult, tele voltam kérdésekkel, és a múltbeli szálat tartottam izgalmasabbnak. Megismerhetjük az öt kolléganőt, mindegyiküknek tartogat érdekes eseményeket, titkokat az élete. Ketten már kamaszkoruk óta ismerik egymást, van egy ikerpár akik különböző életutakon jutottak el a közös munkahelyükig. Illetve velük van a cég egyik vezetője, aki öccsével együtt irányítja a családi vállalkozást. A munkahelyi dinamikák fokozatosan alakulnak át: kiéleződnek a köztük kialakult, akár évtizedes feszültségek, amik azokhoz a szerencsétlen mozzanatokhoz vezetnek, ami már az elején is sejtjük: csak tragédiát tartogathat.

Mi történhetett Alice Russellel? Munkatársai közül bántotta valaki? Eltévedt és a természet ereje akadályozta meg, hogy visszajusson? Vagy az évtizedekkel korábban, a hegységben tevékenykedő sorozatgyilkoshoz van köze a mostani eseményeknek?

Engem beszippantott ez a rész, ismét nagyon erős atmoszférát teremtett – tetszett a krimi szál, ill. az hogy többet megtudhattam Aaron Falk munkájáról és egy kicsit a magánélete is változott.  

Vevő leszek Jane Harper következő könyveire is – egyelőre nincs hír új Aaron Falk könyvről, de év elején megjelent egy különálló regénye The Lost Man címmel. Illetve érkezik mozifilm az első könyvből, amiben Eric Bana fogja Aaron Falkot játszani!

5/5

Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2019
Sorozat: Aaron Falk 2.
Eredeti cím: Force of Nature
Fordította: Roboz Gábor
Oldalszám: 412
Ár: 3490 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Öt nő egy céges túra keretein belül kénytelen-kelletlen nekivág az ausztrál bozóterdőnek. Az egyikük, Alice Russell azonban nem tér vissza, és a kollégái mind máshogyan számolnak be a történtekről. A szövetségi rendőrként dolgozó Aaron Falkot különösen foglalkoztatja a nő eltűnése, Alice ugyanis korábban informátorként segítette a munkáját. A természet elszigetelt sarkaiba vezető nyomozás során Falk különböző titkokra bukkan, belegabalyodik a túrázók viszonyrendszerének pókhálójába, és próbál rájönni, hogy a belső viszályok elég komolyak lehettek-e ahhoz, hogy gyilkossághoz vezessenek. Jane Harper az Aszály és A természet ereje című nemzetközi bestsellerek szerzője. A világszerte 34 országban kiadott Aszály megfilmesítési jogát Reese Witherspoon és Bruna Papandrea vásárolta meg, és a regény számos rangos díjat elnyert, köztük az angol CWA Arany Tőrt a Legjobb bűnügyi regény kategóriában, egy Ned Kelly- és két Davitt-díjat, az Ausztrália legnevesebb irodalmi díjának számító Victorian Premier's Literary Awardot a Kiadatlan kézirat kategóriában, valamint az Indie-díjat az Év könyve kategóriában és az Ausztrál Könyvipar díját az Év ausztrál könyve kategóriában. Jane 13 évig dolgozott nyomtatott lapok újságírójaként Ausztráliában és Angliában egyaránt. Jelenleg Melbourne-ben él.

2 megjegyzés:

  1. Wow ezt még nem hallottam, de Eric Bana tökéletes Aaron lenne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon kíváncsi leszek rá én is, remélem hamarosan már több infó is lesz róla :)

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.