Maggie Stiefvater - Shiver (Borzongás)


Első olvasás: 2010. 01. 25.:
"A hideg - Grace évek óta figyelte a házuk mögötti erdőben élő farkasokat. Egy sárga szemű farkas - az /ő/ farkasa - visszanéz rá. Nagyon ismerős, de nem tudja, miért. A forróság - Sam két életet élt. Farkasként néma társa a lánynak, akit szeret. Aztán egy rövid ideig minden évben emberként, aki nem meri megszólítani Grace-t... Egészen mostanáig. A borzongás - Grace és Sam számára a szerelem mindig távoli volt. De amikor már kimondták, nem takargathatták tovább. Samnek küzdenie kell, hogy ember maradjon - és Grace harcol, hogy megtartsa a fiút - még ha ez a múlt sebeit, a jelen törékenységét és a képtelen jövőt jelenti is..."

Grace-t kisgyerekként megtámadták a farkasok, majdnem megölték, de egy különös sárga szemű farkas megmentette. Azóta megszállottan figyeli őket a hátsó udvarról, főleg a sárga szeműt.
Egy nap eltűnik egy srác a gimiből, Jack ... azt beszélik a farkasok ölték meg, ezért hajtóvadászat indul ellenük. Amikor Grace megtudja ezt, kétségbeesetten próbálja megállítani a vadászokat. Hazatérve egy ismeretlen, de mégis ismerős srácot talál a verandán, aki tiszta vér ... a szemébe nézve döbbenten fedezi fel, hogy ez Ő, a sárga szemű farkas, aki megmentette őt, ez Sam.
Sam vérfarkas, akit a hideg változtat át. A tragikus az, hogy már csak kevés ideje van, mielőtt végleg farkassá változik.
Könnyen kitalálható Grace és Sam egymásba szeret, és próbálnak megoldást találni arra, hogy együtt is maradjanak.
Jack is feltűnik még a történetben - aki elég ellenszenves figura, nem halt meg, hanem farkassá változott.
Kevés az akció, de a történet magával ragadó!
Nekem főleg a vége tetszett, ott voltak áll-leesős részek ... főleg az utolsó sorok, amik miatt azt mondtam mééég! :)
De sajnos messze van még a folytatás megjelenése (Amerikában július 20., nálunk talán karácsony?)

Ami nem tetszett, vagy legalábbis furcsa volt / kidolgozatlan: Grace szülei - tényleg lehetnek ennyire vakok, hogy Sam hetekig ott aludt, élt Grace-el és ők nem vették észre? Sose nyitottak be hozzá, hogy mi újság kislányom, hogy telt a napod? :) Meg a könyv végén, amikor Grace Oliviát pátyolgatta, akkor se tűnt fel nekik, hogy ezt a lányt a szülei keresik, vagy Olivia szülei nem keresték őt? ...

Újabb kedvenc könyv! :) A borító tényleg gyönyörű, halványan fénylik, és a könyv lapjain a tinta hasonló árnyalatú sötétkék - szívemcsücske. :) Film is készül az imbd szerint ;)
5/5
Újraolvastam: 2011. dec.14.

Ha jól emlékszem harmadszorra olvastam újra ezt a könyvet, és még mindig magával ragad. 
Amivel még kiegészíteném a fenti, korábbi ajánlómat:
- a két randi a kedvencem: a könyvesbolt és az édességbolt - Maggie tudja mi kell a lányoknak :D
- már jobban figyeltem Grace furcsaságaira: miért vonzódik annyira a farkasokhoz, a kifinomult érzékeit - belül ő is farkas
- és még mindig a vége a kedvencem
- szintén jó megoldás a két nézőpontú elbeszélés, de jobban figyelhettek volna a kiadás során, mert legalább két helyen összekeverték a neveket a fejezetek elején

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2009
Sorozat: Vörös Pöttyös Könyvek / "Mercy Fall farkasai"
Eredeti cím: Shiver
Oldalszám: 325
Ár: 3000
Borító: 5/5

3 megjegyzés:

  1. Hú, már olvasnám a 3. részt.:) Újra nem olvasnám, de aranyos kis könyv. Ez a kötet még nem annyira tetszett, aztán a 2. megszerettette velem ezt is.
    Viszont fura, nem emlékszem (hogy lehetséges ez??), hogy sötétkékek a betűk!
    Tök jó lenne, ha tényleg készülne film, az imdb oldala még nem igazán győzött meg, hogy tényleg, nekem még pletyka szinten fut.:)

    VálaszTörlés
  2. Én is olvasnám már! Tegnap fejeztem be a Lingert, és nagyon felcsigázott! :) Jó is, hogy újra elolvastam, mert nem emlékeztem már mindenre.
    Pedig tényleg sötétkékek a betűk, nem olyan feltűnően, de nem sima fekete tintával nyomtatták, van egy halvány kékes beütése! Pár napja láttam egy könyvesboltban a Forevert, az vmiért barna lett (az eredeti borítója inkább piros), és annak a betűi is barnák, de az tényleg barna - nagyon szép! :D
    Filmről nincs több infóm, de az írónő is írt a honlapján erről, hogy melyik színészt/énekest tudná elképzelni a filmben!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.