J. K. Rowling - Harry Potter és a Halál Ereklyéi

 "Harry, mint mindig, most is a Privet Drive-on, az őt csecsemőkorában befogadó Dursley-család otthonában tölti az iskolai szünetet. Ám hetedik tanévét nem kezdheti el a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. A Főnix Rendje azon fáradozik, hogy biztos helyre szöktesse, ahol Voldemort és csatlósai nem találnak rá. De teljesítheti-e folytonos bujkálás és életveszély közepette a küldetést, melyet Dumbledore professzortól kapott?"

Elérkeztem a Harry Potter sorozat utolsó részéhez is - jó volt újraolvasni a könyveket (és párhuzamosan megnézni a filmeket) :) Egy molyos kihívás hatására kezdtem el újraolvasni a sorozatot, az első két részt hangoskönyvként, de a többit már a hagyományos módon (bár nagyon örülnék neki, ha Kern András felolvasná a többi könyvet is, mert nagyon tetszett az 1. két rész is!).

A befejező rész a sorozat megkoronázása - az események csúcspontja - Harry tudja, hogy nem mehet vissza a Roxfortba, a normális életéhez, hanem útra kell kelnie, hogy megkeresse Voldemort horcruxait és elpusztítsa őket, végül magát Voldemortot. Persze Ron és Hermione nem hagyják magára - miután gondoskodnak a családjaik biztonságáról,  és mindent megtesznek a küldetés teljesítése érdekében.
Harry ebben a könyvben állja ki a legnagyobb próbákat, eddig biztosnak hitt dolgokat veszít el - Hedviget, csalódik Ronban és dühös Dumbledorera. Eközben újra belelát Voldemort elméjébe, ami sok szenvedéssel jár, ám hasznosnak bizonyul ez a kapcsolat.
Miközben a trió bujkál és a horcruxok lehetséges helyét találgatja, Voldemort puccsal átveszi a hatalmat, üldözik a mugli származásúakat, a Roxfort élén Piton áll és két halálfaló is csatlakozik hozzá tanárként.

Ez a rész az egyik kedvencem - sok titokra végre fény derül, a könyv csúcspontja a 33-35. fejezetek, végre megismerjük egy fontos szereplő múltját és hogy kinek az oldalán állt; igaz elveszítünk régi ismerősöket, de a végén győz a jó :)

(Olyan jó lenne ha Rowling írna még egy (két) könyvet, amiben elmesélné mi lett az ostrom után, hogyan alakult az a 19 év, pl. látta-e azóta Harry Dursleyékat? Vagy hol dolgoznak? Hol laknak? De szerintem ezt már minden rajongónak a saját fantáziájára bízza az írónő. :(  )

5/5

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2008
Eredeti cím: Harry Potter and the Deathly Hallows
Oldalszám: 622
Ár: 4690 Ft
Borító: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.