J. K. Rowling - Harry Potter és a Félvér Herceg

  "A Voldemort elleni harc állása igencsak aggasztó: a baljós jeleket már a mugli kormányok is észlelik. Szaporodnak a rejtélyes halálesetek, katasztrófák. A három jó barát egy ideje aggódva figyeli a Reggeli Próféta halálozási rovatát, félve hogy ismerős névre bukkan. Dumbledore időről időre eltűnik Roxfortból. Senki nem tudja, hogy ilyenkor hol tartózkodik. Az élet azonban a háborús időkben sem csak harcból áll… A hatodévesek a hoppanálást gyakorolják, olykor rendkívül „érdekes” eredménnyel. A Wesley-ikrek üzleti tevékenysége egyre kiterjedtebb. Szerelmek szövődnek a felsőbb évesek között, a Roxfort házai és egyes lakói továbbra is kíméletlen versenyben állnak. Harry értékes segítséget kap a titokzatos Félvér Hercegtől. A jó és a gonosz közti frontvonal immár a Roxfortban húzódik. Harry igyekszik minél alaposabban megismerni Voldemort múltját, ifjúságát, hogy rátaláljon a Sötét Nagyúr sebezhető pontjára."

Baljósan indul az újabb HP regény - kiderül, hogy Caramelt leváltották és ő figyelmezteti a mugli miniszterelnököt a veszélyre egyúttal bemutatja utódját is. Piton leteszi Narcissa Malyfoynak a megszeghetetlen esküt, hogy segít Draconak egy feladat elvégzésében, amit maga a Sötét Nagyúr adott neki.
Harry nyara kicsit jobban indul, mint az előzőek - maga Dumbledore jön el érte, és viszi az Odúba, de előtte még találkoznak egy régi roxfortos tanárral Horatius Lumpsluckkal.
Harry gyanakszik Dracora, de hiába győzködi barátait arról, hogy a fiú halálfaló lett.
A hatodév is tartogat izgalmakat a három jó barátnak, kezdetét veszi a RAVASZ-képesítés megszerzését célzó évük - Harry és Ron az aurorszakmához szükséges tárgyakat veszik fel, utólag kiderül, hogy mehetnek bájitalra is, mert Lumpsluck lesz a bájitaltanár és Piton végre megkapja a sötét varázslatok kivédését! Harry egy régi bájitalkönyvből tanul és brillírozik egész évben, a Félvér Herceg szignóval ellátott könyv kiegészített bájital receptjeivel még Hermionét is lepipálja.
Mindeközben Dumbledorhoz jár külön órákra, amiken Voldermort élét ismeri meg, és ez segíteni fog feltárni Voldermort gyenge pontjait és az elpusztításának módját.
Persze Harryék magánélete is pörög tovább, Harry beleszeret Ginnybe, Harry pedig rájön arra, amit még Ron és Hermione nem akar bevallani maguknak sem :)
A könyv végén elvesztünk egy újabb kedves szereplőt, és Harryben tudatosul, hogy mi a dolga az évzáró után, és ettől eléggé elveszettnek érzi magát ... "mert nem élhet az egyik, amíg él a másik".

Halogattam ennek a bejegyzésnek a megírását, meg nem is jegyzeteltem olvasás közben, ezért ez most elég semmitmondó post lett :( De a lényeg ezt a könyvet is szeretem, egy átvezető sztori - ami felkészíti Harryt a végső harcra, megismerjük Voldermort múltját és gyengeségeit.

5/5

Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2006
Eredeti cím: Harry Potter and the Half-Blood Prince
Oldalszám: 619
Ár: 4980 Ft (az enyém még csak 3980 Ft volt)
Borító: 5/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.