Honlapajánló - 5 éves a KönyvmentőEzt az olvasásnépszerűsítő oldalt két ismerősöm készíti már évek óta, pontosan 5 éve. Az oldal sokat fejlődött ez idő alatt, de a cél – az olvasmányélményekhez kapcsolódó feladatok, a közösség kialakítása, a "könyvnevelde" megmaradt.
„Immáron 5 éve vagytok velünk, és segítetek megmenteni unalomban haldokló könyveinket, valamint népszerűsíteni az olvasást. Ez idő alatt a honlap és a Játék rengeteg fejlesztésen és átalakításon ment keresztül, de még nagyon sok minden van a tarsolyunkban, így nem áll meg a munka. Az 5 év alatt kifeljesztésre került a Varázsállat Emporium, ahol különleges varáslényeket fogadhattok örökbe és nevelhettek. Automatizálódott a Bájitalfőzés és a Boszorkánykonyha, valamint a 2015-ös év során a Könyvek Tusája tízfordulós országos vetélkedő is megrendezésre került, melyben összesen 44 csapat vett részt az ország minden tájáról. Ez úton is szeretnénk megköszönni a sok támogatást és pozitív visszajelzést, amit kaptunk Tőletek! Ha pedig még nem vagytok tagok, vagy nem ismeritek a Könyvmentő Játékot, akkor itt az idő, hogy Te is csatlakozz hozzánk!”„Válj naggyá! Válj hőssé! Válj Könyvmentővé!” - A készítők

 Mi is ez az oldal?

"A Könyvmentő játék Ördögné Kovács Mónika (adjunktus/NymE SEK) ötlete alapján valósult meg, Takács Eszterrel (informatikus könyvtáros szakos hallgató/NymE SEK) közös munka keretében. Ez az online játék tulajdonképpen a virtuális szerepjátékok és állat-neveldék ötvözéséből jött létre. A Könyvmentőben való részvétel regisztrációhoz kötött, amit a konyvmento.bplaced.net címen bárki elvégezhet.

A cél: „megmenteni a haldokló könyveket”. A játékosoknak tíz, előre kiválasztott könyvvel kapcsolatban kell kitölteniük egy-egy kérdéssort ahhoz, hogy úgynevezett életerő-pontokat szerezzenek.
Ha egy könyv a rá vonatkozó kérdések helyes válaszaiból megfelelő mennyiségű pontot összegyűjt, akkor a könyv szintet lép és átváltozik valamilyen misztikus lénnyé. Minden ilyen szintnek (azaz mágikus teremtménynek) egyedi tulajdonságai vannak, melyek szintenként egyre inkább megnehezítik a játékosok dolgát.

Egy könyvet úgy lehet megmenteni, ha annyi pontot gyűjtünk neki, hogy az elérje a legmagasabb szintet (tünde-szint). A játék ezen kívül tartalmaz még egy „Könyvnevelde” funkciót is. Itt a játékosok saját kedvenc könyvüket fogadhatják virtuálisan örökbe. Minden héten kapnak egy, a nevelt könyvükhöz tartozó kérdést, amire ha jól válaszolnak, virtuális fizetőeszközt (takit) nyernek. Ezt a virtuális pénzt beválthatják a Piactéren valamilyen nekik tetsző varázstárgyra, amivel egy kinevezést (egy címet) és valamennyi életerő-pontot szereznek."
- A 2013-ban írt honlapajánlómból

Megjegyzések