Havi zárás - Április

április 29, 2017
Azt hittem az április könyves téren izgalmasabb lesz - mármint, hogy több mindent mutatok itt a havi zárásban.
A mérleg: 1 ekönyv és az új Keri Smith könyv - és eladtam 5 könyvemet. :)
A könyvtárra nagyon rákaptam (szinte az összes olvasmányom innen volt), illetve kölcsön is kaptam ebben a hónapban könyvet, és csak egy sajátot olvastam el.
Jövő hónapban szeretnék majd arra a néhány még olvasatlan saját könyvemre koncentrálni ami van - főleg mivel az áprilisi terveim közül semmit sem sikerült teljesítenem - áttolom májusra ezt a 4-as csapatot.

Az olvasmányaimról:
Buszon olvasós
13 könyvet olvastam el, ami elég szép szám, de van benne egy képregény (amit először angolul, a héten pedig magyarul (újra)olvastam), egy verseskötet és két kisregény is.

Ebben a hónapban sikerült több régóta tervezett könyvre lecsapni és elolvasnom: ilyen volt a Briliáns barátnőm (kedvenc lett), On Sai Esővágy és Szabó T. Anna Törésteszt című novelláskötetei, Gaiman esszékötete, Rupi Kaur verseskötete és a 2,5. Bridget Jones történet.

'Szakmai' könyveket is olvastam több témakörből: a pszichológia (A csend ereje), könyvtár (Könyvtár és közösség) és internet (Megosztok, tehát vagyok).

Az újraolvasást is visszacsempésztem az olvasási terveimbe - így a tvsorozat hatására elolvastam megint a Tizenhárom okom volt könyvet, és Sarah Andersen új képregényét (angolul jobban tetszett amúgy, szóval ha egyszer beszerzem, akkor csak angolul).
Kitaláltam, hogy Anna Gavalda magyarul megjelent életművét is elolvasom - ehhez készítettem egy kihívást is, és a Kis kiruccanást teljesítettem is a listáról. Kíváncsi vagyok, hogy el tudom-e olvasni(újra) 2018. április 4-ig mind a 8 könyvet :D

Félbe is hagytam egy könyvet: Anne Rice A farkasok ajándéka könyvéről van szó. Nagy lelkesen elhoztam a könyvtárból, de a felénél (pár napja) meguntam. Egyszerűen nem kötött le a történet, sablonos, túlírt, nem volt hozzá türelmem. Gondoltam majd inkább netről elolvasom valami ismertetőből, hogy mi volt a sztori megoldása, de már annyira nem is érdekel. Sajnálom Anne, nagy-nagy kedvencem voltál, de ez a könyved nem tetszik nekem. :(

Az április amúgy pihentető volt: a húsvétnak hála több időm volt otthon (látszik az olvasmányaim számán is :D), kirándultunk is, az időjárásról meg ne is beszéljünk, bár a hónap első felében el voltam varázsolva az újjáéledő természettől.
A május  -remélem- jobb időt, egy-két ünnepnapot (szüli-névnapok), és sokféle olvasmányt fog hozni.

A többiek bolondos áprilisa:
Kritta, Nikkincs, Nita, Amadea, Heloise, Pupilla

2 megjegyzés:

  1. Ha nem is volt olyan "izgalmas", mint vártad, legalább tök sokat olvastál, pihentél, kikapcsolódtál! :) Az meg külön szuper, hogy a könyvfesztiválos hónapot sikerült mindössze egyetlen könyv beszerzésével megúsznod. ;) A Törésteszt engem is érdekel, nézegettem a feszten is, hogy megvegyem-e, de majd talán később olvasom el. A Briliáns barátnőmet is annyian szeretitek, hogy birizgál. :) Nem kéne blogokat olvasnom!!! :D

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez az április most kellően szeszélyes volt, reméljük májusban azért már kevésbé lesz rapszodikus az időjárás. :)
    Nem semmi, mennyi mindent olvastál!

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.