Néhány könyvről röviden

május 01, 2017
Ismét egy zanzás poszttal készültem, mert áprilisban több olyan olvasmányom is volt, ami nem ért meg egy blogbejegyzést, de itt is szeretnék megemlékezni róluk. [Ezeket a bejegyzéseket könyvekről röviden címke alatt találjátok ;) ]

Sylvia Löhken: A csend ereje 
Alapvetően érdekes és jó könyv az introvertált emberek 'működéséről', viszont sokat ismétel, csak egy bizonyos réteg (multiban dolgozók irodisták/vezetők) számára hoz sok konkrét példát.
3/5

Szabó T. Anna - Törésteszt
Nagyon kíváncsi voltam, hogy milyen novellákat írt az eddig a verseiről, meséiről ismert írónő. Olvastam már prózát tőle, a Senki madara nagyon szép könyv elvarázsolt több szempontból. Ezek a novellák 'falhozvágósak', már az első oldalon olyan történetekről olvastam, amik megdöbbentettek. Negatív élettörténetek, fájdalom, veszteség - ezek jutnak most utólag eszembe erről a kötetről. Érdemes elolvasni, de kell hozzá egy lelkiállapot!

4/5

Rupi Kaur - milk and honey 
Ez a verseskötet először talán a Tumblren jött szembe velem, nemrég Dóri írt róla. 
A női lét, boldogtalan gyerekkor, elhagyatottság, önmegismerés – ezekkel a szavakkal tudnám leírni ezt a kötetet. Nagyon személyesnek érződik és több benne a fájdalom, mint amire a cím alapján (tej és méz) gondoltam volna. Szakítás után 'ajánlom'. Megterhelő olvasni, de megvan a szépsége a sorainak és vallomásainak.
4/5

Tóth Máté - Könyvtár ​és közösség
Érdekes, aktuális tanulmány a mai könyvtárhelyzetről – laikusoknak is jó olvasmány, mert könnyen érthető, informatív. Jó belepillantani, hogy milyenek lehetnek a mai könyvtárak világszerte.
5/5

Anna Gavalda - Kis kiruccanás 
A kisregényben négy testvérről olvashatunk, akik egy hétvégét töltenek együtt, újra közel kerülnek egymáshoz. A gyorsan pergő párbeszédekkel, rövid leírásokkal operáló kisregényben több probléma is felbukkan. Igazi 'Gavaldás' történet – szórakoztat, kikapcsol, de el is gondolkodtat.
4/5

Helen Fielding - Bridget Jones babát vár
Roppantul rövid, de szórakoztató BJ sztori. Mindig jókat derülök a sajátos nyelvezetén, és a sok csetlés-botláson (de az a muffin elég durva volt :D).
4/5

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.