V. E. Schwab - Egy sötétebb mágia

Victoria Schwabtól 2013-ban olvastam először: Az Archívum is egy mágikus világba repített el, de az a könyve kevésbé fogott meg. 
Erről a regényről szerintem először Lobonál olvastam/hallottam. Egyből kíváncsivá tett, felkerült a várólistámra: mágia, London, izgalmas kalandok? Csak jó lehet, gondoltam ... , ahogy a tegnapi bejegyzésben elárultam - teljes mértékben megnyert magának ez a sorozat!

Az Egy sötétebb mágia világa a 19. században játszódik: viszont van benne egy csavar: 4 különböző világ létezik egymás mellett. Ezeket régen lezárták egymástól és csak bizonyos személyek járhatnak a 3 engedélyezett világ között. 

A főszereplőnk, Kell, egy antari (vérmágus), vagyis egy olyan mágikus erőkkel rendelkező személy, aki a vérével ajtókat tud nyitni a világokba. Ő, az általa Vörös Londonnak nevezett világban él, és a király megbízásából üzeneteket hoz-visz Fehér, Szürke és Vörös London között. 

A különféle világokat az eltérő mágiamennyiség különbözteti meg egymástól a legjobban: Vörös London virul, a legtöbben tudják használni és kezelni a mágiát. Szürke Londonból kiveszett (ez felel meg nagyjából a mi 19. századunknak), Fehér Londonban pedig csak kevesek birtokolják és csak az uralkodásra, az agresszióra használják ki.
A negyedik világ tiltott, ez Fekete London, ahol a mágia felemésztett minden halandót - a világok lezárása emiatt történt meg.

Kell nem csak üzenetek hoz-visz a világok között, hanem különféle apróságokkal is üzletel; nem mintha rászorulna, de az izgalom hajtja. Az egyik ilyen magánútján botlik Szürke Londonban Lina Bardba (az angol verzióban Lila/Delilah), az árva tolvajlányba, aki jó pár éve a maga ura és ügyesen használja a túlélésre a különféle fegyvereit. Lina vágya, hogy elhagyja az eddig ismert világát, lehetőleg egy hajón: kalóz lehessen és kalandozzon. 

tumblr fanart
Kettejük élete kényszerűségből összefonódik és ekkor indul be igazán a cselekmény: egy titokzatos, erőteljes tárgy sorsa függ tőlük, ami a világok közti egyensúly felborulását fenyegeti. Közben fény derül összeesküvésekre, titkokra, tele van fordulatokkal a regény. 

Szeretem a mágiáról szóló történeteket, és nagyon tetszett itt a megjelenése, a használata: az hogy nem mindenki fér hozzá, az eltérő elemekhez való vonzódásról, a különféle jelek és varázslatok mind érdekesek voltak.

Teljesen elmerültem ebben a könyvben! Schwab nagyon megfogott; érdekes világot és szereplőket teremtett, a jelenetek filmszerűen peregtek a szemem előtt, a torkom többször összeszorult annyira együtt lélegeztem a szereplőkkel - nem mostanában volt ilyen :) 

Csavaros, izgalmas és újszerű könyvsorozatba vágtam bele, kíváncsian várom még milyen bonyodalmakba kerülnek a későbbiekben a szereplők!
(A folytatás a tervek szerint szeptember közepén érkezik ;) )

5/5

Kiadó: Ventus Libro
Kiadás éve: 2017
Eredeti cím: A ​Darker Shade of Magic
Sorozat: Egy sötétebb mágia 1.
Oldalszám: 446
Ár: 3490 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
A mágikus apokalipszis után több részre hasad az univerzum. Kell herceg egy különös utazó, egy antari, aki képes eljutni az egymástól elzárt világokba: Szürke, Vörös és Fehér Londonba. Ezek a városok akkor sem különbözhetnének jobban, ha más-más földrészen lennének, de igazából nem földrajzi távolság van köztük, hanem dimenzióbeli. A trilógia első kötetében Kell herceg Vörös London vidám színekkel teli utcáit gyakran elhagyja Szürke London bűnözés fertőzte sikátoraiért és Fehér London hideg sivárságáért. Mágikus képességét sokan irigylik, miközben üzeneteket szállít a világok között. Egyik útja során veszélyes kalandba bonyolódik, és egy sötét mágia fenyegetésével kell megküzdenie. A pusztító erő abból a Fekete Londonból származik, melyet védekezésképp elzártak a mindörökre az emberi létezés terei elől. Kell nem menekülhet a gonosz hatalmától, de szerencsére társa akad a küzdelemben: a Szürke Londonból származó fiatal tolvaj lány, Lina.

2 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy neked is ennyire bejött, nagyon remélem, hogy a teljes sorozatot behozzák magyarul. Egyébként pont nemrég hallottam, hogy a harmadik rész eladásokban rávert komolyan ez első kettőre, úgyhogy lassan de biztosan komoly rajongói tábor épült fel a könyv körül

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Elvileg szeptember közepén érkezik a második rész :) Ez jó hír, örülök neki :)))

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.