Top 5 - Honlap blogoláshoz

április 07, 2017

Mivel a Top 5 rovatot az utóbbi időben csak az évszakos kedvenceim listázásához használom ezért előrukkoltam néhány ötlettel, amik közül ez az első. Azokat a honlapokat fogom bemutatni, amiket szoktam használni a blogolás megkönnyítéséhez.

Moly - a legnagyobb segítségem: az olvasmányok, várólisták, listák nyilvántartásához, inspirálódáshoz, beszélgetésekhez, könyveladáshoz. Annyira szeretem ezt az oldalt és azt hiszem elég jól ki is használom a funkcióit.

Goodreads - itt igazából az olvasmányaimat tartom nyilván, külföldi megjelenésű könyvekre szoktam rákeresni (Tumblren láttam rovathoz pl.). Értékeléseket itt csak felületesen szoktam olvasgatni, alapvetően a moly, és a blogok azokat amikről új olvasmányt szemelek ki. 

Ez is a Canvával készült :D
Tumblr - ez a blogplatform több szempontból is az életem része, köszönhetek neki ismeretségeket, inspirációt, nyugalmat amit a szép képek nézegetése nyújt, szakdolgozatot :D. Illetve szoktam 'illusztrációkat' is keresni az egyes bejegyzéseimhez, és ahogy említettem a Tumblren láttam rovatban szereplő könyveket is - értelemszerűen - innen merítem.

Canva - Az utóbbi időben egyre többször használom ezt az ingyenes, online képszerkesztő programot - blogoláshoz ideális. Rengeteg előre 'legyártott' elem használható belőle, választhatunk direkt platformra szabott képméretet (Facebook, A4-es, ikonkép, stb) közül. 

Líra - a többi könyves webshopot is szoktam böngészni, de igazából ebből szoktam nagyrészt összeállítani a Friss könyvek rovat elemeit, könnyen áttekinthető (megjelenési dátum), címlap, leírás, ár, stb szerint. A libri és a bookline oldalát kevésbé érzem kezesnek, az alexandráén meg néha fura dátumok vannak...

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.