Taylor Jenkins Reid - Egyetlen ​szerelmeim

Taylor Jenkins Reid az utóbbi évek egy legnépszerűbb amerikai írója, akinek könyveiben mindig érdekes sorsok, nagy szerelmek jelennek meg. Először az Evelyn ​hét férje regényét olvastam 2018-ban, majd tavaly belelkesedve azon, hogy a Könyvmolyképző sorban hozza a regényeit, nekiálltam a Daisy ​Jones & The Six-nek, majd angolul a Malibu Risingnak (azóta ez is megjelent magyarul). Az Egyetlen szerelmeim volt a következő a sorban, amelynek története nem volt ismeretlen számomra, mert néztem róla értékelő videót, de kíváncsi voltam, hogyan oldja fel a szerző a felvázolt problémát. A Számkivetett c. film jutott eszembe róla - a feleség szempontjából feldolgozva.

Emma épp békésen vacsorázik szüleivel és vőlegényével, amikor férje jelentkezik... Jesse évekkel korábban eltűnt egy helikopterbalestben, Emma meggyászolta, felszámolta a vele élt kaliforniai életét és visszaköltözött szülővárosukba, a Massachusetts államban található Actonba. 

Az ütős kezdő fejezet után, az időben főszereplőink kamaszkoráig visszaugorva követhetjük hogyan ismerkedtek meg, hogyan szerettek egymásba és fogadták meg, hogy felszámolják azt az életet, amit szüleik szántak nekik. Ez Emmának a családi könyvesboltban való munkát - Jesse-nek az olimpiai szintű úszást jelentette. Kaliforniába mentek egyetemre, összeházasodtak és álmaiknak éltek - rengeteget utaztak, munkájukat is ehhez igazították.

Miután Jesse eltűnt és már nem volt remény megtalálni, Emma meggyászolta és hazaköltözött szüleihez, az ismerős biztonságos környezetbe. Szép lassan magára talált, megszerette azokat a dolgokat, amiket kamaszként utált, majd a szerelem is bekopogtatott az ajtaján... A romokból egy más, de biztonságos és szeretetteli életet épített fel, amikor jött a hír, hogy 3 év után megtalálták Jesse-t. 

Emma érthető módon teljesen összezavarodott: szerelmes vőlegényébe, Sambe, de Jesse is az élete szerelme. Nem tudja mit tegyen - próbára kell állítania mindkét kapcsolatot, saját magát, céljait.

A szerző megoldása, ahogyan feloldotta ezt a helyzetet tetszett - életszerűnek tartom, és szépen beszél magáról a szerelem fázisairól, ill. a személyiségek fejlődéséről. Ami viszont nem tetszett, az Emma viselkedése. Amikor az egyik férfival van, akkor teljesen belé szerelmes, nem is érti, hogyan lehetne ez másként - de amikor a másikkal találkozik, akkor ugyanezt érzi vele kapcsolatban. Sok fájdalom (és szex) után végül rájön, hogy mit akar - ki ő és mik a céljai. 

Ismét hamar beszippantott ez a regény, olvastatta magát, kíváncsi voltam kit választ a főszereplő - de idegesített is a fentiek miatt. Illetve több párbeszéd mintha önsegítő könyvekből ugrott volna ki a kapcsolatokról - szerelemről, egy idő után nagyon tudatosan megfogalmazta minden szereplő hogy mit érez - mit szeretne - ez is néhol erőletettnek tűnt.

Fogok még olvasni a szerzőtől, annak ellenére, hogy még egy könyvére se adtam 5 csillagot. Remélem a KMK hozza sorban a regényeit - most legjobban a Carrie Soto is Back vonz, ami kapcsolódik a Malibu Rising világához.

3/5

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2023
Eredeti cím: One True Loves 
Fordító: Hajdú Beáta
Oldalszám: 368
Ár: 4299 Ft
Borító: 2/5 (szép-szép de a könyv nagy része télen játszódik, Emma is máshogy néz ki, de a külföldi borítókat se tudták eltalálni :D)

Fülszöveg:

Mit ​jelent igazán szeretni?

Emma Blair huszonévesen feleségül megy a gimnáziumi szerelméhez, Jessehez, és maguk mögött hagyva az otthonukat és az otthoni elvárásokat, kitalálják a saját életüket. Belevetik magukat az utazásba, élveznek minden boldog pillanatot, megragadnak minden izgalmas kalandot.

Az első házassági évfordulójuk napján Jesse éppen a Csendes-óceán felett forgat, amikor nyoma veszik a helikopterének és neki is. Azt hiszik, meghalt.

Emma, szakítva addigi életével, hazaköltözik, és megpróbál újra magára találni. Évekkel később, már túl a harmincon, összefut egy régi barátjával, Sammel, és újra szerelmes lesz. Amikor Sam eljegyzi, úgy érzi, újabb esélyt kapott a boldogságra.

Egészen addig, amíg fel nem bukkan Jesse. Kiderül, hogy életben van, és alig várja, hogy végre hazajusson hozzá. Emmának, akinek ettől a pillanattól fogva nemcsak egy vőlegénye, hanem egy férje is van, mélyen magába kell néznie – ki is ő valójában, és mire vágyik? –, miközben semmiképp sem szeretne fájdalmat okozni azoknak, akiket szeret.

Ki az ő egyetlen szerelme? Mit jelent tiszta szívből szeretni valakit? Emma tudja, hogy a szívére kell hallgatnia. Bár értené, hogy az mit súg neki!

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.