M. C. Beaton - Egy ​hölgy talpig pácban

2022 szeptemberében olvastam utoljára ebből a sorozatból, remélem az egy éves kihagyás ellenére a kiadó nem adja fel - még 3 rész van hátra. ;)

A Szegény Rokon Hotel éppen nem megy jól, ezért az üzemeltetői sorsot húznak, hogy ki szerezzen egy kis plusz pénzt. Mrs. Budley a csinos, harmincas éveiben járó özvegyasszony húzza a rövidebbet. Hiába tiltakozik, hogy rokonai nem fogadják, Sir Philip kiötöl egy remek tervet. Egy vidéki őrgrófhoz küldik vendégségbe, akiről tudják hogy nagyon idős, szenilis - Mrs. Budley szépen előadja majd magát mint távoli rokon és közben elemel valamilyen értékes apróságot a vendégeskedés alatt. A terv egyszerűnek tűnik, ám amikor megérkezik az özvegyasszony két szolgálójával, Bettyvel és Johnnal, akkor szembesülnek néhány változással...

Innentől az események ismét a Bridgerton sorozatok romantikus sztorijára hajaznak, persze jóval egyszerűbben és sok humorral. A romantikus álmok és vágyak mellett fontos szerepet kap természetesen a szálloda üzemeltetése, ill. a cégtársak élete. Lady Fortescue néhányszor már elgondolkodik azon, hogy felszámolja a hotelt és nyugalomban tölti - talán épp Sandhurst ezredes oldalán - az életét. Ennek persze Sir Philip több okból sem örülne. Miss Tonks vénlányként már kezdett lemondani az élet új lehetőségeiről, ám előtte is megcsillan valami más... Mrs. Budley pedig úgy tűnik életében először szerelmes lesz.

Intrikák, bálok és vacsorák tarkítják a pörgős eseményeket - több kínos és humoros jelenettel. 

Könnyed - rövid szórakoztatós olvasmány volt ez a kötet is - egy nap alatt befaltam :D Várom a következőt!

5/5

Kiadó: Lettero
Kiadás éve: 2023
Eredeti cím: Mrs Budley Falls from Grace
Sorozat: Deklassz' Szálloda 3.
Fordító: Hoppán Eszter
Oldalszám: 208
Ár: 3990 Ft
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Vendégből nincs hiány a különleges szállodában, amelyet Lady Fortescue és legatyásodott arisztokrata társai nyitottak. Pénzből viszont annál inkább!

Ezért a szálloda lelkes, ám teljesen amatőr vezetősége vakmerő ötlettel áll elő. Mi lenne, ha Eliza, a szép özvegy behálózná Peterhouse márkit? Úgy hírlik, a dúsgazdag öregúr agya már szita. Eliza gond nélkül kiadhatja magát rég nem látott rokonnak. A márki talán már arra sem képes, hogy észrevegye a különbséget egy unokahúg és a saját ágyrácsa között.

De a kastélyban totál más helyzet fogadja Elizát. Mert a márki nem aggastyán, nem is szenilis, ellenben meglehetősen jóképű. Blöff, segítség, vonzalom – aki másnak vermet át, maga esik szerelembe?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.