Tracy Rees - A vidéki templom titkai

Amikor a friss megjelenések között megláttam ezt a könyvet, azonnal megtetszett a borítója - a pasztell színek, a vízfestékes stílus, a kisváros látképe (a magyar borító amúgy sokkal kifejezőbb, mint az eredeti). A helyszín is vonzott, bár a fülszöveg kicsit félrevezető: ez nem egy csöpögős romantikus történet, ill. nem a rejtélyeken van a hangsúly, hanem a szereplők fejlődésén és a közösségépítésen. 

Gwen szülei tragikus halála után nagynénjéhez költözik, Hopley-ba. Heti két napot dolgozik egy irodában, szabadidejét a könyveivel tölti, vagy kötelességtudóan segít Mary néninek. Napjait a vasárnapi istentiszteleten való részvétel dobja fel, bár a néni el se tudja képzelni miért lehet ez vonzó egy fiatal lánynak. Gwen viszont szeret elmerülni a gondolataiban, beleolvasni a templom látogatókönyvébe, elképzelni a bejegyzéseket írók életét. Mindennapjai sivárak, szomorúak, és ezen sajnos nagynénje rideg és cinikus személyisége sem segít. 

Élete akkor változik meg, amikor Dave tiszteletes felhívására jelentkezik: át kell nézni a vendékönyvet, hogy lehetséges adományozókat találjanak, mielőtt a régi templom tetőzete a hívek fejére omlik. A kutatásban egy meglepő társa is akad: a vele egykorú Jarvis személyében, aki eddig a napjait részmunkaidős állása, a kocsma és a szülői ház között töltötte. 

Apránként egyre többet megtudunk szereplőinkről és kiderül, hogy sorsuk nagyon hasonló: kreatív oldalukat elnyomták és inkább visszabújtak csigaházukba. A közös munka a kezdeti döccenők után igazi örömforrás lesz és egyre több sikert is elkönyvelhetnek. 

Végtelenül kedves ez a könyv, nem okoz sok meglepetést, de nagyon megnyugtató volt olvasni. Hamar behúzott a hangulata, a szép helyszín, ami erősen emlékeztetett az Agatha Raisin-sorozat világára (kisvárosi, falusi Anglia). Gwen intorvertált személyiségével szerintem sokan együtt tudunk érezni, de neki a gyász is megnehezíti az életét. Jarvis szintén tartogat meglepetéseket - az első benyomás negatív képe fokozatosan oszlik el, főleg miután ő is elkezdi összeszedni magát. Jarvis és Gwen első pillantásra egy össze nem illő páros, de szépen kibomlik a történetük, mindketten sokat fejlődnek, lépéseket tesznek a fejlődésük érdekében. 

A történet egyrészt az adománygyűjtésről szól, a kisvároshoz kapcsolódó szereplőkről és két főhős fejlődéséről. 

Jó szívvel ajánlom ezt a könyvet, ha szeretitek a vidéki, kis közösségekben játszódó regényeket, amikbe jó belemerülni, vagy vágytok egy szívet melengető regényre!

The Little Christmas House címmel megjelent már egy folytatása is, amiben a fülszöveg szerint két másik karakter életébe pillanthatunk bele - ráadásul karácsonykor, ezt is olvasnom kell! :)

5/5

Kiadó: Kossuth
Kiadás éve: 2022
Eredeti cím: Hidden Secrets at the Little Village Church
Fordító: Kertész Edina
Oldalszám: 320
Ár: 3990 Ft (Rendeld meg olcsóbban a kiadótól!)
Borító: 5/5

Fülszöveg:

„Talán ​ez mentette meg az életem…” – Gwen szeme megakadt a régi vendégkönyvben lévő sietős macskakaparáson. És máris a bájos Hopley-t övező rejtély kellős közepén találta magát…
Egy családi tragédia következtében Gwen Stanley összetört szívvel magára marad. Nincs kihez fordulnia, így Mary nagynénje hopley-i házába menekül, az angol vidék egy távoli szegletébe. A szélfútta mezőket járva a múltba réved, és életében most először elveszettnek érzi magát. Egészen addig, míg be nem lép a falu szélén található bájos, ám elhagyatott templomba, ahol egy könyvre bukkan, tele a helybéliek titkaival, és nekilát, hogy kibogozza a rejtélyt, ami a zárt kis közösség központi alakjait érinti. Amikor Gwen belebotlik a helyi, jóképű művészbe, Jarvisbe, azonnal megérzi a köztük lévő vonzalmat. Megosztja a férfival a könyvet és a titkokat, és együtt próbálják felkutatni az asszonyt, aki kulcs lehet a rejtélyhez, és segíthet megmenteni a kis templomot. Gwen lassan beleszeret Javisbe, de időközben felfedez valamit a férfi múltjában. Tényleg bízhat benne? És a könyvbeli rejtély közelebb hozza őket egymáshoz, vagy összetöri Gwen meggyötört szívét?

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.