Friss könyvek - Augusztus

július 04, 2022

 

Marie Benedict&Victoria Christopher Murray - Belle, ​a könyvtár királynője

Megjelenik: 2022. augusztus 5, Libri, 4499 Ft
Belle ​da Costa Greene kivételes műveltséggel és hibátlan ízléssel megáldott fiatal nő, aki egy nap hihetetlen lehetőséget kap az élettől. A félelmetes hírű bankár, J. P. Morgan magánkönyvtárost keres, valakit, aki segíthet neki az egyedülálló kéziratok és a ritka műkincsek beszerzésében. Belle elnyeri az állást, és rátermettségével, szakmai tudásával kivívja munkaadója megbecsülését. A lány előtt csakhamar minden ajtó kitárul, és otthonosan mozog New York legelőkelőbb szalonjaiban éppúgy, mint a műkincspiacon, egy olyan világban, ahol korábban kizárólag férfiak voltak képesek érvényesülni. A sikernek azonban komoly ára van. Belle ugyanis súlyos titkot őriz: a valódi neve Belle Marion Greener, a lánya annak a Richard Greenernek, aki a Harvard első színes bőrű hallgatójaként, majd elszánt feketejogi aktivistaként szerzett hírnevet. Ahhoz, hogy megtartsa állását és a legfelsőbb körökben kivívott pozícióját, Belle-nek súlyos áldozatot kell hoznia. El kell távolodnia a családjától, meg kell tagadnia a gyökereit, és még a hozzá legközelebb állókat sem fogadhatja bizalmába. Megéri azonban ilyen terhet cipelni azért, hogy teljesüljenek az álmai? A Belle, a könyvtár királynője egy különleges személyiség története, aki egy olyan világ megkerülhetetlen alakjává vált, amelyik, ha tisztában lett volna valódi kilétével, sosem ismerte volna el a képességeit.

Shelby Van Pelt - A ​boldogságnak nyolc karja van 
Megjelenik: 2022. augusztus 8, General Press, 4990 Ft
Elbűvölő, szellemes és letehetetlen történet barátságról, számvetésről és reményről, középpontjában egy özvegy és egy óriáspolip valószínűtlen kapcsolatával.
A hetvenéves Tova Sullivan mindig is azt vallotta, hogy az a legjobb terápia, ha az ember elfoglalja magát. Így hát amikor a férje meghal, ő takarítói állást vállal a Sowell Bay-i Akváriumban. Úgy érzi, az akvárium néma lakóinak a társaságában megnyugszik a lelke.
Az egyik esti műszak alkalmával Tova megmenti a tartályából rendszeresen kiszökő, mérhetetlenül kíváncsi csendes-óceáni óriáspolipot, Marcellust. A polip és az asszony barátságot köt, és Marcellus, aki a fogságban töltött évek során remek megfigyelőképességre tett szert, elhatározza, hogy fényt derít Tova múltjának legnagyobb rejtélyére: a fia eltűnésére. Vajon sikerül felszínre hoznia az igazságot, mielőtt túl késő lenne?
AZ AMAZON 2022 EDDIGI LEGJOBB KÖNYVEI LISTÁJÁNAK ELSŐ HELYÉRŐL

Georges Simenon - Maigret ​és az éjjeli utas
Megjelenik: 2022. augusztus 9, Agave, 2980 Ft
Mi történik, ha Maigret leruccan pár napra vidékre nyugdíjas kollégájához pihenni, és megkóstolni a kitűnő helyi lazacot? Gyilkosság.
Ráadásul a főfelügyelőre rálőnek, és lőtt sebével az ágyat nyomja. Vajon fekve is le lehet folytatni egy nyomozást?
Maigret jószerivel csak Bergerac piacterét láthatja, de lelki szemei előtt semmi nem marad rejtve abból, amit a kisváros egyes lakói nagyon is szeretnének eltitkolni…

Melissa Broder - Halak 

Megjelenik: 2022. augusztus 19, Park Kiadó, 3500 Ft
„Hosszú ​ideje úgy éreztem, hogy ha elkezdenék sírni, nem hagynám abba – hogy ha végre felhasadnék, semmi sem tudná visszatartani kibuggyanó zsigereimet. Féltem, hogy mi jönne ki belőlem: mit látnék, mit látnának mások. Féltem, hogy az érzelmek felfalnának. […] Nem terveztem feltenni a kérdést, hogy merre tartok, vagy hogy tényleg arra akarok-e menni. Hogy egyáltalán tartok-e valahova. De most valahogy szipogni kezdtem.”
Lucy nem érzi jól magát a bőrében: kilenc éve írja Szapphóról szóló disszertációját, kapcsolata kihűlőfélben van. Amikor váratlanul szakít a barátjával, a mélypontot követően Los Angelesben élő nővére ráveszi, hogy töltse az ő házában a nyarat, és vigyázzon a kutyájára. Annika otthona egy gyönyörű üvegkocka Venice tengerpartján, de Lucy szorongása nem sokat enyhül, hiába Dominic, a feltétel nélkül ragaszkodó rókakopó, a kapcsolatfüggőket kezelő csoportterápia görög drámába illő női kórusa vagy éppen a sűrű Tinder-portyái.
Azonban minden megváltozik, amikor egyik éjjel a sziklákon magányosan üldögélő nőt megbabonázza egy kísértetiesen vonzó úszó. Felfedezve, ki is ő valójában, a kapcsolatuk és Lucy elképzelése az igazi szerelemről gyökeresen átalakul.
Melissa Broder mesterien vegyíti az érzékletes realizmust a szédítő képzelettel, a kacagtató őszinteséget a vérpezsdítő erotikummal. A Halak egy rögeszmés szerelem története, amelyben a másik puszta léte felborít mindent, amit a főhős gondolt szerelemről, vágyról és az élet értelméről.
Melissa Broder író, költő, esszéista. Verseiért Pushcart-díjat kapott. Ír a The New York Timesnak, az Elle.com-nak, a Vogue Italiának. Jelenleg Los Angelesben él.

Paula Hawkins - Vakfolt
Megjelenik: 2022. augusztus 25, 21. Század Kiadó, 2990  Ft
Hogy ​mondhatsz ilyet? Hogy lehetsz ilyen vaksi?
Edie, Jake és Ryan gyerekkoruk óta elválaszthatatlan jóbarátok. Ők hárman – szemben az egész világgal. Edie azt hitte, ez a kötelék mindent kibír. Így aztán amikor Jake-et brutálisan meggyilkolják, és Ryant vádolják a gyilkossággal, Edie világa darabjaira hullik.
A nő évek óta most először magára marad. Az isten háta mögötti házban lakik, ahol előtte kettesben éltek Jake-kel. Edie-t porig sújtották az események, és halálra rémült – amire jó oka van. Valaki figyeli. Valaki csak erre a pillanatra várt. Most, hogy Edie magára maradt, újra szembe kell néznie a múlt darabkáival, amelyeket igyekezett a szőnyeg alá söpörni.
Paula Hawkins a világ egyik legismertebb és legsikeresebb thrillerszerzője. Zimbabwéban született, és 1989-ben költözött Londonba. Könyvei sikere előtt újságíróként dolgozott. A lány a vonaton 2015-ben, A víz mélyén pedig 2017-ben jelent meg, előbbiből 2016-ban listavezető amerikai film készült, a főszerepben Emily Blunttal. Könyvei világszerte több mint huszonhét millió példányban keltek el. A lány a vonaton 2015 legjobban fogyó könyve lett, és a könyvkiadás szinte minden rekordját megdöntötte: negyvenhat nyelvre fordították le, ötven országban jelent meg, több mint száz hétig nem került le a New York Times bestsellerlistájáról – ebből negyven hetet a lista élén töltött.

Joe Hill - Locke ​& Key – Az aranykor 
Megjelenik: 2022. augusztus 28, Fumax, 8995 Ft
A ​Locke-család és a Kulcsház hosszú történelmének egy eddig ismeretlen fejezetébe nyerhetünk bepillantást ebben a kötetben, amely végül a várva várt, a legendás Sandman-univerzummal közös történetben csúcsosodik ki!
A Locke família immár kétszáz éve lakik Kulcsházban, ahol a valóság meghasad, és vad árnyak járják az ódon folyosókat. A Locke mesterkovácsok készítik, és őrzik azokat a lehetetlen kulcsokat, amelyekkel csodákra nyíló kapuk ugyanúgy nyithatók, mint a kimondhatatlan gonoszság lakatjai.
Chamberlin Locke és összetartó családja a XX. század elején kíváncsian és optimistán tekint a jövőbe. Hamar elszabadul azonban a sötétség: kitör az első világháború és végigsöpör a világon, a Locke-oknak pedig dönteniük kell, vállalnak-e szerepet a világégésben, és ha igen, mifélét? Bezárkóznak és igyekeznek tudomást sem venni róla, vagy a hatalmas kulcsokkal a kezükben alászállnak a csataterekre, pusztulást és rettegést szórva az ellenségre?
A döntésen áll vagy bukik a Locke-család sorsa és az, hogy további életük álom vagy pokolbéli rémálom lesz-e.
A két mesemondó fejedelem, Joe Hill és Gabriel Rodriguez visszatért, megtámogatva a közreműködő Neil Gaimannel!
A kötet tartalmazza: Locke&Key – Small World, Open the Moon, Face the Music, …In Pale Battalions Go… és Hell & Gone.

Jeff VanderMeer - Kolibri ​szalamandra
Megjelenik: 2022. augusztus 30, Agave, 4980 Ft
Zseniális ​spekulatív thriller az Expedíció szerzőjétől sötét összeesküvésről, veszélyeztetett fajokról és a lehetséges világvégéről.
„Jane Smith” biztonsági tanácsadó kap egy borítékot, benne egy raktár kulcsával, amely egy kitömött kolibrit és egy kitömött szalamandrához vezető nyomokat rejt. Silvina, a halott nő, aki az üzenetet hátrahagyta, hírhedt ökoterrorista volt és egy argentin iparmágnás lánya. Amikor Jane elviszi a kolibrit a raktárból, olyan események sorozatát indítja el, amelyek hamar kicsúsznak az irányítása alól.
Nemsokára Jane és a családja is veszélybe kerül, és alig néhány szövetséges segít megérteni neki a veszély valódi mértékét. Vajon az egyetlen út a biztonságba, ha követi Silvina lépteit? Vagy túl késő leállni? Miközben Jane kétségbeesetten keresi a válaszokat arra, miért vette fel vele a kapcsolatot Silvina, ő – és talán a világ is – kifut az időből.
A Kolibri szalamandra Jeff VanderMeer kápráztató, filmszerű stílusának legjavát nyújtja. Feszes és váratlan csavarokkal teli történetté szövi a klímaváltozás, az identitás és az általunk lakott világ legalapvetőbb kérdéseit.

Lindsay Squire - Természetmágia
Megjelenik: 2022. augusztus 31, Bioenergetic, 4490 Ft
Az ​Erdei Boszorka útmutatója bevezet a titkos mesterségbe, egyszerű varázslásokkal, ötletekkel, trükkökkel és rituálékkal segítve a kezdők első lépéseit. A gyakorláshoz szükséges eszközök és alapanyagok minden háztartásban megtalálhatók, vagy könnyen beszerezhetők.Fedezd fel a természetmágiában rejlő gazdagságot, és szabadítsd fel a varázserődet. Tanuld meg, hogyan változtatja meg a mágia az életedet, élj modern boszorkányéletet!
A mágia erejével képes vagy megváltoztatni az önmagadhoz, a többi emberhez és a természethez fűződő viszonyodat. Az Erdei Boszorka saját grimoárjából vett, kipróbált és jól bevált praktikáit, titkos receptjeit osztja meg veled, hogy birtokában lehess mindazon tudásnak, amire ezen a varázslatos úton szükséged lehet:
-A boszorkánymesterség első lépései
-A védelmet és a jóllétet szolgáló bűbáj-A boszorkány évkerék-Varázslás-Szín- és gyertyamágia
-Gyógynövények
-Jóslás: tarot, jövőbelátás, inga
-Saját pecsétrajz készítése
-A boszorkány kapcsolata a Holddal és-a természettel
-Praktikák titkos boszorkányoknak
… és még sok minden más!
Találj rá a saját mágikus utadra, fogadd magadba a természethez kötődő boszorkányság csodálatos világát. Tartsd mindig szem előtt a wicca erkölcsi intelmet:
„Tégy, amit akarsz, amíg nem ártasz vele senkinek!”

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.