Néznivalók a borongós estékre

november 05, 2018
Az aktuális Témázunk bejegyzésekben az olvasás és a könyvek világán túl, azokról a sorozatokról fogunk mesélni amik a képernyők elé szegeznek minket éselvesznekazolvasásiidőnkből
Szinte mindegyik kapcsolódik a könyvekhez - vagy abból készült, vagy készült hozzá regény is :)

Jelenleg ezeket nézem:

Anne (2017)
L.M. Montgomery ifjúsági regényéből készült legújabb adaptáció. Nekem kimaradtak a könyvek, és a korábbi adaptációk így teljesen új élményt nyújt. Anne történetét kicsit realisztikusabban, komorabban mutatja be ez a  feldolgozás – de ez csak előnyére válik. Az első néhány epizód már ősszel játszódik – nagyon szép jelenetekkel, ezért is örülök, hogy most nekiálltam. Már az első hat részt megnéztem és imádom.
Popkultcsajokstb podcastjában hallottam róla és győződtem meg, hogy ez kell nekem. :)
A boszorkányok elveszett könyve (2018)
Anett lelkes tweetjei miatt kezdtem el nézni ezt a sorozatot, ami szuper az őszi napokra. Boszorkányok - vámpírok, könyvtárak!!, Velence és még sok szép helyszín. A történet kicsit kiszámítható, de engem az első részektől megfogott.
Deborah Harkness könyvsorozatából készült, de ennek olvasásától Amadea régi, még freeblogos kiakadós posztja, és a többi negatív vélemény elrettent.

Ki vagy, doki? (2005-)

Az elmúlt években lelkesen végignéztem az új évadot, és mindig kicsit beleszerettem az aktuális Doktorba (David Tennant volt az abszolút kedvencem). Most viszont a 11. évadban egy nagy változás történt, egy nő alakítja a 13. Doktort, Jodie Whittaker! Szerencsére nagyon hamar megbarátkoztam vele (a Broadchurch sorozat - szintén nagyon ajánlom!) már ismerős volt - és az első három rész megnézése után azt mondhatom, hogy jó lesz ez! :D
Könyves vonatkozás - a sorozat évtizedes sikere miatt elkerülhetetlen, hogy ne szülessenek könyvadaptáció is - néhányat én is olvastam: Shada, A halál városa.

 Új évadra várva:

Hatalmas kis hazugságok (2017)
Szintén ismerősök pozitív véleményei miatt vágtam bele, Liane Moriarty regényéből készült sorozatba. Nagyon hamar beszippantott - erős érzelmeket vált ki a nézőből, és folyamatosan fenntartja az érdeklődést. Egy hét alatt végignéztem az első évadot, ami 7 részből állt. A könyv eseményeit elvileg pontosan követi (én még nem olvastam, és kicsit bánom, hogy nem annak álltam előbb neki - de ettől függetlenül tervben van), a második évad továbbgondolja az eseményeket (és még Merly Streep is játszani fog benne!).
Cormoran Strike (2017)
Az első évadban feldolgozták a 3 regény eseményeit, nemrég megjelent a 4. - amit és a tvsorozat folytatását is izgatottan várom. A sorozatbeli Cormoran talán kicsit más mint a regénybeli; amikor kiderült hogy ki fogja játszani túl szépnek gondoltam, de már megbarátkoztam vele és az egyik kedvenc sorozatom lett. A 4. regény valószínűleg jövő tavasszal érkezik, addig szeretném újraolvasni a sorozatot. :D

13 okom volt (2017)
A Hatalmas kis hazugságokhoz hasonlóan az első évad a könyvet veszi alapul, ami nagyon megfogott. A második évad továbbviszi az eseményeket, néhol kissé túlzóan, de még ez is tetszett nagyjából. A 3. évad folytatják gondolom a továbbgondolt szálakat, és a 2. évad elég meredek helyzetben ért véget, ami garantálja hogy megnézzük az új részeket.


Amiket tervezek nézni:

Kisasszonyok (2017)

Szintén egy könyvadaptáció (mostanában sok ilyet nézek – szeretnék nézni :D) – erről legutóbbi adásában Brigi és Tünde mesélt. A könyv kedvencem volt régen, amikor olvastam, ez a sorozat verzió elvileg kiküszöböli annak hibáit (amik akkor nem tűntek fel). A kedves, régimódi hangulat miatt jó őszi – téli kuckózáshoz.

Ordeal by Innocence / Az alibi (2018)
Snitten dobta fel a frissek között, hogy Niki megnézte Agatha Christie Az alibi c. regények adaptációját (a regényt szerencsére már olvastam, épp egy éve). Ez egy 3 részes minisorozat, az előzetes alapján nagyon látványos ééés játszik benne Bill Nighy is.

Mielőtt nekiálltam írni ezt a bejegyzést, azt hittem csak 4-5 sorozatról tudok majd mesélni, ezzel szemben folyamatosan jutottak eszembe a kedvenc néznivalóim, amiket mindenképp meg akartam említeni :D

A többiek sorozatajánlói:
Pupilla, Anett, ZenkaAnaria, Nima

Utóvédként ismét lehet csatlakozni ;)
Bea

10 megjegyzés:

  1. Anne! Igen! :)
    A boszorkányok elveszett könyve ott van mindenkinél, de nekem 2 rész után nem jön be, még pár rész esélyt kap.
    Strike természetesen, és a Ki vagy, doki?-n (de bénán néz ez így ki) gondolkodom, hogy elkezdem legelölről, anno talán 2 részig jutottam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anne nagyon cuki, de van benne realitás, és komorság - nagyon tetszik emiatt!
      Igen, ez most nagyon pörög mindenkinél - próbáld meg, hátha bevonz ;)
      Huh Strikeot nagyon ajánlom, ha szereted Londondt és a krimiket! DW meg elég változó - én időről időre kicsit megutáltam, untam és beleszerettem újra.

      Törlés
  2. Ó, én olyan nagy Doctor Who rajongó voltam! Imádtam! Hátigen, David Tennant volt az igazi, de én Matt Smith-t is nagyon szerettem. Aztán itt abbamaradt a rajongás. Most az új részekbe bele akarok nézni, mert egyrészt vagány, hogy nő lett az új doki- Jézusom milyen nagy zúgolódás volt miatt anno, amikor bejelentették, másrészt Jodie Whittaker szerintem nagyon jó színésznő. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor pacsi! :))) Nézd, szerintem nagyon jó - mondjuk úgy érzem elég sok idő kimaradt az előző évad és e között, így kicsit olyan mintha valami teljesen új sorozat lenne (végülis az :D)

      Törlés
  3. Nahát, Meryl Streep is lesz a BLL-ben? :) De jó! Ideje folytatnom! :)
    Anne is nagyon hangulatosnak tűnik tényleg. Azon meg jót röhögtem, hogy szegény Tom Burke "túl szép" Strike-nak. XD :D Valóban néha nem elég megroggyant és ápolatlan szegényke, én főleg a harmadik évadban találtam kicsit túl jólfésültnek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizooony, amikor rákerestem a poszt írásakor akkor lelkesedtem fel még jobban, hogy ő is szerepelni fog!
      De tényleg :D Még amikor csak beharangozták, hogy ő lesz, rákerestem, mert nem ismertem és ez volt a véleményem. De szépen megcáfolt, imádom! :D

      Törlés
  4. Úh, a BLL-t nem csak Streep miatt várom, hanem hogy vajon mi lett a vége után. Annyi kérdésem volt, hogy remélem jól elkapják majd a 2. évadot is. De jó, hogy még egy embert behúzott a boszorkányos sorozat (jogdíjat kérek a tv-csatornától már ezért :D:D), tipikusan őszi sorozat szerintem is. Anne-t felírtam a megnézendő listámra, viszont a 13 okom voltat sosem fogom megnézni, mert a könyvet elképesztően untam, és nem is értem, hogy hogyan lehetett belőle második évad, hogyha.... (nem akarok spoilerezni, csak nem értem). Kicsit úgy tűnik ez a több bőrt is lehúzunk róla típusa. Ahhoz képest, hogy azt hitted nem nézel sok sorozatot tök hosszú lett a posztod. Lebuktál :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Anett - simán :D
      Anne nagyon cuki, a 13 okom volt könyvet én anno szerettem, a sorozat viszont túl lett tolva, bonyolítva.
      Igazából szégyentelen sorozatfüggő vagyok :D (Régen 5-7 sorozatot néztem párhuzamosan).

      Törlés
  5. én el nem tudom képzelni, hogy lehet a BLL-t folytatni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem csinálnak belőle egy sima családi-iskolai drámasorozatot - gondolom hogyan dolgozzák fel a megváltozott körülményeket, hogyan alakulnak a barátságok tovább.

      Törlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.