Év végi hajrá! BookTag

december 19, 2017
Nikinél láttam ezt a booktaget - gondoltam a hónap és az év végén érdekes lesz kitölteni - akinek tetszik, vigye ;)

1. Milyen könyvet kezdtél el, amit még be kell fejezned?
Jelenleg az Ajándékba adlak (My True Love Gave to Me) karácsonyi történetgyűjteményt olvasom, mert már a megjelenése óta nézegettem.

2. Van úgynevezett őszi könyved, amivel könnyebben átlépsz az év végi időszakba? 
(Fura ez a kérdés, de rákerestem és az angol nyelvű kérdéssor is erre kíváncsi.)
Általában szeretek az évszakhoz illő könyveket olvasni - ősszel ősszel játszódó történetet, vagy krimit, kicsit sötétebb történeteket. Karácsony közeledtével meg jöhetnek az édes, csöpögős sztorik - idén egész sok kimondottan karácsonyi történetet olvastam.

3. Milyen új megjelenést vársz még? 
Decemberre már semmit és nehézkesen gyűlik a januári friss könyvek bejegyzés anyaga is. Most az eddig megvásárolt, kikölcsönzött szépségekre szeretnék fókuszálni.

4. Mi az a 3 könyv, amit idén még el szeretnél olvasni? 
Jonas Jonasson: A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt - ezt Miamona kihívására, ez lesz az utolsó olvasmányom, szóval ezt mindenképpen elolvasom.
Szeretnék sajátok közül is olvasni: Sarah Perry: Az essexi kígyó, és Joanne Harris: A St. Oswald fiúiskola van betervezve elsősorban. Ezen kívül persze jó pár érdekes könyv pihen a polcaimon a könyvtárból is (pl: Minden madár az égen, Kristin Hannah Fülemüle, A papírmágus, A court of thorns and roses - tüskék és rózsák udvara).

5. Van-e könyv, ami még esélyes az "év könyve" címre? 
Mindhárom fent említett könyv elég népszerű és jó regénynek tűnik, remélem avathatok kedvencet közülük! Amúgy már elkezdtem összegyűjteni egy molyos polcon az idén legjobbnak ítélt könyveket.

6. Elkezdted-e már a jövő évi tervezést?
Bizony, már a bejegyzés is kész. Ezt még kiegészítem azzal, hogy szeretnék három könyvsorozatot mindenképpen elolvasni ill. újraolvasni - a Cormoran Strikeot, az Úr sötét anyagai trilógiát ill. Böszörményi Gyulától az Ambrózy báró eseteit.

Pupilla is kitöltötte :)

2 megjegyzés:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.