Sarah Andersen - Herding ​Cats

Most biztos többen meglepődtök, hogyan tudok írni a márciusban még csak az USA-ban megjelenő képregényről... A válasz: Netgalley. Az oldal elektronikus formában lehetővé tette számomra, hogy már most elolvassam a képregényt. (Amúgy csak próbaképpen beírtam a címet, hogy esetleg lehet e kérni és lőn :D)

http://sarahcandersen.com/post/165400702457
Sarah Andersen két képregényéről már írtam korábban és sajnáltam, hogy idén nem láthattam őt magát is, amikor Budapestre látogatott. Fantasztikus milyen sikert ért el a képkockáival, annyira megfogja a generációnk problémáit, hülyeségeit.

A harmadik gyűjteményben - amiből több képsor már ismerős volt a Facebook oldaláról ill. a magyar oldalról, ahol Tót Barbara fordítja le a képkockákat - hasonló témákat, problémákat, élethelyzeteket mutat be, mint a korábbi két kötet. Az olyan apróságoktól kezdve, hogy milyen rajongást tud kiváltani egy cica, milyen félelmekkel élünk együtt, hogyan teszünk néha/sokszor magunknak rosszat. Néhány közvetett aktualitással is találkozhatunk: a világ híreire reagálva, vagy az internet negatív oldalait bemutatva.

http://sarahcandersen.com/post/165045534069
Az előző kötet koncepciójához hasonlóan az utolsó negyedben itt sem 'sima' képregénykockákat találunk: Sarah egy kis útmutatót ad a fiatal kreatívoknak, hogyan érvényesüljenek az internet korában - hogyan kezeljék a kritikát, a negatív véleményt, a sima trollkodást. 

Most is jópofa volt, ahogy az előző két kötet is, de több rész ismerős volt, így nem volt akkora élmény most újra látni. Akinek tetszik a SA munkája mindenképp szerezze be, ill. a kötet kreatívokat, buzdító része miatt jó ajándék lehet fiatal művészpalántáknak.

4/5

Kiadó: Andrews McMeel
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 128
Borító: 5/5

Fülszöveg:
Sarah's Scribbles, Goodreads Choice Award for 2016: Best Graphic Novels & Comics„. . . author Sarah Andersen uses hilarious (and adorable) comics to illustrate the very specific growing pains that occur on your way to becoming a mature, put-together grownup. Andersen’s spot-on illustrations also show how to navigate this newfound adulthood once you arrive, since maturity is equally as hard to maintain as it is to find … ” – The Huffington PostSarah valiantly struggles with waking up in the morning, being productive, and dealing with social situations. Sarah's Scribbles is the comic strip that follows her life, finding humor in living as an adulting introvert that is at times weird, awkward, and embarrassing.

Nincsenek megjegyzések:

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.