Friss könyvek - Október

október 13, 2016
Beindult az őszi könyvkiadás - nem győzöm frissíteni a bejegyzést :)

Jeanette Winterson - Az ​időszakadék
Megjelenik: 2016. október 3., 2990 Ft, Kossuth Kiadó
"Új-Bohémia, Egyesült Államok. Vihar. Egy fekete férfi fehér leánycsecsemőt talál egy kórház babamentő inkubátorában. Magához veszi, maga sem tudja, miért, hazaviszi – és felneveli.
London, Anglia. Leo Kaiser remekül érti a pénzcsinálás módozatait, de nem tud mit kezdeni mérhetetlen féltékenységével. Legjobb barátját azzal gyanúsítja, hogy születendő gyermekének valójában ő az apja.
Új-Bohémia, 17 év múlva. Egy fiú és egy lány egymásba szeretnek, de fogalmuk sincs, kik is ők valójában – a felfedezés új világot nyit meg előttük."
Helen Fielding - Bridget Jones babát vár 
Megjelenik: 2016. október ?, 2990 Ft, Európa Kiadó
Bridget Jonest egyre többet kínozzák az Önelégült Anyák, folyton figyelmeztetve rá, hogy ketyeg a biológiai órája: most kell szülnie, ha még szülni akar valaha. Meg hát maga Bridget is már mindenhol terhes anyákat lát. Igaz, továbbra sem veti meg az italt, és ez hallucinációkat is okozhat - de ez biztos, hogy folyton klasszikus Bridget Jones-os helyzetekbe sodorja őt. Mondjuk, romantikusnak látszó röpke kalandokba. És egyszer csak Bridget azt gyanítja, hogy elkezdődött nála a klimax. De egy terhességi teszt hamar kideríti, hogy nem erről van szó. Bridget terhes! Áldott állapotban van! Igaz, nem egészen úgy esett meg a dolog, ahogy álmodott róla, de attól még boldog. Már amennyire boldog lehet a kismama, akinek agyában az ultrahangos vizsgálat és a terhestorna megható (vagy épp vicces) pillanataiban is egyre az dörömböl az agyában: "De ki az apa?"
Sarah Andersen - Felnőni ​kiábrándító
Megjelenik: 2016. október 10., 2200 Ft, Fumax Kiadó
"Úgy ​​érzed, kilógsz a sorból? Szeretnéd kapcsolatépítésen keresztül előremozdítani a karrieredet? A felnőttség olyan új, izgalmas kihívás a számodra, amire érzésed szerint teljesen fel vagy készülve? Hát pfuj. Kérlek, állj odébb!
Sarah Andersen, az elképesztően népszerű, ifjú brooklyni művész lezseren megrajzolt, tökéletesen célba találó rövid képregényei ugyanis nekünk, többieknek szólnak. Bemutatják, hogyan lehet teljes hétvégéket fenséges módon elszúrni az interneten, milyen elviselhetetlen kín egy jóképű sráccal kézenfogva végigmenni az utcán, vagy egész nap arról álmodozni, hogy végre hazaérünk és belebújhatunk a pizsamánkba. Más szavakkal: a modernkori fiatal élet horrorisztikus és kényelmetlen valóságát. Ja, és egyáltalán nem önéletrajzi ihletésűek! Cseppet sem azok!

A Felnőni kiábrándító a rajongók kedvenc képsorait tartalmazza tucatnyi új képregény mellett, amelyek csak ebben a kötetben olvashatóak. Sarah őszintesége, az olyan témáknál, mint pl. testkép, öntudat, introvertáltság, személyes kapcsolatok, és a melltartó-mosás gyakorisága, képregényeit elképesztően viccessé varázsolják – amellett, hogy mindenki magára ismerhet bennük.
Sarah munkásságát csak a Facebookon több, mint egy millióan követik, e könyv megjelenésekor a magyar rajongótábor, a Doodle Time Magyarul pedig kis híján harmincötezer rajongót tudhat magáénak!"
Szabó T. Anna - Törésteszt
Megjelenik: 2016. október 10., 2990 Ft, Magvető
„Fejben dől el, de kinek a fejében? Meghaladni önmagunkat, kilépni, kinyúlni, elérni, húzz bele, a mi lányunk az ott az elején, igen, szinte ott van már, miénk a győzelem, de kié?”Szabó T. Anna hősei férfiak és nők – velünk és közöttünk élnek itt és most, a XXI. században. Kapcsolataik ismerősek, mégis bizarr fénytörésben látunk rájuk. Szerelem, düh, szilikonbaba igazi helyett, szilikonnő igazi társ helyett, lemondás, eltitkolt vágyak és küzdelem a külső és belső szépségért. Csak a cél, csak a cél, csak a cél. Csak a test. Szabó T. Anna első felnőtteknek szóló prózakötete a Törésteszt. Novellái kíméletlenül és együttérzően beszélnek a magányról és a párkapcsolatok szívszorító hidegháborújáról. De a lapokon itt-ott felcsillan a remény. 
Jamie Oliver - Minden napra superfood
Megjelenik: 2016. október 25., 7490 Ft, Park Kiadó
Nincs ebben semmi becsapás: lehetséges egyszerre szuperegészséges ételeket enni és jól is lakni.”Jamie Oliver „Köszöntelek a mindennapi superfood világában. Ígérem, hogy ezeket a lapokat forgatva bármelyik recept mellett dönts, jó döntés lesz. Mindegyik tükrözi a kiegyensúlyozott arányok filozófiáját és a megfelelő adagolást, hogy kellő mennyiségű ételt vehess magadhoz. Mindegy, hogy melyik fejezetből melyik receptet választod – márpedig legalább 30 reggelit, 30 ebédet és 30 vacsorát találsz itt –, az leginkább az ízlelőbimbóidat fogja csiklandozni, és jóllakat – de abban is biztos lehetsz, hogy beleillik a kalóriák napi rendszerébe, és ennek köszönhetően jó erőnlétben fog tartani. A reggeli kevesebb mint 400 kcal, az ebéd és a vacsora pedig egyaránt 600 kcal alatt jár, szóval bőven van még hely nassolásra és italokra.” Jamie Oliver
J. K. Rowling - John Tiffany - Jack Thorne - Harry Potter és az elátkozott gyermek
Megjelenik: 2016. október 25., 3390 Ft, Animus Kiadó
"Harry Potter élete sosem volt könnyű - és most sem az, amikor a Mágiaügyi Minisztérium túlhajszolt dolgozójaként, férjként és három iskolás korú gyermek apjaként kell helyt állnia.
Miközben Harry a múlttal viaskodik, ami nem hagyja magát eltemetni, legkisebb fiának, Albusnak meg kell küzdenie a reá nehezedő családi örökséggel. A múlt és a jelen vészjósló összeolvadása azzal a ténnyel szembesíti apát és fiát, hogy a sötétség néha egészen váratlan helyekről támad."
Jenny Lawson - Őrülten boldog
Megjelenik: 2016. október 27., 3490 Ft, Kossuth Kiadó
"Jenny Lawson, a The New York Times Bestseller listájának első helyezett írója, legújabb, ŐRÜLTEN BOLDOG című könyvében, az egész életét végigkísérő mentális betegséget járja körbe. Egy elképesztően vicces és kacagtató könyv a bénító depresszióról és a szorongásról? Ez aztán szörnyen rossz ötletnek tűnik. De Jenny épp ezekben a borzalmasan rossz ötletekben a legjobb. Az ŐRÜLTEN BOLDOG című könyv arról szó, hogy el kell fogadnunk mindazt, ami megkülönböztet minket a többi embertől - a szépet és a csúnyát - majd felhasználni arra, hogy lenyűgözően és felháborítóan boldogok legyünk." 
Donna Tartt - Aranypinty 
Megjelenik: 2016. október 31., 5990 Ft, Park Kiadó
 "Olvastad már az Aranypintyet?" - koktélpartik és baráti beszélgetések visszatérő kérdése volt ez a könyv megjelenése idején Amerikában. Tizenkét év hallgatás után jelentkezett új könyvvel az amerikai kortárs irodalom egyik legtitokzatosabb ikonikus figurája, és bebizonyította, hogy megérte a várakozást.
A könyv páratlan módon rögtön a második helyen nyitott a The New York Times bestsellerlistáján, majd hamarosan első lett, és 40 héten át szerepelt a tíz legolvasottabb könyv között. A kritikusok Az év könyvének választották, és 2014-ben elnyerte a Pulitzer-díjat. Ezzel egy időben megkezdte hódító útját a nemzetközi színtéren is: Finnországban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban is bestseller lett, és eddig több mint 30 nyelvre adták el a jogokat, a megfilmesítésért pedig a legnagyobb hollywoodi stúdiók versengtek egymással. A történet főszereplője egy szerető anya és egy távol lévő apa fia, a tizenhárom éves Theo Decker. Csodálatos módon túlél egy katasztrófát, mely azonban szétrombolja az életét. Magára marad New Yorkban, irányvesztetten és teljesen egyedül, míg végül egy gazdag barát családja befogadja. Ám a Park Avenue jómódú és távolságtartó világában sehogy sem talál otthonra. Sóvárog az anyja után, és görcsösen ragaszkodik ahhoz a tárgyhoz, amely a leginkább rá emlékezteti: egy kis méretű, varázslatos festményhez, amely végül az alvilág felé sodorja. Az Aranypinty egy régen várt klasszikus történet veszteségről, megszállottságról, túlélésről és önmagunk megtalálásáról. Néhány oldal után magába szippant, nem hagy aludni, és nem engedi magát elfelejteni. Donna Tartt (1963) amerikai írónőt már első regénye, a több mint 5 millió példányban elkelt A titkos történet (1992) világhírűvé tette. Második regénye, A kis barát (2002) WH Smith Irodalmi Díjat kapott. A 2014-ben megjelent Aranypinty Pulitzer-díjas lett, és Az év könyvének választották. A megfilmesítés jogait a Warner Bros. filmstúdió vette meg. Donna Tartt 2014-ben szerepelt a Time magazin Az év 100 legbefolyásosabb személyisége listáján.
Vereb Rocky Adrienn - Szuperélelmiszerek konyhaközelben
Megjelenik: 2016. október 14., 3800 Ft, Kossuth Kiadó
Minden olyan alapanyagot szuperélelmiszernek nevezünk, amelyek a legnagyobb mennyiségben tartalmazzák az ember számársa szükséges tápanyagokat és vitaminokat. Amikor először megjelent ez a fogalom a különféle szakácskönyvekben, mindenki elérhetetlen, méregdrága bio élelmiszereknek gondolta őket, pedig ez egyáltalán nem igaz. Szuperélelmiszer az összes zöldség és gyümölcsféle, de a hús- és halfélék közül is bőven válogathatunk. Az édes vagy sós ízek kedvelőinek sem kell lemondaniuk semmiről. Ez a könyv akár egykomplett szuper-étrend összeállításában segít. 
Ella Woodward - Egyél jókat Ellával! A hét minden napján
Megjelenik: 2016. október 26., 4990 Ft, GABO Kiadó
„Az, hogy áttértem a növényi alapú étrendre, egyértelműen a legjobb dolog volt, amit valaha is tettem. Ez a fajta étkezés mára az életem részévé vált, egyensúlyban és boldogan tart. Csodálatos lehetôségeket találtam, melyekkel megadhatom testemnek azt a szeretetet és egészséget, amire szüksége van.”

1 megjegyzés:

  1. Örülök a Goldfinch megjelenési dátumának, de az árát egy kicsit túlszabták, szerintem. Ez komolyan ennyi lesz? Milyen lapra nyomtatják, aranyozottra? :(

    VálaszTörlés

Te mit gondolsz? :)

Üzemeltető: Blogger.